EUROLYGA 2023

Krepšinio agentas T. Bulotas: „Tarp „Žalgirio“ žaidėjų kol kas panikos nėra“

„Žalgirio” krepšininkai ir treneriai vakar stengėsi išvengti panikos, bet ekipoje tvyrojo nerimas. Kauno klubo finansinės operacijos buvo vykdomos per Ūkio banką, kuriame sąskaitas turi dauguma žalgiriečių.

Pasak krepšinio agento, „Žalgirio“ žaidėjai kol kas nepanikuoja.<br>P. Mantautas
Pasak krepšinio agento, „Žalgirio“ žaidėjai kol kas nepanikuoja.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas”)

Feb 13, 2013, 12:05 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Lietuvos bankui vakar apribojus Ūkio banko veiklą, „Žalgirio” krepšininkai į rytojaus Eurolygos rungtynes su Bambergo „Brose” (Vokietija) skrenda būdami nežinioje dėl pagrindinio komandos rėmėjo ateities ir savo uždirbtų pinigų.

„Žalgirio” krepšininkų ir trenerių atlyginimai šį sezoną vėluoja, o dauguma jų turi sąskaitas Ūkio banke, per kurį keliauja visi klubo finansiniai srautai.

J. Plaza – vėl priblokštas

„Bent jau tarp žaidėjų panikos kol kas nėra. Treneris susirūpinęs labiau, nes jis nežino, kaip į šiuos įvykius reaguos vyresni krepšininkai”, – sakė keturiems „Žalgirio” žaidėjams ir treneriui Joanui Plazai atstovaujantis krepšinio agentas Tadas Bulotas.

„B Baltics” agentūros vadovas vakar stengėsi nuraminti savus žaidėjus prieš Eurolygos „Top 16” rungtynes Vokietijoje su „Brose”.

Dalis žalgiriečių jau yra išgyvenę ypač sunkią klubo būseną 2009 metais, kai „Žalgiriui” vadovaujant Gediminui Navikauskui ir Pauliui Motiejūnui komanda buvo įklimpusi į skolas, kurias po atlikto audito Vladimiras Romanovas tuomet įvertino „26 milijonais litų su kapeikomis”.

Šeimininkaujant V.Romanovui „Žalgiris” pateko į kitą kritinę situaciją, kuri labiausiai nustebino trenerį J. Plazą.

Sėkmingai Kauno komandai šį sezoną vadovaujantis katalonas savo pinigus laiko Ūkio banke.

„Treneris sakė, kad tokių dalykų nėra regėjęs. Jis kalbėjo, kad šis sezonas išskirtinis: musulmonas (Ibrahimas Jaaberas. – Red.) paliko komandą, dabar bankrutuoja bankas, – pasakojo T.Bulotas. – Bet jis nepanikuoja ir stengiasi susitelkti į Eurolygos varžybas.”

Daugiausia žalgiriečių globojanti agentūra kol kas neketina imtis radikalių veiksmų.

„Atstovaujame daugiausia jauniems žaidėjams ir bangų nesirengiame kelti, – sakė T.Bulotas. – Mes lauksime, ką pasakys „Žalgirio” vadovai – Vladimiras Romanovas ir Vitoldas Masalskis.”

Vakar „Žalgirio” sporto direktorius V.Masalskis į skambučius neatsiliepė.

Bankininkas sukėlė sumaištį

„Žalgirio” krepšinio klubas formaliai priklauso viešajai įstaigai „Kauno „Žalgirio” rėmėjas”, kurios vienintelė dalininkė yra bendrovė A. Sabonio „Žalgirio” krepšinio centras.

Šios įmonės 75 proc. akcijų valdo Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG), kurios stambiausias akcininkas yra V.Romanovas.

Praėjusį lapkritį Ūkio bankas suteikė 5,2 mln. litų paskolą „Kauno „Žalgirio” rėmėjui”. Už tai buvo įkeista 10,8 mln. litų vertės įstaigos turto.

V. Romanovas yra sakęs, jog šį sezoną suplanuotas 36,6 mln. litų dydžio „Žalgirio” biudžetas.

„Mano pajėgumai – 10–15 mln. litų”, – tvirtino „Žalgirio” savininkas, prieš porą mėnesių reikalaudamas, kad prie klubo finansinės gerovės prisidėtų sirgaliai. Iš jų V.Romanovas tikėjosi surinkti 10 mln. litų.

Tiek pat V. Romanovas reikalavo ir iš Kauno miesto, praėjusį penktadienį kartu su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu ir broliais Lavrinovičiais apsilankęs miesto tarybos posėdyje.

V. Romanovas tvirtino, kad klubo skolos siekia 25 mln. litų. „Žalgirio” sporto direktorius V. Masalskis tuo pat metu teigė, kad skylėms užkamšyti užtektų 5 milijonų litų.

Po posėdžio savivaldybėje nesulaukęs tarybos narių pritarimo V. Romanovas pareiškė, kad V. Masalskiui ir kitiems „Žalgirio” veteranams perduos klubo akcijas.

Kaip elgsis naujokas?

Nepaisydamas Ūkio banko veiklos apribojimų ir vėluojančių atlyginimų į Kauną atvyko naujas įžaidėjas Donnie McGrathas.

JAV ir Airijos pilietybę turintis 28 metų 193 cm ūgio krepšininkas klube turėtų pakeisti I.Jaaberą ir tapti 15-uoju „Žalgirio” žaidėju.

„Nusprendžiau priimti pasiūlymą iš Eurolygoje rungtyniaujančio „Žalgirio”, kuris man pasiūlė kontraktą šiam ir kitam sezonui”, – socialiniame tinkle parašė į Kauną atvykęs D.McGrathas.

Nors šią savaitę „Žalgirio” sporto direktorius V.Masalskis pareiškė, kad dėl skolų 3–4 užsieniečiai krepšininkai gali palikti klubą, tuo pat metu baigėsi derybos su šeštuoju legionieriumi.

Pasak užsienio žiniasklaidos, „Žalgiris” D.McGrathui pažadėjo 60 tūkstančių dolerių (155 tūkst. litų) už likusią šio sezono dalį, o per 2013–2014 m. sezoną – 190 tūkst. dolerių (532 tūkst. litų).

Tiesa, prieš tapdamas teisėtu „Žalgirio” klubo žaidėju amerikietis turi išspręsti ginčą su Salonikų PAOK, kuriam atstovavo šį sezoną.

PAOK nenorėjo paleisti žaidėjo, kuris Graikijos pirmenybėse šį sezoną rinko po 13,3 taško ir atliko po 3,9 rezultatyvaus perdavimo. Tačiau dėl Graikijoje vėlavusio atlyginimo D.McGrathas turėjo galimybę palikti PAOK ir šia teise pasinaudojo.

„Norėčiau, kad mano reikalai PAOK būtų susiklostę kitaip, nes šis Graikijos klubas visada buvo išskirtinis. Tačiau aš esu sužavėtas naujos galimybės”, – pareiškė D.McGrathas.

D. McGratho karjera

Komandos: Providenso universitetas (JAV, 2002–2006 m.), Kantu „Vertical Vision” (Italija, 2006–2007 m.), Bolonijos „Virtus” (Italija, 2007–2008 m.), „Egaleo” (Graikija, 2008–2009 m.), Atėnų AEK (Graikija, 2009 m.), Varezės „Cimberio” (Italija, 2009–2010 m.), Salonikų PAOK (Graikija, 2010–2011 m.), Šolė „Basket” (Prancūzija, 2011–2012 m.), „Verona” (Italija, 2012 m.), PAOK (2012–2013 m.).

2006–2008 m. atstovavo Airijos rinktinei Europos čempionato atrankos varžybose, nes turi šios šalies pilietybę. D.McGratho močiutė gimė Airijoje ir iš ten emigravo į JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.