EUROLYGA 2023

G. Odenas grįžta. Kam bus reikalinga buvusi NBA viltis?

1132 dienos. Jau tiek laiko Gregas Odenas nežaidė nė vieno mačo. Aukštaūgis iš viso yra sužaidęs 82 rungtynes NBA lygoje, nors į ją pirmuoju šaukimu buvo pakviestas dar 2007-aisiais.

G. Odenas viliasi, kad jam dar pavyks sužibėti NBA.<br>AP
G. Odenas viliasi, kad jam dar pavyks sužibėti NBA.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 5:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:16 PM

Kai 2007 metų birželį NBA komisaras Davidas Sternas ištarė G. Odeno vardą ir pavardę, „Portland Trail Blazers“ vadovai trynė rankomis - lygos autsaiderio stovykloje pagaliau apsistojo krepšininkas, kuriam buvo prognozuojama ryškiausia artimiausio dešimtmečio krepšinio žvaigždė.

Todėl net didžiausi pesimistai negalėjo įsivaizduoti, kad jau po pusketvirtų metų patys „Blazers“ vadovai trokš atsikratyti traumų gniuždomo aukštaūgio.

Krepšininkas, kuriam dabar 24-eri, pažvelgęs atgal, mato juodą tunelį.

G. Odenas pirmaisiais metais dėl dešiniojo kelio traumos sėdėjo ant suolo, todėl tik 2008-aisiais buvo registruotas kaip naujokas. Kelių problemos G. Odeną persekiojo ir toliau. Iki jo paslaugų atsisakant „Blazers“ komandai jam buvo atliktos net penkios chirurginės operacijos.

Kai „Portland Trail Blazers“ G. Odeną pasirinko pirmuoju numeriu, visi pritariamai linksėjo galvomis. Tačiau dabar tai atrodo tarsi nevykęs pokštas, pažiūrėjus į antrąjį tų metų NBA naujokų biržos šaukimą - Keviną Durantą, kuris praėjusį sezoną nuvedė „Oklahoma City Thunder“ iki NBA superfinalo.

G. Odeno negalavimų sąrašas - chroniškos kelio problemos ir daugybė operacijų, riešo trauma (dar kolegijos laikais), tonzilių gydymas ir dar tuzinas smulkių traumų.

Prieš traumų seriją - 2009 metų rudenį - G. Odenas žaidė labai neblogai - per 24 aikštėje praleistas minutes jis rinkdavo po 11 taškų, atkovodavo po 8,5 kamuolio, blokuodavo po 2,3 metimo.

Jis nemeta taip sklandžiai ir stabiliai kaip K. Durantas, tačiau iki traumų jis buvo elitinis „centras“ ginantis, turintis gerą judesių arsenalą.

Dabar chirurgų peilių išraižytas krepšininko kūnas pasiruošęs grįžti į stipriausią pasaulyje krepšinio lygą.

Ohajo valstijoje reabilitaciją atliekančio G. Odeno agentas tikina, kad žaidėju domisi ne viena komanda, siūlanti ilgalaikį kontraktą nuo 2013-2014 metų sezono.

Kiekviena komanda, nusprendusi pasirinkti G. Odeną, turės apriboti jo lūkesčių, o pati komanda gali save pastatyti į nepavydėtiną situaciją. JAV žiniasklaida skelbia, kad galimybę įsigyti šį žaidėją rimtai svarsto penkios komandos - „Miami Heat“, „New York Knicks“, „Atlanta Hawks“, „Golden State Warriors“, „Los Angeles Clippers“.

Kiekviena iš šių komandų sprendžia savo problemas, ieško pastiprinimo po krepšiu ir braižo įvairius žaidėjų įsigijimo scenarijus.

Rizika yra, tačiau tik rizikuojanti komanda pasiekia geriausių rezultatų. Kita vertus, klubas gali pakloti nemenką pinigų sumą už žaidėją, kurio galimybės bent jau kol kas yra labai ribotos.

Tačiau nepamirškite, kad šiam žaidėju - dar tik 24-eri, todėl jis turi visus šansus pakeisti savo karjeros kreivę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.