EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas: „Šiose rungtynėse galėjome paeksperimentuoti“

Keturiolika tritaškių į Talino „Kalev“ krepšį įmetę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai Jungtinėje lygoje iškovojo trečiąją pergalę iš eilės. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai varžovus savo sirgalių akivaizdoje sutriuškino 95:73. „Vyrai buvo tarsi apsimiegoję“, - apie prastai sužaistą pirmąją pusę kalbėjo D. Maskoliūnas.

D. Maskoliūno auklėtiniai iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.<br>D. Umbrasas
D. Maskoliūno auklėtiniai iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Feb 10, 2013, 9:43 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:33 AM

„Sužaidžiau gerai ir prieš „Astana“ ekipą, tačiau nereikia sureikšminti tų dvejų rungtynių. Stengsiuosi žaisti kuo geriau, žinoma., būtų labai gerai, jei ir toliau man taip sektųsi. Man sakė, kad išeisiu į aikštę antroje rungtynių pusėje. Gerai apšilau, išėjau, komandos draugai negailėjo perdavimų, mečiau ir tiesiog pataikiau“, - kalbėjo Eimantas Bendžius, kuris šiose rungtynėse pelnė 17 taškų.

- Kaip vertinate rungtynes?, - D. Maskoliūno paklausė žurnalistai.

- Pirmi du kėliniai – prasti, antroje rungtynių pusėje įvykdėme 60-70 procentų to,ko siekėme.

Per pirmus du ketvirčius vyrai išėjo tarsi apsimiegoję, galbūt galvojo, kad pergalė jau kišenėje, nebus ką veikti ir lengvai varžovus apmėtys kepurėmis.

Pradžioje nei gerai gynėmės, nei puldami nevykdėme numatyto plano. Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose prabilo snaiperiai ir žaidėme taip, kaip norime žaisti. Pradėjome gerai gintis ir iškart pasijautė ekipų skirtumas ir tai atspindėjo rezultatas.

- Ką manote apie naujokų žaidimą?

- Naujokai dar turi kreditų. Miltas Palacio jis jau atlieka tai, ko mes iš jo tikimės. Jis kai reikia sustabdo komandą, kontroliuoja ritmą, ieško kitų žaidėjų, nesavanaudžiauja. Daugmaž jis adaptavosi. Be to, ir fiziškai gerai jaučiasi.

Patrickas O`Bryantas treniruojasi kartu antra savaitė. Jam reikia apsiprasti, jis nori kuo geriau, tačiau pradžioje padarė lengvų, kvailų klaidelių. Bet gerai, kad turėjome priešininkus, kai galėjome sau leisti eksperimentuoti. Manau, kad jis rungtynės po rungtynių jis mums bus vis naudingesnis.

E. Bendžiumi tikiu nuo sezono pradžios, tik neturėjome daug galimybių jam pasireikšti. Jam kalame į galvą, kad jis gali gerai žaisti pataikyti. Visi seniai žino, kad turėdamas tokį ūgį ir tokią taiklią ranką, jis turi potencialo.

Jam tik dirbti ir dirbti, o su darbu ateis ir vaisiai.

- Kokius konkrečius uždavinius kėlėte prieš šias rungtynes?

- Rungtynėse norėjome išbandyti kuo daugiau krepšininkų, leisti visiems pažaisti. Ne visą laiką tai pavyksta. Galėjome modeliuoti žaidimą, išbandyti mažą sudėtį. Trečiajame kėlinyje su E. Bendžiumi ir Ivanovu žaidimas pasiteisino.

Turėjome keletą gynybos ir puolimo variantų. Taip pat norėjosi įsitikinti P. O`Bryanto galimybėmis, pamatyti, kaip jis žaidžia po krepšiu, baudos aikštelėje, kaip mato komandos draugus ir panašiai.

Tai rungtynės, kai galėjome daugiau paeksperimentuoti. Faktas, kad rungtynių pradžioje ekipa nenusiteikė rimtam mūšiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje