EUROLYGA

„Raptors“ po mainų įsigijo „Grizzlies“ žvaigždę R. Gay'ų ir atsisveikino su J. Calderonu

„Toronto Raptors“ komandoje papūtė permainų vėjais. Kanados klubas įsisuko į trijų komandų mainus ir pasiekė tai, ko troško - įsigijo „Memphis Grizzlies“ ekipos žvaigždę Rudy Gay'ų. Mainuose, kurie palietė šešis krepšininkus, dalyvavo ir „Detroit Pistons“ klubas.

Aštuonis sezonus „Raptors“ komandai atstovavęs J. Calderonas palieka Torontą.<br>AP
Aštuonis sezonus „Raptors“ komandai atstovavęs J. Calderonas palieka Torontą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2013, 1:43 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:12 PM

Į Kanadą kartu su R Gay'umi išvyksta ir vidurio puolėjas Hamedas Haddadis.

Toronto komanda atsisveikino su pagrindiniu savo įžaidėju Jose Calderonu (11 tšk., 7,4 rez. perd.) ir aukštaūgiu Edu Davisu (10 tšk., 6,7 atk. kam.), kurį "Raptors" 2010 metų NBA naujokų biržoje pasirinko 13-uoju šaukimu. Pastarasis atsidūrė Memfio klube, o J. Calderonas „Grizzlies“ marškinėlių neužsivilks. Jis išsiųstas į „Pistons“, o Detroito komanda Memfiui atidavė Austiną Daye ir Tayshauną Prince'ą, kuris „Pistons“ ekipai atstovavo 10 sezonų ir su ja 2004 metais tapo NBA čempionu.

Ilgą laiką R. Gay'aus siekusi „Raptors“ komanda sustiprino lengvojo krašto puolėjo grandį, kuriai priklauso ir L. Kleiza. Dėl kelio skausmų jau mėnesį nerungtyniaujantis lietuvis, ko gero, pamažu praranda savo pozicijas Toronte.

2010-ųjų vasarą „Grizzlies“ su R. Gay'umi pasirašė penkerių metų 82 mln. JAV dolerių vertės sutartį, tačiau Memfio komandai šie įsipareigojimai tapo per dideli. Artimiausius du sezonus šiam krepšininkui Toronto komanda turės sumokėti 37 mln. JAV dolerių.

Pagal savo kontraktą R. Gay'us patenka ir geriausiai apmokamų lygos žaidėjų 20-uką, tačiau yra vienintelis šio sąrašo atstovas, kuris pagal rezultatyvumą nepatenka į geriausių krepšininkų 20-uką.

Šį sezoną 26-erių R. Gay'us per rungtynes pelno po 17 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius. R. Gay'us į NBA pateko 2006 metais, kai naujokų biržoje 8-uoju šaukimu jį pasirinko „Houston Rockets", bet iš karto perleido „Memphis Grizzlies".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.