EUROLYGA 2023

Bilietai į Ispanijos krepšinio taurės varžybas kainuoja nuo 125 eurų

Šią savaitę keliose Europos šalyse vyks nacionalinių krepšinio taurių baigiamieji turnyrai. Per juos skirtingų valstybių sirgaliams, norintiems patekti į stipriausių komandų rungtynes, reikės pakloti labai skirtingas pinigų sumas. Ispanijos krepšinio aistruoliams arenos durys neatsivers be 125 eurų (432 litų), o Čekijos sporto mėgėjai beveik visą finalo aštuonetą galės pamatyti vos už 80 kronų (10,8 lito).

Ispanijos taurės turnyre dalyvauja ir Š. Jasikevičius, atstovaujantis "Barcelona" klubą.<br>M. Kulbis
Ispanijos taurės turnyre dalyvauja ir Š. Jasikevičius, atstovaujantis "Barcelona" klubą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2013, 7:57 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:44 AM

Ispanijoje krepšinio rungtynės yra paklausi pramoga net ir sunkmečiu. Tokią išvadą galima padaryti palyginus bilietų ir abonementų kainas į skirtingose Europos šalyse šią savaitę rengiamus nacionalinės taurės baigiamuosius turnyrus.

Nors Ispanijos Karaliaus taurės varžybos vyks didžiausioje arenoje, abonementai į jas kainuoja brangiausiai Europoje. Ispanų krepšinio sirgaliai už abonementą į Vitorijos „Fernando Buesa“ arenoje (15,5 tūkst. vietų) vyksiantį turnyrą turi sumokėti nuo 125 iki 400 eurų (432-1381 litą). Už šiuos pinigus per keturias dienas bus galima pamatyti visas septynerias turnyro rungtynes: ketvirtadienį ir penktadienį vyks po du ketvirtfinalius, šeštadienį – abu pusfinaliai, sekmadienį – finalas.

Bilietai į atskiras Karaliaus taurės varžybų dienas ar atskiras rungtynes neparduodami.

Italijos krepšinio sirgalių piniginės suplonės perpus mažiau. Už lygiai tokį patį paketą prašoma nuo 59 iki 209 eurų (204-722 litai). Tiek sumokėję žiūrovai galės per keturias dienas pamatyti septynerias Italijos taurės finalo aštuoneto rungtynes vyksiančias Milano „Forum Mediolanum“ arenoje (11,5 tūkst. vietų).

Italai prekiauja ir bilietais į kiekvieną varžybų dieną. Bilietas į dvejas vieną dieną vyksiančias ketvirtfinalio rungtynes kainuoja 17-60 eurų (59-207 litus), į turnyro finalą – 25-110 eurų (86-380 litų).

Prancūzijos Lyderių taurės (taip nuo šio sezono pervadintas lygos taurės finalo aštuonetas) abonementas kainuoja 49-149 eurus (169-514 litų), bilietas į finalą – 19-53 eurus (66-183 litus). Beje, Lyderių taurės varžybos kitą savaitę vyks neįprastoje vietoje – krepšinio aikštė bus sumontuota Eurodisneilende esančioje „Disney Event Arena“ (5 tūkst. vietų), kurioje niekada anksčiau nebuvo rengiamos jokios profesionalų sporto varžybos.

Panašiai kainuoja bilietai į Tel Avivo „Nokia“ arenoje (11060 vietų) vyksiančias Izraelio taurės finalo rungtynes. Į Tel Avivo „Maccabi“ ir Haifos „Maccabi“ klubų mačą besirengiantys sporto mėgėjai turės sumokėti 60-300 šekelių (41-207 litus).

Daug mažiau išlaidų turės Pietų slavų ir Vidurio Europos šalių krepšinio mėgėjai. Bilietas į taurės finalo rungtynes Kroatijoje kainuoja 20-150 kunų (9-68 litus), Lenkijoje – 20-35 zlotus (16-29 litus), Slovėnijoje – 8 eurus (28 litus), Serbijoje – 500 dinarų (15,5 lito), Čekijoje – 50 kronų (6,7 lito).

Ledo ritulio šalyje Čekijoje abonementą į Libereco „Tipsport“ arenoje (7,5 tūkst. vietų) vyksiantį krepšinio finalo aštuoneto turnyrą (penkerios rungtynės per tris dienas) galima nusipirkti vos už 80 kronų (10,8 lito).

Tai yra lygiai 40 kartų mažiau negu kainuoja pigiausias abonementas į Ispanijos taurės varžybas.

*

Lietuviai. Šią savaitę vyksiančiuose nacionalinių taurių turnyruose ar finaluose dalyvaus ir kelios Lietuvos krepšininkų turinčios komandos: Ispanijoje – Madrido „Real“ su Martynu Pociumi ir „Barcelona“ su Šarūnu Jasikevičiumi, Graikijoje – Pirėjo „Olympiakos“ su Martynu Gecevičiumi ir Atėnų „Panathinaikos“ su Jonu Mačiuliu, Italijoje – Emilijos Redžo „Trenkwalder“ su Donatu Slanina, Čekijoje – Pardubicių JIP su Evaldu Žabu. Lenkijoje prieš finalo ketvertą dar vyks ketvirtfinalio etapas, kuriame žais Zielionos Guros „Stelmet“ su Mantu Česnauskiu ir Vloclaveko „Anwil“ su Arvydu Eitutavičiumi (jis šiuo metu negali rungtyniauti dėl traumos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu