EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda nepasigailėjo „Astana“ ekipos – 93:60

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai savo aikštėje galingai atkeršijo „Astana“ ekipai už pralaimėjimą pirmosiose Jungtinės lygos rungtynėse. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai, antrajame kėlinyje pradėję naudoti tolimąją artileriją, 93:60 (20:17, 29:11, 25:15, 19:17) sutraiškė Kazachstano klubą ir skambant sirgalių dainoms aikštę paliko aukštai iškėlę galvas – jie laimėjo jau antrąjį Jungtinės lygos A grupės mačą iš eilės ir pademonstravo, kad šiame sezone ginklų dar nesudėjo.

Akimirka iš „Lietuvos ryto“ ir „Astana“ ekipų mačo.<br>M. Kulbis
Akimirka iš „Lietuvos ryto“ ir „Astana“ ekipų mačo.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Feb 4, 2013, 9:13 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:04 PM

Rungtynės. Pirmąjį kėlinį vilniečiai laimėjo 20:17, tačiau D. Maskoliūnui teko gerokai pasinervinti. „Astana“ komanda jau nuo pat starto kibo į atlapus „Lietuvos ryto“ ekipai ir išsiveržė 12:5. Pajutę, kad svečiai neketina būti mandagūs, šeimininkai išlygino rezultatą ir po S. Babrausko išsiveržė 20:17.

Antrajame kėlinyje žiūrovai išvydo kiek kitokią „Lietuvos ryto“ komandą ir ši sirgaliams patiko labiau. Vilniečiai ėmė vieną po kito mėtyti tritaškius ir traiškyti varžovus gynyboje. Iki didžiosios pertraukos likus žaisti pustrečios minutės „Lietuvos rytas“ pirmavo 38:23, o kėlinį baigė pirmaudamas 49:28.

Po didžiosios pertraukos D. Maskoliūno ekipos alkis nemažėjo. „Lietuvos ryto“ komanda stengėsi išspausti viską ką gali, o varžovai mėgino priešintis, tačiau tai vilniečių nesustabdė. „Lietuvos ryto“ komanda ir toliau mėtė tritaškius, plėšė varžovų gynybos saitus, o gynyboje neleido svečiams kvėpuoti. Vilniečiai kėlinį baigė efektinga ataka – 74:34. Ketvirtasis kėlinys buvo tik formalumas, tačiau ir čia „Lietuvos rytas“ žaidė užtikrintai, o varžovai – padrikai. D. Maskoliūno auklėtiniai svečiams jokio svetingumo nedemonstravo. Nuo antrojo kėlinio trypti varžovus pradėjęs „Lietuvos rytas“ laimėjo 93:60

Artilerija. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda antrajame kėlinyje panaudojo tolimąją artileriją, kuri į varžovų krepšį šaudė iki pat finalinės sirenos. Vilniečiai tritaškiais pelnė 51 tašką. „Lietuvos rytas“ pataikė 17 iš 28 metimų (61 proc.).

Kazachstano ekipos artilerija – tylėjo. Svečiai pataikė vos du tritaškius iš keturiolikos.

Statistika.

„Lietuvos rytas“: J. Blūmas – 19, E. Bendžius – 16, S. Babrauskas – 15, T. Zubčičius – 14, R. Seibutis – 11, D. Ivanovas – 10, O'Bryantas – 6, S. Buterlevičius – 2.

„Astana“: D. Simonas – 11, J. Johnsonas ir B. Cvetcovičius – po 9, R. Marshallas ir R. Jargalijevas – po 8, A. Glyniadakis – 7, A. Kolesnikovas – 4, V. Fadeikinas ir A. Ponomarevas – po 2.

„Lietuvos rytas“ - „Astana“

Dvitaškiai: 15/30 (50 proc.) - 19/39 (49 proc.)

Tritaškiai: 17/28 (61 proc.) - 2/14 (14 proc.)

Baudų metimai:12/18 (67 proc.) - 16/21 (76 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 30 - 28

Rezultatyvūs perdavimai: 18 - 4

Klaidos: 15 - 20

Perimti kamuoliai: 7 - 6

Starto penketai.

„Lietuvos rytas“: T. Zubčičius, R. Seibutis, S. Buterlevičius, N. Nedovičius, D. Ivanovas.

„Astana“: R. Mrashallas, D. Simonas, A. Ponomariovas, R. Jargalijevas, B. Cvetcovičius.

Pirmasis kėlinys

Ginčo kamuolį atkovojo svečiai, kurių ataka baigėsi nesėkmingai, tačiau vilniečiai taip pat atakavo netaikliai. Netrukus Kazachstano krepšininkai pelnė taškus, tačiau vilniečiai išlygino skirtumą ir po R. Seibučio tritaškio išsiveržė 5:2. Skirtumą taikliu metimu sumažino D. Simonas, o netrukus svečiai ir išsiveržė į priekį - 7:5.

Sužaidus beveik keturias minutes D. Maskoliūno auklėtinius skaudžiai baudė J. Jargalijevas, pataikęs tritaškį - 12:5.

Įpusėjus kėliniui skirtumą šiek tiek sumažino T. Zubčičius, pataikęs tritaškį – 8:13.

Agresyviai atakavęs D. Ivanovas sugebėjo išprovokuoti varžovo pražangą ir dukart taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos - 10:13. Tačiau „Lietuvos ryto“ komandos gynyba šlubavo - N. Nedovičius prie savo krepšio sužaidė neužtikrintai ir varžovai išsiveržė 15:8.

Pajutę, kad varžovai gali atitrūkti dar toliau, šeimininkai susikaupė ir greitai panaikino skirtumą - 15:15.

Savo pirmuosius taškus pelnė naujokas P. O'Bryantas, kuris išvedė šeimininkus į priekį - 17:15. Netrukus aukštaūgis sutrukdė varžovui mesti.

Netrukus svečiai išlygino skirtumą, tačiau S. Babrauskas iki kėlinio pabaigos likus žaisti dvidešimt sekundžių pataikė tritaškį - 20:17.

Pirmasis kėlinys baigėsi „Lietuvos ryto“ komandai pirmaujant 20:17.

Antrasis kėlinys

Antrąjį ketvirtą vilniečiai pradėjo užtikrintai - E. Bendžius pataikė tritaškį - 23:17. Varžovai taip pat netylėjo, tačiau įsisiautėjęs S. Babrauskas sužaidus pusantros minutės pataikė tris taškus - 28:19.

P. O'Bryantas pelnė šeštąjį tašką, o Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda įgijo dviženklį pranašumą – 30:19.

Tritaškių salvėmis svečius iš Kazachstano vaišinę vilniečiai susikrovė nemenką pranašumą - 36:21. Vilniečiai iki šio momento tritaškius mėtė puikiai - įkrito septyni iš aštuonių metimų.

„Siemens“ arena aidėjo nuo „Lietuvos ryto“ sirgalių dainų, o jų dievaičiai iki kėlinio pabaigos likus žaisti pustrečios minutės pirmavo 38:23.

„Astana“ ekipos treneris ir jo auklėtiniai iki didžiosios pertraukos likus žaisti pusantros minutės susiėmė už galvų – kamuolį gavęs R. Seibutis į krepšį „įsodino“ tritaškį, kuris buvo jau aštuntasis vilniečių komandoje – 45:25.

Netrukus svečius užklupo dar viena neganda – aikštę šlubčiodamas paliko ekipos lyderis D. Simonas.

Baigiantis kėlinius tritaškių fiestą pratęsė J. Blūmas - 49:25.

Antrasis kėlinys baigėsi vilniečiams pirmaujant 49:28.

Trečiasis kėlinys

„Lietuvos ryto“ komanda po didžiosios pertraukos ramesnė nebuvo ir išsiveržė 54:30.

Sužaidus beveik tris minutes J. Johnsonas pelnė taškus iš po krepšio, tačiau jam iškart atsakė dešimtąjį tašką pelnęs D. Ivanovas, kuris taip pat atakavo iš po krepšio – 56:34.

S. Babrauskas ir toliau atakavo nuo trijų taškų linijos - po jo metimo šeimininkai pirmavo 61:37.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti keturioms minutėms D. Maskoliūno kariauna pirmavo 61:41. Netrukus varžovai puolime suklydo, tačiau ir gynyboje sužaidė užtikrintai. Kazachstano ekipa mėgino sumažinti skirtumą, tačiau puolime agresyvų žaidimą pademonstravęs T. Zubčičius išprovokavo pražangą ir stojo prie baudų metimo linijos. „Lietuvos ryto“ naujokas pataikė abu metimus - 63:41.

Kitoje greitoje atakoje vėl pasižymėjo T. Zubčičius - 65:41.

Greita ataka kėlinį užbaigę „Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmavo 74:43.

Ketvirtasis kėlinys

Šeimininkams nepavyko taikliai užbaigti pirmosios paskutiniojo kėlinio atakos, tačiau netaiklūs buvo ir varžovai. Atsakomąjį reidą surengę D. Maskoliūno auklėtiniai šįkart svečių nesigailėjo 77:43.

Vilniečiai ir toliau tęsė savo šou - 85:46.

Įpusėjus kėliniui „Lietuvos rytas“ pirmavo 88:48. Varžovai tikrai nebegalvojo apie pergalę. Vienintelė mintis Kazachstano ekipos trenerio galvoje turėjo būti, kaip užbaigti mačą garbingai.

„Lietuvos rytas“ laimėjo 93:60.

***

Susitikimas. „Lietuvos rytas“ Jungtinės lygos batalijas pradėjo būtent su „Astana“ komanda. Tuomet dar Aleksandro Džikičiaus treniruojami vilniečiai išvykoje pralaimėjo 71:72.

Padėtis. „Lietuvos ryto“ komanda Jungtinės lygos reguliariojo sezono A grupėje yra iškovojusi šešias pergales ir patyrusi tiek pat pralaimėjimų. Vilniečiai žengia penkti, o virš jų - „Astana“ ekipa, kurios sąskaitoje – 7 pergalės ir šeši pralaimėjimai.

Naujokas. Su Predragu Samardžiskiu atsisveikinusi „Lietuvos ryto“ komanda į savo gretas priėmė 26 metų 213 cm ūgio P. O'Bryantą, kuris pernai tapo Puerto Riko čempionu.

„Lietuvos ryto“ komandoje jau po mačą yra sužaidę Tomislavas Zubčičius ir Miltas Palacio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.