EUROLYGA 2023

G. Gustas apie kalbas palikti „Neptūną“: „Kas galėtų būti patenkintas atsarginio vaidmeniu?“

Žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie ketinimus nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ ir krepšininko Giedriaus Gusto sutartį klubo direktorius Osvaldas Kurauskas ir pats žaidėjas paneigė. Tiesa, „Neptūno“ vadovas neatmetė galimybės, kad pokyčių gali būti, o pats krepšininkas nėra patenkintas savo vaidmeniu komandoje. „Krepšinyje, kaip ir visame sporte, kaita yra didžiulė“, - teigė O. Kurauskas.

Po aštuonerių metų žaidimo užsienyje į Lietuvą sugrįžęs G. Gustas nėra patenkintas savo situacija ekipoje.<br>L. Motužytė
Po aštuonerių metų žaidimo užsienyje į Lietuvą sugrįžęs G. Gustas nėra patenkintas savo situacija ekipoje.<br>L. Motužytė
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jan 5, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:25 AM

Spalio pabaigoje krepšininkas patyrė čiurnos traumą ir kelioms savaitėms iškrito iš rikiuotės. Pasveikęs žaidėjas dažniau šildo atsarginių suolelį ir jo pagalbos siekiant pergalių prireikia nedaug. LKL pirmenybėse krepšininkas šį sezoną pelno po 3,7 taško, atkovoja po 0,7 kamuolio, atlieka po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka po -1,5 naudingumo balų.

VTB jungtinėje lygoje statistika dar kuklesnė: šešeriose žaistose rungtynėse krepšininkas vidutiniškai pelnė 1,8 taško, atkovojo po 0,2 kamuolio, vidutiniškai atliko po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

- Ar tiesa, jog jūsų ir klubo keliai gali išsiskirti?, - lrytas.lt paklausė G. Gusto.

- Kol kas dar nieko nežinau dėl savo situacijos klube.

- Jei būtų nutraukta sutartis su jumis, klubas turėtų jums sumokėti visą metinį atlyginimą?

- Aš negaliu to komentuoti, tai derybų klausimas. Apskritai, šiuo klausimu aš dar su niekuo nešnekėjau.

- O jūs asmeniškai norėtumėte palikti klubą, ar esate patenkintas savo padėtimi ekipoje?

- Sunku atsakyti. Dažniau lieku ant atsarginių žaidėjų suolelio. Kas galėtų būti patenkintas tokiu vaidmeniu. Pamatysime, kaip toliau susiklostys mano ateitis „Neptūne“.

O. Kurauskas: „Milžiniškų sumų čia jis tikrai neuždirba“

Klaipėdos „Neptūno“ direktorius O. Kurauskas pripažino, jog iš šio patyrusio krepšininko buvo tikėtasi kur kas didesnio indėlio. Tiesa, prieš sezoną žaidėjas teikė daug vilčių ir demonstravo puikią sportinę formą. Koją pakišo gauta trauma, po kurios vėl įgyti trenerių pasitikėjimą bei įgauti gerą sportinę formą nėra lengva.

- Ar tiesa, kad klubas norėtų nutraukti sutartį su G. Gustu? - lrytas.lt paklausė O. Kurausko.

- Tai klubo vidaus reikalas. Žaidėjas yra „Neptūno“ ekipos narys, penktadienį vyksta kartu į rungtynes Maskvoje su CSKA.

- Ar klubo vadovybė yra patenkinta krepšininko indėliu siekiant komandos tikslų?

- Prieš sezoną G. Gustas demonstravo puikią formą. Ruošiantis čempionato pradžiai, dalyvavome draugiškame aukšto lygio turnyre Liepojoje. Mes jame neblogai pasirodėme, o krepšininkas išrinktas geriausiu žaidėju. Jis teikė daug vilčių. Vėliau pasveiko Evaldas Dainys, atsirado didžiulė konkurencija, o Giedrius Gustas gavo sunkią traumą, nesportavo porą mėnesių. Per tą laiką prastėja sportinė forma, mažėja pasitikėjimas savo jėgomis. Tai sportas, nuo tokių dalykų niekas nėra apsaugotas.

Giedrius yra tikras profesionalas, tai matosi iš jo darbo etikos, bendravimo. Iš jo tikėjomės solidumo, juk tai labai patyręs žaidėjas.

Ne viskas pavyksta, ką buvome suplanavę. Situacija sezono metu keičiasi, nuo to nei viena ekipa neapsaugota.

Mūsų komandoje konkurencija yra didžiulė, niekas nėra ramus dėl savo žaidimo laiko. Visi tą jaučia, stengiasi treniruočių metu. Gavus traumą, sunku sugrįžti į rikiuotę, atgauti svarbų vaidmenį ekipoje. Kiekvienų varžybų kaina yra milžiniška. VTB jungtinėje lygoje pralaimėjome dvi beveik laimėtas rungtynes, su iškovotais taškais galėjome įsitvirtinti 8-oje vietoje.

Treneriai taip pat jaučią atsakomybę, jie gerai mato, kuris krepšininkas formoje, kuris gali geriau sužaisti.

- Ar G. Gustui palikus komandą, klubas sutaupytų solidžią pinigų sumą?

- Jis nėra ypač brangus krepšininkas. Jo vertė yra kur kas didesnė, nei jis uždirba „Neptūne“. Su juo sudaryta sutartis, kurioje yra punktas, numatantis krepšininko pasitraukimą iš klubo gavus jam solidesnį pasiūlymą. Milžiniškų sumų čia jis tikrai neuždirba. Lietuvos masteliais jo alga siekia vidutinį gero krepšininko uždarbį.

Dabar nenoriu nei patvirtinti, nei paneigti. Krepšinyje, kaip ir visame sporte, kaita yra didžiulė. Jei žaidėjas nėra patenkintas savo situacija, galbūt pats norės pakeisti komandą. Viskas yra įmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.