EUROLYGA 2023

V. Masalskis: „Įšaldyti beveik trys milijonai, skirti „Žalgirio“ atlyginimams“

Apribojus Ūkio banko veiklą nerimo debesys apgaubė Kauno „Žalgirio“ klubą. Žalgiriečiai į Eurolygos rungtynes su Bambergo „Brose” (Vokietija) skrenda būdami nežinioje dėl pagrindinio komandos rėmėjo ateities ir savo uždirbtų pinigų. Vis dėlto, klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis nuramino, kad panikos tarp žaidėjų nėra.

V. Masalskis patikino, kad panikos tarp žaidėjų nėra.<br>P. Mantautas
V. Masalskis patikino, kad panikos tarp žaidėjų nėra.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-02-13 19:04, atnaujinta 2018-03-11 23:53

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Ūkio bankas buvo pagrindinis „Žalgirio“ komandos rėmėjas, kaip kažkada „Lietuvos ryte“ buvo „Snoras“. Praradome pagrindinį rėmėją, o gal laikinai tai įvyko, neaišku kokia toliau bus situacija. Labai gaila, kad žaidėjams vėlavo pinigai. Vakar ta injekcija buvo pravesta į mūsų sąskaitą, tačiau dabar ji užstrigo.

Panikos mes nedarome, gal žmonės nori taip padaryti. Situacija dėl vėlavimo nėra gera, bet man patinka, kad žaidėjai yra gana solidarūs. Nėra panikos, jie galvoja apie rungtynes Bamberge ir vidinės tragedijos nematau“, - sakė V. Masalskis.

- „Žalgirio“ finansinė situacija – sudėtinga, tačiau klubas vis tiek įsigijo naują žaidėją. Netrodo keistokai? - žurnalistai paklausė V. Masalskio.

- Yra likę Ibrahimo Jaabero pinigai. Būtent už jo pinigus mes galime įsigyti keturiems mėnesiams kitą krepšininką. Su Donnie McGrathu dar yra daug problemų. Mes buvome nevisiškai teisingai informuoti. Jis nėra susitvarkęs dokumentų, todėl negali oficialiai treniruotis.

Galima sakyti, kad jis mus „prigavo“. Dabar laukiame, kol jis ir agentas susiderins reikalus su PAOK klubu.

- „Žalgirio“ klube jau ilgokai nemokami atlyginimai. D. McGrathas buvo nepatenkintas padėtimi PAOK klube, tačiau čia pinigai vėluoja ilgiau. Tai kaip prisiviliojote šį krepšininką į Kauną?

- Aš daugiausia bendravau su agentu. Teko kalbėtis ir su D. McGrathu. Jis taip stipriai nereagavo į mūsų problemą. Matyt Graikijoje – didesnė tragedija.

- O kokia situacija su šiuo žaidėju dabar? Klubas vis dar nori pasirašyti kontraktą?

- Taip. Pirmiausia reikia, kad jis išspręstų savo problemas. Jeigu jų neišspręs, mūsų klube jis nežais. - V. Romanovas teigė, kad pervedė pinigus iš Ūkio banko į „Žalgirį“, tačiau tai padarė per vėlai. Kokia suma įšalo? - Atlyginimai už beveik du mėnesius. Mes mokame beveik po pusantro milijono litų per mėnesį. - Buvo kalbama, kad klubą paliks keturi žaidėjai. Ar jie išvyksta?

- Kol kas dar ne. Noriu žaidėjams viską papasakoti. „Žalgirio“ klubą administruoti pavesta Modestui Paulauskui ir man. Mes dabar dirbame šį darbą. Pradėjome kalbėtis, ieškoti būdų, kad komanda išliktų. - Kokia oficiali situacija su klubo akcijomis? Ar jas V. Romanovas perrašė jums ir M. Paulauskui? - Dabar tvarkomi dokumentai. Jo visos akcijos bus perleidžiamos mums. V. Romanovas lieka tik rėmėju. - Ką ketinate pasakyti krepšininkams? Prašysite, kad jie lauktų atlyginimų?

- Geras klausimas. Aš paaiškinsiu, kokia padėtis. Yra krepšininkai, kurie gali nesutikti laukti. Tačiau yra ir kita pusė. Mūsų krepšininkai negali vilkėdami kitų komandų marškinėlius žaisti Eurolygos „Top 16“ etape.

Turime gerą komandą. Ji žaidžia gerai. Treneris dirba irgi gerai. Mėginsiu kalbėti apie tai, kad komanda gali pasiekti gerų rezultatų ir, jeigu jie ir nežais kitame sezone pas mus, jų kaina išaugs. - Kol kas visi vyksta į Vokietiją?

- Taip. Robertas Javtokas vyks vietoje Jeffo Foote'o. Treneris nori, kad Robertas greičiau atsigautų ir padėtų komandai. - Kiek krepšininkai turės laukti pinigų?

- Sunku pasakyti. Jau šį savaitgalį mus turi pasiekti kažkokia injekcija. Kitą savaitę turime susitikimą, po kurio ir spręsime, ką toliau daryti.

- Ar pats nukentėjote dėl Ūkio banko veiklos sustabdymo?

- Kaip ir visi. Neturiu ten tiek pinigų, kad man būtų labai skausminga. Sustabdyta šešioms dienoms, tačiau manau, kad vėliau viskas sustos į savo vietas. Ne į karstą paguldė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.