EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas: „Dar turime dėl ko kovoti ir ką iškovoti“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai su apmaudu prisimena spalį patirtą nesėkmę prieš Sankt Peterburgo „Spartak“ komandą VTB jungtinės lygos turnyre. Tuomet vilniečiai išvykoje pralaimėjo 48:75. Šį kartą rusus „Lietuvos rytas“ priims Vilniuje. Varžovai atvyksta nukraujavę, jie neteko lyderio Patricko Beverley, tuo tarpu „Lietuvos ryto“ krepšininkai pasiilgo tarptautinių varžybų skonio.

„Lietuvos rytas“ ruošiasi rungtynėms su „Spartak“.<br>M. Astrauskas
„Lietuvos rytas“ ruošiasi rungtynėms su „Spartak“.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-01-05 11:50, atnaujinta 2018-03-14 00:21

Gruodžio pabaigoje „Spartak“ komandą paliko įžaidėjas P. Beverley. 24 metų 185 cm ūgio krepšininkas grįžo į NBA, jis papildė „Houston Rockets“ ekipą. Pirmosiose rungtynėse į „Lietuvos ryto“ krepšį jis įmetė 15 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Mums sunku, nes nematėme rungtynių be jo. Žinome kokio jis lygio žaidėjas ir kokią reikšmę turėjo komandai. Turbūt keisis jų žaidimo braižas“, - sakė „Lietuvos ryto“ treneris Darius Maskoliūnas.

„Laukia stiprus varžovas, tikrai aukšto lygio. Šiemet su jais jau žaidėme. Žinoma, jie neteko P. Beverley, todėl jų žaidimas turbūt keisis, bet mačas laukia sunkus“, - įsitikinęs gynėjas Renaldas Seibutis.

„Lietuvos rytui“ nepavyko peržengti Eurolygos turnyro pirmojo etapo barjero. Kadangi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes vilniečiai žaidžia tik išvykoje – sostinėje sausio mėnesį jie rungtyniaus tik dukart.

„Kaip mums bebūtų liūdna, nebežaidžiame Eurolygoje ir tų rungtynių mums labai trūksta. Kai jų būna daug – lyg ir norisi, kad būtų mažiau, tačiau kai jų nėra – trūksta tiek treneriams, tiek žaidėjams. Yra kaip yra, sprendžiame savo uždavinius.

Praktiškai neturėjome atostogų, dirbome ir bandėme kažką keisti, ieškoti naujovių. Sezonas dar nesibaigė, yra dėl ko kovoti ir ką iškovoti. Lengviausia būtų sėdėti nuleidus galvą ir verkšlenti kaip mums nesiseka, bet žiūrime į priekį ir stengsimės pradžiuginti sirgalius tose lygose, kurios mums liko“, - kalbėjo D. Maskoliūnas.

„Kai žaidi su aukščiausio lygio varžovais esi priverstas visada būti geriausios formos. Rungtynės – geriausios treniruotės, tuomet pasimato visos klaidos. Tačiau dar neturėjome tiek treniruočių, kiek dabar, galima kažką patobulinti. Teks prisitaikyti“, - pridėjo R. Seibutis.

D. Maskoliūnas pabrėžė, kad VTB jungtinės lygos rungtynėse žaidėjų netaupys, tačiau sieks leisti pažaisti ir jaunimui.

„Neturime kam taupytis. Bandysime naudoti didesnę rotaciją, net žinant rungtynių svarbą. Nenoriu, kad jaunimas užsisėdėtų ant suolo. Bandysime palaikyti didesnį tempą ir daugiau rotuoti žaidėjus“, - kalbėjo strategas.

Prieš šventes „Lietuvos rytas“ patyrė skaudžią nesėkmę Prienuose. LKL lyderiams jie nusileido 82:76. Po šių rungtynių vilniečiai poilsio turėjo nedaug, vos kelias dienas per Kalėdas. Jie dirbo treniruotėse ir sužaidė draugiškas rungtynes su Kauno „LSU-Baltų“ komanda.

„Mes turėjome aiškius tikslus, ką turime padaryti iki Kalėdų. To nepadarėme. Ne tik žaidėjai neturėjo atostogų, bet ir treneriai. Aš galiu pykti ant jų, jie gali pykti ant manęs. Bet ar tai duos naudos? Neužsitarnavome atostogų ir tai, ko nebuvome padarę – atidirbome per atostogų dienas“, - aiškino D. Maskoliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.