EUROLYGA 2023

T. Pačėsas: „V. Romanovas yra prieštaringai vertinamas žaidėjas klubų rinkoje“

Tomą Pačėsą šokiravo Vladimiro Romanovo pareiškimas, kad jis parduoda Kauno „Žalgirį“. Finansiniai sunkumai klubuose T. Pačėsui nėra svetimas dalykas - dar praėjusį sezoną jis vadovavo Gdynės „Prokom“ komandai, tačiau Lenkijos klubą suspaudus nepritekliams, nusprendė ją palikti.

T. Pačėsas pabrėžė, kad krepšinis nėra pelningas verslas, todėl savivaldybė turėtų padėti klubui.
T. Pačėsas pabrėžė, kad krepšinis nėra pelningas verslas, todėl savivaldybė turėtų padėti klubui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:15 AM

„Tokie dalykai veikia neigiamai. Tačiau sezono viduryje klubas gali kontroliuoti biudžetą. Jeigu kažkas nedavė pinigų, mažini išlaidas, kad užbaigtum sezoną ir nebūtų katastrofos. Tai normalus procesas ir jis vyksta kituose klubuose. Sirgaliai turėtų tai suprasti. Svarbiausia, kad žmonės žinotų tiesą. Nereikia vienam kito kaltinti. Be to, planuojant biudžetą turi būti tikras dėl įplaukų“, - „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo T. Pačėsas.

Penktadienį į Kauno miesto savivaldybę atvykęs V. Romanovas dar kartą valdininkams priminė, kad šie „Žalgiriui“ neskyrė visos žadėtos sumos. Tiesa, klubo savininkas jau kalbėjo ne apie žadėtus 5 mln. litų, kurių gavo tik dalį, bet apie 10 milijonų litų investiciją.

„Sunku komentuoti, kai nežinai, kokia ten tikra situacija. Man tai toks lengvas šokas. Nežinau, koks susitarimas dėl rėmimo vyko tarp Kauno miesto ir klubo. Jeigu buvo sutarta dėl pinigų, tačiau jie nebuvo pervesti, tada suprantu V. Romanovo desperatišką elgesį ir kraštutinimus“, - teigė T. Pačėsas, kuris svarstė, ar prašomi dešimt milijonų yra adekvati suma.

„Žalgiris“ Europoje demonstruoja gerus rezultatus, gerą žaidimo kokybę, garsina Lietuvos bei Kauno vardą. Sunku visa tai įvertinti pinigais. Galbūt „Žalgiriui“ skirti aštuonis milijonus - dukart daugiau nei Vilnius skiria „Lietuvos rytui“, būtų adekvatu. Tačiau nežinau, ar „Žalgiriui“ būtų per daug“, - teigė Lietuvos jaunimo (iki 20) metų rinktinės treneris.

„V. Romanovas dėl savo pasisakymų yra prieštaringai vertinamas žaidėjas klubų rinkoje, tačiau negalima pamiršti, kad jis kritiniu momentu išgelbėjo „Žalgirį“ nuo nebūties “ - sakė krepšinio specialistas.

T. Pačėsas akcentavo, kad bet kokiu atveju išsaugoti „Žalgirio“ vardą reikia. Treneris pabrėžė, kad „Žalgirio“ praradimas būtų smūgis visai Lietuvai.

„Žalgiris“ yra Kauno miesto simbolis. Niekas to pakeisti negali. Neįmanoma pinigų suma įvertinti „Žalgirio“ indėlį į miesto garsinimą. Jeigu išnyktų „Žalgiris“, tai būtų žiaurus smūgis Kaunui ir visai Lietuvai“, - teigė T. Pačėsas.

V. Romanovą aršiai sukritikavo savivaldybės tarybos narys Vytas Bancevičius. Politikas sakė negalintis suprasti, kodėl privataus klubo savininkas ateina prašyti mokesčių mokėtojų pinigų savo verslui plėtoti.

„Krepšinis nėra pelningas verslas. Tai daugiau prestižo reikalas. Verslo čia tikrai nėra, todėl kiekviena savivaldybė turi komandai padėti viskuo, kuo gali. Jeigu Kauno mietas yra pažadėjęs tam tikrą sumą, tačiau jos nedavė, tai tada jis pavedė „Žalgirį.“ - pasakojo T. Pačėsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.