EUROLYGA 2023

R. Javtokas: „Dar trūksta oro“ (trenerių komentarai)

Kauno „Žalgirio“ pergalę dėjimu iš viršaus vainikavęs po traumos į aikštę sugrįžęs Robertas Javtokas prisipažino, kad jam dar reikia laiko įsibėgėti. Jungtinės lygos rungtynėse „Žalgiris“ namuose 86:71 nugalėjo Rygos VEF komandą. R. Javtokas aikštėje praleido 11 minučių, per kurias pelnė tris taškus.

R. Javtokas prisipažino, kad žaisti buvo sudėtinga. „Trūksta oro“, - teigė krepšininkas.<br>P. Mantautas
R. Javtokas prisipažino, kad žaisti buvo sudėtinga. „Trūksta oro“, - teigė krepšininkas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2013, 11:46 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:11 AM

„Žinau savo sportinę formą. Stengsiuosi kuo greičiau atsistatyti. Nėra taip lengva, nes ilgai nežaidžiau. Dar pritrūksta kvapo“, - kalbėjo 32 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas.

R. Javtokas aikštėje pasirodė antrojo kėlinio pradžioje ir sulaukė daugybės plojimų. Vasarą rimtą pėdos traumą patyręs krepšininkas privertė Donatą Zavacką užsidirbti nesportinę pražangą.

„Buvo sunku žaisti. Trūksta oro. Dar reikia šiek tiek laiko. Ko gero, dabar buvo sunkiausia nugalėti jaudulį. Šiandien geriau žaidėme nei VEF. Daug mėginome, tačiau daug kas nepavyko. Treneris norėjo išmėginti mane ir jaunimą. Buvome pajėgesni ir laimėjome“, - teigė R. Javtokas.

„R. Javtokui įsižaisti prireiks apie trijų savaičių. Dabar jis veržiasi žaisti ir treniruotis, tačiau turime būti atsargūs“, - apie auklėtinį kalbėjo „Žalgirio“ treneris J. Plaza.

„Žalgirio“ treneris J. Plaza pabrėžė, kad jo auklėtiniai nesistengia išskirti vieno čempionato. Pasak stratego, „Žalgiris“ visu šimtu procentų ne tik Eurolygoje, bet ir kituose čempionatuose.

„Žinojome, kad bus sunkus mačas. VEF komanda puikiai žaidžia Europos taurėje. Žinojome, kad turėsime žaisti intensyviai. Suprantu, kad kai kurie mano, kad jaunimui gal reikėtų žaisti mažiau ar daugiau, tačiau vienintelis būdas tobulėti – mokytis iš savo klaidų“, - kalbėjo J. Plaza.

Techninę pražangą užsidirbęs VEF treneris Ramūnas Butautas pasveikino varžovus su pergale. Kalbėdamas R. Butautas pabrėžė, kad VEF ekipa nuo „Žalgirio“ atsilieka ir žaidėjų pajėgumu, ir finansiniais gebėjimais.

„Sveikinu „Žalgirį“ su įtikinančia pergale. Jie parodė gerą žaidimą. Tai nieko nenustebino. Taip ir turėjo būti. Mes atsiliekame nuo Kauno resursais. Tiek finansiniais, tiek žmogiškaisiais. Dukart per sezoną nugalėti „Žalgirį“ - būtų fantastiška. Padarėme ir kvailų klaidų. Mus iš vėžių išmušė nesportinės pražangos. Manau, kad mes esame per aukšto lygio, kad dėl tokios priežasties turėtų sugriūti mūsų žaidimas“, - kalbėjo R. Butautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.