EUROLYGA 2023

Teismuose kovojantis M. Balčiūnas sugrįžo į krepšinio federaciją

Mindaugas Balčiūnas grįžta dirbti į Lietuvos krepšinio federaciją (LKF), kurioje bus atsakingas už tarptautinių projektų vystymą.

M. Balčiūnas grįžta dirbti į Lietuvos krepšinio federaciją.<br>J. Stacevičius
M. Balčiūnas grįžta dirbti į Lietuvos krepšinio federaciją.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2013, 8:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:04 AM

„Džiaugiuosi, kad Mindaugas Balčiūnas vėl pradeda dirbti federacijoje. Šiuo metu kaip tik norime pasidalyti sukaupta patirtimi vystant krepšinį ir aktyviai plečiame LKF veiklą užsienyje.

Jau startavo bent keli stambūs tarptautiniai projektai. M. Balčiūnas yra sukaupęs daug patirties bendraujant su kitų šalių krepšinio federacijomis, yra vertinamas kaip iniciatyvus ir įtakingas Europos krepšinio bendruomenės narys, todėl jis ir koordinuos tarptautinius LKF plėtros projektus“, — teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis. Jis išreiškė viltį, kad M. Balčiūnas netrukus galės grįžti į LKF generalinio sekretoriaus pareigas.

„Lietuvos krepšinio federacija yra parengusi 2013 metų Nacionalinę krepšinio vystymo programą. Analogiškas programas padedame rengti ir Azerbaidžano bei Kinijos krepšinio federacijoms.

Be to, intensyviai bendradarbiaujame su Ukrainos ir Slovėnijos krepšinio federacijomis, organizuojant būsimus Europos krepšinio čempionatus. Lietuvos krepšinio vystymo strategija ir jos sėkme domisi ne viena šalis, tad darbo tikrai netrūks“, — sakė šiuo metu už tarptautinius LKF projektus atsakingas M. Balčiūnas.

Trims mėnesiams nuo LKF generalinio sekretoriaus pareigų nušalintas M. Balčiūnas įtariamas gavęs kyšį ir su bendrininkais pagal suklastotus dokumentus užvaldęs Panevėžio savivaldybei priklausantį milijoną litų. Sausio mėnesį sulaikytas krepšinio veikėjas Panevėžio areštinėje praleido 10 parų.

M. Balčiūnui yra pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Pirmadienį Panevėžio apygardos teismas nepatenkino M. Balčiūno skundo dėl nušalinimo nuo pareigų trims mėnesiams, tačiau panaikino kardomąją priemonę – namų areštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.