EUROLYGA 2023

A. Kupčinskas: „V. Romanovo grasinimus parduoti „Žalgirį“ esame girdėję ir anksčiau“

Milijonierius Vladimiras Romanovas, regis, sužibėjo visu savo didingumu. Atėjęs į Kauno savivaldybę prašyti finansinės paramos, verslininkas netramdė savęs. Dalykinio susitikimo metu jis nuolat pertraukinėjo savivaldybės atstovus, vadino juos melagiais, kalbėjo apie jam dalintys pažadus, o paklausus, kas konkrečiai ir ką žadėjo – tik dar labiau supyko ir demonstratyviai paliko posėdžių salę.

A. Kupčinsko (dešinėje) nenustebino emocingas V. Romanovo elgesys Kauno savivaldybėje.<br>N Povilaitis
A. Kupčinsko (dešinėje) nenustebino emocingas V. Romanovo elgesys Kauno savivaldybėje.<br>N Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 10, 2013, 9:20 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:16 AM

Portalas lrytas.lt pasiteiravo Kauno mero, konservatoriaus Andriaus Kupčinsko nuomonės apie susitikimą su finansinių bėdų prislėgto „Žalgirio“ klubo atstovais.

- Kaip jūs vertinate susitikimą su „Žalgirio“ klubo atstovais ir V. Romanovo demaršą? Kas tai – šantažo priemonė ar nesitvardymas, oponentus vadinant „melagiais“ bei „iškrypėliais“?

- Nemanau, kad į tokius dalykus reikėtų kreipti dėmesį. Juk ir tarybos posėdžių metu taip pat visko pasitaiko. Tiesiog privalau pirmininkauti ir atsirinkti, į ką kreipti dėmesį, o į ką – ne. Susitikime su „Žalgirio“ atstovais norėjosi daugiau konstruktyvumo, tarpusavio supratimo, pasikalbėjimo apie realią situaciją ieškant būdų, kaip padėti klubui. Tačiau matėsi, kad objektyvios tiesos, pateiktų skaičių kai kas nenorėjo girdėti.

- Ką manote apie V. Romanovo pareiškimą, kad jis parduoda „Žalgirį“, perleidžia jį veteranams?

- Savivaldybėje jis apie tai kalbėjo ir prieš trejus metus. Turbūt laiko spiralė apsisuka ir viskas kartojasi. Todėl į šiuos pareiškimus žiūriu labai rezervuotai. Ir anąkart buvo sakoma, kad dėl visų finansinių problemų kalčiausia miesto savivaldybė. Tačiau laikas viską sudėliojo į savo vietas. Noriu pabrėžti, kad savivaldybė neužsiima verslu, kaip buvo bandoma teigti. Savivaldybė pagal turimą biudžetą ir galimybes tenkina viešuosius interesus, stengiasi aprėpti visas sferas - tiek kultūrą, tiek švietimą bei komunalinį ūkį.

- V. Romanovas jus asmeniškai viešai pavadino „biznelį darančiu melagiu“, o jo nuomonei nepritariančius kitus savivaldybės atstovus - „melagių šaika“ ir iškrypėliais". Ar po šių įvykių bus įmanomas konstruktyvus dialogas su V. Romanovu?

- Tokia žmogaus kultūra, nieko nepadarysi. O dialogo tikrai reikės - sieksime tarpusavio supratimo bei geresnių išeičių. Todėl emocijas atmetu į šalį. Toks jo elgesys nei mane šokiruoja, nei blaško. Kaip jau esu minėjęs, įvairių emocingų kalbų galima išgirsti ir savivaldybės tarybos posėdžių metu, tačiau visada stengiuosi nuo jų atsiriboti.

- Susitikimo metu nuskambėjo mintis, kad žlugus „Žalgiriui“ nebeliks ir Kauno arenos. Ką apie tai manote?

- Areną pastatė ir jos savininkė yra savivaldybė. O ji tik laikinai perleista valdyti operatoriui (su V. Romanovu tiesiogiai susijusiai bendrovei – red.). Todėl pasakymas, kad nelikus „Žalgirio“, neliks ir arenos, yra nieko vertos. Arenos niekas neišsiveš, neišplukdys Nemunu. Arena pastatyta daugiausia savivaldybės, Vyriausybės ir Europos Sąjungos lėšomis - jos labai aiškios, visiems viešai parodytos. Manau, jeigu neliks vienų, atsiras kiti, kurie rems „Žalgirį“.

- Ar savivaldybė vis dar neatsisako minties finansiškai remti „Žalgirį“?

- Kauno savivaldybė neatsisako ir ateityje neatsisakys remti krepšinio. Tačiau nereikia pamiršti, kiek savivaldybė yra prisidėjusi, kad Kaunas turėtų geriausią areną Baltijos valstybėse. Juk savivaldybė sukūrė visą šią bazę, kurią perleido naudotis „Žalgiriui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.