EUROLYGA 2023

Vusterio universiteto generalinis direktorius kreipėsi į D. Grybauskaitę dėl M. Balčiūno paleidimo į laisvę

Lietuvą trečiadienį pasiekė laikinai suimto korupcija įtariamo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno užtarėjo laiškas, kurį parašė Vusterio universiteto vicekancleris ir generalinis direktorius Davidas Greenas. Atvirame laiške D. Greenas kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę ir prašė daryti viską, kad Vusterio universiteto Garbės profesorius M. Balčiūnas būtų kuo greičiau paleistas į laisvę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-16 18:02, atnaujinta 2018-03-13 19:09

„Profesorius M. Balčiūnas yra gerai žinomas žmogus nacionaliniu bei tarptautiniu mastu ir grėsmė, kad jis, vengdamas kaltinimų, paliks Lietuvą yra nedidelė.

Yra neramumų ir iš žmogiškosios pusės. Juk M. Balčiūnas turi jauną šeimą. Esant tokioms aplinkybėms kreipiuosi į Jus, kad panaudotumėte savo galias, jog jam būtų panaikintos kardomojo įkalinimo priemonės ir jis galėtų sumokėti užstatą.

Tai leistų jam vėl būti su šeima ir pasirengti gynybai prieš kaltinimus, kurie gali būti pateikti teisme“, - rašo D. Greenas.

Apie korupcija įtariamo LKF generalinio sekretoriaus situaciją prakalbo ir NBA rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas, kuris teigė, kad 2011 metų Europos krepšinio čempionatas buvo organizuojamas gerai.

„Girdėjau tik tiek, kiek perskaičiau internete. Labai sunku vertinti, kai žinai tiek pat, kiek ir dauguma skaitytojų. Mano supratimu, žmogus nėra kaltas, kol jo kaltumas nėra įrodytas. Mindaugas visada būdavo dalykiškas, veiklus ir rūpestingas mums, krepšininkams. Manau, Europos čempionatas Lietuvoje buvo suorganizuotas tikrai gerai. Krepšininkams tereikėjo galvoti tik, kaip laimėti aikštelėje, viskuo kitkuo pasirūpino organizatoriai. Girdėjome daug teigiamų atsiliepimų ir iš kitų rinktinių krepšininkų“, - kalbėjo šiuo metų „Toronto Raptors“ komandai dėl traumos padėti negalintis J. Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.