EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos ryto“ išsigelbėjimas – arši kova ir palankios aplinkybės

Nors vilniečiai nėra savo likimo šeimininkai, „Lietuvos ryto” žaidėjai per paskutinį Eurolygos reguliariojo čempionato mačą Turkijoje su Stambulo „Besiktas” nori padaryti viską, kas nuo jų priklauso.

Pirmojo rato rungtynėse Vilniuje „Lietuvos ryto” krepšininkai nesulaikė „Besiktas” komandos lyderio C. Jerrellso.<br>M. Kulbis.
Pirmojo rato rungtynėse Vilniuje „Lietuvos ryto” krepšininkai nesulaikė „Besiktas” komandos lyderio C. Jerrellso.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas”)

2012-12-13 18:39, atnaujinta 2018-03-14 15:56

Galimybės patekti į „Top 16” turnyrą nėra didelės, bet „Lietuvos ryto” krepšininkai paskutiniam mūšiui grupės varžybose rengėsi taip, lyg jos būtų didžiulės.

Ilgos ir sunkios pratybos su bėgimo lenktynėmis per aikštę pirmyn ir atgal treniruotės pabaigoje prieš kelionę į Stambulą patvirtino, kad komanda nėra savęs nurašiusi.

„Norime padaryti savo darbą – laimėti rungtynes, o tada jau kaip bus – taip, – kalbėjo Vilniaus komandos kapitonas Steponas Babrauskas. – Jeigu „Partizan” nugalės „Brose”, džiaugsimės. Jei ne – verksime.”

Serbų pagalbos sunku tikėtis

D grupėje trims komandoms surinkus po 2 pergales savo rankose galimybes užimti ketvirtąją vietą ir prasimušti į kitą etapą laiko tik Bambergo „Brose” krepšininkai.

Vokietijos čempionai pateks į „Top 16”, jeigu šį vakarą namie įveiks Belgrado „Partizan”.

„Lietuvos rytas” ne tik privalo nugalėti „Besiktas”, bet ir sulaukti serbų pergalės Bamberge.

„Tikiuosi, kad Vokietijoje vyks atkakli kova. Bet taip pat puikiai žinome, kad „Partizan” namie ir „Partizan” išvykoje – tai dvi skirtingos komandos”, – vertino „Lietuvos ryto” treneris Darius Maskoliūnas.

Permainos varžovų stovykloje

Prieš kelionę į Turkiją „Lietuvos rytas” laimėjo dvejas rungtynes paeiliui, o tai šį sezoną pasitaikė tik sykį ankstyvą rudenį, laimėjus du mačus LKL čempionate.

„Lietuvos rytas” praėjusią savaitę nugalėjo „Brose”, nors pergalė 5 taškų skirtumu nedžiugino, o pirmadienį tausodami savo lyderį Renaldą Seibutį vilniečiai Jungtinės lygos rungtynėse po pratęsimo išplėšė pergalę prieš „Doneck”.

„Negaliu sakyti, kad pirma treniruotėse vyravo slogi nuotaika, bet kai laimi, visada atsiranda daugiau humoro, laisvumo”, – pažymėjo „Lietuvos ryto” treneris D.Maskoliūnas.

„Besiktas” klubas, kuris 73:67 įveikė „Lietuvos rytą” prieš mėnesį Vilniuje, pralaimėjo pastarąsias dvejas Eurolygos rungtynes ir šiek tiek pakeitė sudėtį.

Juodkalnietis Vladimiras Dašičius buvo atleistas, o klubą papildė amerikietis įžaidėjas Danielis Ewingas ir prieš dvejus metus „Lietuvos ryte” žaidęs vidurio puolėjas Cemalis Nalga.

„Taip, žvelgiant į jų rezultatus, kažkoks nuopuolis jaučiamas, bet galima tai pateisinti – „Besiktas” anksčiau užsitikrino vietą „Top 16” varžybose.

Jie savo pagrindinį uždavinį jau išsprendė. Gal treneris dabar eksperimentuoja”, – svarstė D.Maskoliūnas.

Neperšokę nesako „op”

Penktą kartą per klubo istoriją Eurolygoje žaidžiantis „Lietuvos rytas” iki šiol tris kartus pateko tarp 16 geriausių turnyro komandų.

Tiesa, 2009–2010 metų sezoną net keturių pergalių Eurolygos reguliariajame čempionate neužteko, kad vilniečiai patektų į kitą etapą.

Šįkart palankiai susiklosčius aplinkybėms „Lietuvos rytas” į „Top 16” gali prasmukti su trimis pergalėmis.

Paklaustas, ar komanda būtų konkurencinga kautis antrajame etape, Vilniaus krepšininkų treneris D.Maskoliūnas neskubėjo atsakyti: „Gal neperšokus griovio nereikia sakyti „op”. Mums dar reikia ten patekti.

Jei šitaip atsitiks, tada ir pašnekėsime.”

Komandų rezultatai šį sezoną

„Besiktas”

„Lietuvos rytas”

Nacionalinė, regioninė lyga

Turkijos lygoje – 6-oji vieta (5 ir 4). Sekmadienį savo aikštėje nugalėjo „Antalya” komandos krepšininkus 86:69 (C.Ozeras 17, S.Cetinas 14).

Lyderiai: C.Jerrellsas – 12,7 tšk., P.Christopheris – 10,8 tšk., D.Markota – 10,6 tšk., 5,3 atk. kam., S.Cetinas – 8,5 tšk., G.Vidmaras – 8,1 tšk., 6,3 atk. kam.

Lietuvos lygoje – 3-ioji vieta (3 ir 1). Jungtinės lygos A grupėje - 5-oji vieta (4 ir 4). Sekmadienį namie įveikė „Doneck” 99:97 (M.Katelynas 18, J.Blūmas 17).

Lyderiai: J.Blūmas – 11,2 tšk., N.Nedovičius – 11,1 tšk., L.Radoševičius – 10,4 tšk., 5,3 atk. kam., R.Seibutis – 10,2 tšk.

Eurolyga

D grupėje – 3-ioji vieta (4 ir 5). Praėjusiame ture svečiuose nusileido Maskvos CSKA 72:87 (P.Christopheris 14, D.Markota 12).

Lyderiai: C.Jerrellsas – 16,1 tšk. (5 v.), 3,1 rez. perd., P.Christopheris – 10,3 tšk., D.Markota – 9,9 tšk., 4,9 atk. kam., G.Vidmaras - 7 tšk., 5,3 atk. kam., 1,2 bl. (6 v.).

D grupėje – 5-oji vieta (2 ir 7). Praėjusiame ture namie nugalėjo Bambergo „Brose” 67:62 (R.Seibutis 19, L.Radoševičius 11).

Lyderiai: R.Seibutis – 13,6 tšk. (20 v.), 2,2 rez. perd., N.Nedovičius – 10 tšk., L.Radoševičius – 9,7 tšk., M.Katelynas – 6,9 tšk., 4,7 atk. kam., J.Blūmas – 6,3 tšk.

Pirmosios rungtynės

Vilniuje „Lietuvos rytas” pralaimėjo 67:73 (S.Babrauskas 14, N.Nedovičius 11/C.Jerrellsas 25, D.Markota 13, V.Dašičius 10).

Sirgaliai – karšti

„Lietuvos ryto” komandai reikia tikėtis, kad šį vakarą per rungtynes su „Besiktas” šio Turkijos klubo sirgaliai nebus tokie agresyvūs, kaip per protu nesuvokiamą konfliktą Stambule praėjusį pirmadienį.

Turkijos policija areštavo mažiausiai 10 futbolo sirgalių, kai šie susimušė per neįgaliųjų krepšinio vežimėliuose rungtynes.

Susirėmus „Galatasaray” ir „Besiktas” aistruoliams, komandoms teko palikti ašarinių dujų pripildytą aikštę stumiant aplaužytus vežimėlius. Konfliktas įsiplieskė, kai chuliganai pradėjo įžeidinėti ir purkšti vieni į kitus ugnies gesintuvais.

Kas sumokės sužeistiems sportininkams ir žiūrovams? – klausė „Galatasaray” neįgaliųjų krepšinio komandos treneris Sedatas Incesu. – Jei chuliganai dabar sėdi krepšinio tribūnose, nebėra apie ką kalbėti. Sportas yra oficialiai miręs šioje šalyje.”

Policija turėjo panaudoti ašarines dujas, kad sutramdytų riaušes „Ahmet Comert” arenoje Stambule. Televizijos nufilmuotuose vaizduose matyti, kaip krepšininkai vežimėliuose stengiasi apsisaugoti dengdami veidus marškinėliais.

„Besiktas” ir „Galatasaray” sirgaliai yra aršiausi priešai futbole daugiau nei šimtmetį. Šių klubų, taip pat Stambulo „Fenerbahce” aistruoliams neleidžiama lankytis išvykose jų komandoms žaidžiant tarpusavyje futbolo ir krepšinio varžybose. Neįgaliųjų krepšinio rungtynėse tai iki šiol buvo leidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.