EUROLYGA 2023

Iškrypėlių tarnais Kauno valdžią išvadinęs V. Romanovas parduoda „Žalgirį“ (atnaujinta)

Finansines problemas sprendžiančio Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas atvykęs į miesto savivaldybę surengė tikrą šou - iš miesto vadovų prašė finansinės paramos, vėl kalbėjo apie iškrypėlius, kurie nori susprogdinti klubą, atskleidė, kad žaidėjams yra skolingas 25 mln. litų, pareiškė, kad parduoda klubą, išvadino politikus melagiais ir demonstratyviai išėjo iš posėdžių salės.

V. Romanovas pareiškė, kad žaidėjams yra skolingas 25 mln. litų.<br>N. Povilaitis
V. Romanovas pareiškė, kad žaidėjams yra skolingas 25 mln. litų.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 8, 2013, 8:03 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:39 AM

Į savivaldybę - su krepšininkais

Kartu su V. Romanovu į savivaldybę atvyko broliai Lavrinovičiai bei Paulius Jankūnas. Susitikti su sportininkais atvyko meras, konservatorius Andrius Kupčinskas, savivaldybės administracijos vadovai.

„Jūsų, ponai politikai, pinigų čia nėra. Jeigu mes sugriausime „Žalgirį“, nebus arenos ir nebus Kauno“, - Kauno vadovams teigė kalbėjo V. Romanovas.

Klubo savininkas pripažino, kad šių metų „Žalgirio“ biudžetas siekia 36 mln. litų, o iš savivaldybės prašoma suma – 10 mln. litų.

„Už praėjusius metus žaidėjams esu skolingas 25 mln. litų. Aš jums sakau – tų pinigų nesumokėsiu, jeigu jūs nevykdysite įsipareigojimų ir neskirsite pinigų“, - sakė V. Romanovas.

Ketvirtadienį pranešta, kad Ūkio bankas Kauno „Žalgirio“ klubą valdančiai viešajai įstaigai „Kauno Žalgirio rėmėjas“ praėjusių metų lapkričio pabaigoje paskolino 5 mln. 200 tūkst. litų. Už tai buvo įkeistas 10 mln. 800 tūkst. litų vertės įstaigos turtas.

Pardavė klubą?

Verslininkas pokalbyje su miesto valdžios atstovais pareiškė, kad jau pardavė klubą ir vėl mįslingai kalbėjo apie iškrypėlius, kurie, anot „Žalgirio“ savininko, nori sugriauti komandą.

„Žalgiris“ - jau ne mano klubas, aš jį pardaviau. Parinkau žmones, kuriems rūpi sportas. Vakar pradėjau formuoti dokumentus. Aš atsisakau savininko vaidmens, man gėda prieš žaidėjus“, - nerišlioje kalboje sakė V. Romanovas.

Verslininkas neiškentė pinigų jam nenorinčių skirti politikų nepavadinęs melagiais, taip pat kalbėta ir apie iškrypėlius, kurie bando susprogdinti klubą.

Žurnalistų paklaustas, ar iš tikrųjų pardavė „Žalgirio“ klubą, V. Romanovas iš pradžių nuo tiesaus atsakymo išsisuko, o vėliau prakalbo apie naujus akcininkus.

„Ką sakyti tiems, kurie aptarnauja šią iškrypėlių „šaiką“? Jūs vis tiek viską iškreipsite, aš pats parašysiu komentarą. Savivaldybės pozicija paprasta – jie daro sau reklamą.

Ne - aš jau ne savininkas. Paskelbsime, kas savininkas. Tai  buvę veteranai, M. Paulauskas, V. Masalskis. Tie, su kuriais dirbau trejus metus, su kuriais šnekėjau, kurie dalyvauja komandos formavime“, - sakė V. Romanovas.

Paklaustas, kodėl nebenori toliau būti klubo savininku, V. Romanovas visą kaltę bandė versti pinigų nenorinčiai duoti savivaldybei. Taip pat jis sakė atėmęs kozirį iš „iškrypėlių“.

„Aš supratau, kad jų koziris - privati komanda. Jei komanda pralaimi, tai keikia savininką... Aš dar kartą sakau - neturės iškrypėliai kortos“, - sakė V. Romanovas.

V. Romanovui - politiko kritika

V. Romanovą aršiai sukritikavo savivaldybės tarybos narys Vytas Bancevičius. Politikas sakė negalintis suprasti, kodėl privataus klubo savininkas ateina prašyti mokesčių mokėtojų pinigų savo verslui plėtoti.

„Gal jis iš medžio iškritęs. Šis žmogus vertas pasigailėjimo. Kodėl nė viena įmonė neateina prašyti pinigų savo verslui. Jums pastatė fabriką (areną – Red.) ir už jo išlaikymą kasmet sumokama po 3 mln. 200 tūkst. litų“, - piktinosi konservatorius V. Bancevičius.

Apie „Žalgirį“ slegiančias bėdas pripažino ir klubo direktorius Vitoldas Masalskis, jis patvirtino, kad žaidėjai jau tris mėnesius negauna atlyginimų, o finansiniai įsipareigojimai už praėjusius metus siekia apie 25 milijonus litų.

„Pas mus situacija ne sudėtinga - ji kritinė. Mes atėjome čia ne šou padaryti, o pasakyti – išmeskite mums gelbėjimosi ratą“, - atviravo V. Masalskis.

Išvadino melagiais ir išėjo iš salės

Į susitikimą atvykęs garsus lengvosios atletikos treneris Aleksas Stanislovaitis užsiminė, jog mokesčių mokėtojų pinigais nederėtų remti vien tik privataus Kauno „Žalgirio“ klubo, kai finansavimo reikia ir kitoms sporto šakoms, perspektyviems, jauniems sportininkams.

„Suprantu, kad „Žalgiriui“ reikia padėti, tačiau yra ir kitos sporto šakos. Visada reikia žvelgti į situaciją logiškai bei protingai“, - kalbėjo A. Stanislovaitis.

Susitikimo dalyviams ėmus kalbėti apie būtinybę biudžeto pinigais remti ne tik „Žalgirio“ krepšininkus, bet ir kitas sporto šakas, nuolatos replikavęs ir oponentus melagiais vadinęs V. Romanovas neištvėrė. Pareiškęs, kad jam nėra čia ką veikti, verslininkas atsistojo ir demonstratyviai išėjo iš posėdžių salės.

Verslininkas sakė posėdžių salę palikęs, nes, anot jo, meras A. Kupčinskas nuolat meluoja.

„Ko čia jų klausyti, jie padarė politinį šou. Meluoja meras visur ir daro „biznelį“. Čia verslininkai sėdi, o ne politikai“, - piktinosi V. Romanovas.

Rems proto ribose

Kauno miesto savivaldybė sako neturinti jokių galimybių stipriai padidinti paramos Kauno „Žalgiriui“, nes į miesto biudžetą planuojama surinkti beveik 50 mln. Lt mažiau nei pernai.

„Mes neatsisakome remti „Žalgirio“. Tačiau tai galime daryti pagal savo galimybes, sveiko proto ribose“, - tvirtino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pernai Kauno miesto biudžetas siekė 745 mln. litų. 2013 m. biudžete - 697 mln. litų.

„Valstybė, valdydama milijonines apyvartas turinčias bendroves, tikrai galėtų prisidėti. Juo labiau kad „Žalgiris“ yra ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos komanda“, - sakė A. Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės išlaidos, susijusios su arena bei „Žalgirio“ krepšinio klubu, pernai siekė daugiau nei 21 mln. litų. Arenos operatoriaus konkursą laimėjusiai bendrovei, tiesiogiai susijusiai su Ūkio banko investicine grupe, savivaldybė pernai sumokėjo 3,2 mln. litų. Paskoloms, susijusioms su arenos statybomis bei jos infrastruktūros įrengimu, savivaldybė pernai skyrė 13 mln. litų, palūkanoms - dar 2 mln. litų. Tiesioginė parama „Žalgirio“ klubui pernai siekė 2,9 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės