EUROLYGA 2023

Po M. Teletovičiaus metimų NBA rungtynėse žiūrovai leipo iš juoko

Ne vieną sezoną Eurolygoje Vitorijos „Caja Laboral“ varžovus tolimais šūviais į neviltį varęs Mirza Teletovičius vienerias rungtynes NBA lygoje tikrai norės kuo greičiau pamiršti. „Brooklyn Nets“ aukštaūgis mače su „Detroit Pistons“ toli gražu nepatvirtino savo, kaip taikliarankio, reputacijos - tris kartus iš eilės žaidėjo mestas kamuolys net nelietė lanko.

M. Teletovičius supykdė „Nets“ trenerį ir prajuokino „Pistons“ sirgalius.
M. Teletovičius supykdė „Nets“ trenerį ir prajuokino „Pistons“ sirgalius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2013, 6:41 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:32 AM

Ketvirtojo kėlinio pradžioje, „Pistons“ pirmaujant 74:73, aikštėje pasirodęs 27-erių 206 cm ūgio bosnis per 40 sekundžių įsiutino savo trenerį P. J. Carlesimo ir leido pasilinksminti Detroito komandos aistruoliams.

Vos tik gavęs kamuolį aukštaūgis švystelėjo tritaškį, tačiau jo mestas kamuolys nelietė lanko. Aistruoliai patenkinti paplojo, o kiek sutrikęs bosnis tik šildėsi rankas.

Per kitą ataką - panašus scenarijus. Vėl gavęs kamuolį M. Teletovičius prie baudos aikštelės bandė suklaidinti varžovą ir iš sudėtingos padėties metė dvitaškį. Kamuolys vėl net nelietė lanko. Į gynybą grįžtančią Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio žvaigždę pervėrė piktas „Nets“ trenerio P. J. Carlesimo žvilgsnis, o už pilvų susiėmę aistruoliai leipo juokais.

Tačiau dvi nesėkmingos atakos neatšaldė M. Teletovičiaus atkaklumo - trečios iš eilės atakos metu aukštaūgis vėl paleido tritaškį ir kamuolys vėl nelietė lanko.

„Trys iš eilės metimai, kai kamuolys neliečia lanko! Tai - NBA antirekordas!“ - šaukė nustebęs rungtynių komentatorius.

Po trečiojo nesėkmingo bandymo M. Teletovičius trenerio sprendimu atsisėdo ant atsarginių žaidėjų suolelio ir aikštėje daugiau nebepasirodė. „Nets“ laimėjo rungtynes 93:90.

„Dabar būtų pats geriausias laikas M. Teletovičiui pranešti, kad jį kamuoja alkūnės skausmai. Rungtynes jis baigė nepelnęs nė vieno taško, neatkovojęs nė vieno kamuolio, neatlikęs nė vieno rezultatyvaus perdavimo, neblokavęs nė vieno metimo, net nesurinkęs nė vienos pražangos, o atlikęs tris labai netaiklius metimus. Neįtikėtina“, - ironiškai Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio žvaigždės pasirodymą įvertino nba.com.

2012 metų liepą M. Teletovičius su Bruklino komanda pasirašė trejų metų 9 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Debiutinėse rungtynėse su „Minnesota Timberwolves“ jis pelnė 5 taškus. Geriausios rungtynės NBA lygoje kol kas - sausio 5-ąją su „Sacramento Kings“ jis pelnė 14 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir blokavo du varžovų metimus.

Prieš dvejus metus Eurolygos rungtynes, vykusias Kaune, M. Teletovičius, ko gero, su malonumu prisimena. 2010-ųjų gruodį ji susmaigstė net 9 tritaškius iš 13, pelnė 32 taškus ir padėjo Vitorijos komandai po pratęsimo 95:89 nugalėti „Žalgirį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.