EUROLYGA 2023

J. Plaza: „Per mano karjerą nėra buvę tokio sudėtingo sezono“

Prieš penktadienį Vokietijoje vyksiančią kovą su Bambergo „Brose Baskets“ ekipa „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza sau ir savo žaidėjams bando įpūsti optimizmo. Tačiau treneris iš Ispanijos neslėpė, kad pasiruošimą svarbioms „Top 16“ etapo rungtynėms apsunkina įtampa dėl neaiškios „Žalgirio“ ateities.

J. Plaza tikisi, kad iki sezono pabaigos komandos nepaliks nė vienas žaidėjas.<br>L. Pileckas
J. Plaza tikisi, kad iki sezono pabaigos komandos nepaliks nė vienas žaidėjas.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Feb 14, 2013, 2:55 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:22 PM

Treneris neketina trauktis

Kalbėdamas apie situaciją „Žalgiryje“ po žinios apie Ūkio banką, strategas pripažino, kad padėtis - labai sudėtinga. Nors komandos nuolat susiduria su įvairiomis problemomis, itin retai pasitaiko, kad viskas užgriūtų vienu metu.

„Tiesa tokia, kad vieną sezoną komandos turi vienokių problemų, kitą - kitokių. Būna, kad žaisti sunku dėl nuolatinių traumų. Būna, kad komandą palieka žaidėjai. Būna ir taip, kad per sezoną netrūksta finansinių bėdų. Tačiau per visą mano karjerą nėra buvę atvejo, kad viskas nutiktų tuo pačiu metu. Tai neįtikėtina“, - atviravo J. Plaza.

Pirmą sezoną Kaune dirbantis ispanas atlyginimą gauna į Ūkio banke esančią sąskaitą. Treneris neslepia, kad jam keista kaskart tikrinti sąskaitą ir ten nieko nerasti. Bet komandos vairininkas pabrėžė, kad neketina palikti komandos.

„Klubo pinigai, mano alga yra banke. Tai keista, nes tu, kaip treneris, dažnai palaikai žaidėjus, jiems padedi, padedi klubui, administracijai bet niekas nieko tau neduoda už šias pastangas. Ir kai kada dėl to būni nusiminęs ar suirzęs. Bet aš gyvenime labai daug kovojau, kad būčiau ten, kur esu dabar, todėl aš nepasiduodu. Atiduosiu visas jėgas iki sezono pabaigos.

Aš tikiu žmonėmis. Ir aš tikiu žurnalistais, savo žaidėjais, žmogui, kuris rekomendavo man šią komandą ir kitus dalykus. Galbūt aš naivus, kvailas, gal kvailas romantikas. Nežinau. Bet niekada nebuvo karjeroje tokios situacijos, kad turėčiau kas mėnesį eiti į banką tikrinti, ar mano alga jau ten", - kalbėjo ispanas.

Viliasi, kad žaidėjai nesiskirstys

Trenerį džiugina, kad nepaisant visų problemų, komanda žaidžia itin gerai. Tai, ką esamomis sąlygomis atlieka krepšininkai ir komandos personalas, J. Plaza vadina neįtikėtinu dalyku.

„Jei po rungtynių su „Brose Baskets“ komanda pateks į „Top 8“, tai bus labai gerai. Niekada nesu matęs krepšininkų, kurie kovotų labiau, nei dabar tai daro „Žalgiris“. Treneriu dirbu jau seniai ir niekada nesu matęs panašios situacijos visoje Europoje. Kartais net trūksta žodžių. Kartais net nežinai, ką pasakyti žaidėjams apie dabartinę situaciją, tačiau jie kovoja“, - džiaugėsi J. Plaza.

Komandos strategas nemano, kad artimiausiu metu „Žalgirį“ dėl finansinių problemų gali palikti kai kurie žaidėjai. J. Plaza tikino, kad turi susitarimą su ekipa šį sezoną pasiekti kuo geresnių rezultatų.

„Turime susitarimą. Žinoma, jis rašytas ne krauju, tai tiesiog susitarimas. Komanda turėtų žaisti iki galo, tačiau turite suprasti, kad situacija labai sudėtinga“, - neslėpė J. Plaza.

Komandos kapitonas Paulius Jankūnas taip pat pripažino, kad įtampa gali turėti įtakos rezultatams. Tačiau puolėjas tikino, kad tiek jis, tiek komanda stengiasi negalvoti apie jokius pašalinius dalykus.

Namie - sunkiai įveikiami

J. Plaza pabrėžė, kad neįvertinti „Brose Baskets“ ekipos, kuri antrajame Eurolygos etape per šešis susitikimus neiškovojo nė vienos pergalės, negalima. Treneriui nerimą kelia ir tai, kad žaisdami namuose „Brose Baskets“ krepšininkai dažniausiai pralaimi tik keliais taškais.

„Laimėti prieš juos nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti. Bandysime susitelkti ir žaisti taip gerai, kaip tik galime. Tai darome visada. Tačiau rungtynės bus sunkios. Bandysime pergalę užsitikrinti paskutiniame kėlinyje“, - sakė J. Plaza.

Pasak P. Jankūno, krepšininkams jau įkalta į galvą, kad Bambergo komanda savo aikštėje - kietas riešutas bet kuriam varžovui. „Žalgirio" kapitonas pabrėžė, kad komanda turi išsaugojusi jėgų, o psichologinį tvirtumą išlaiko ir po traumos pagijusio aukštaūgio Roberto Javtoko sugrįžimas.

„Per savaitės pertrauką Eurolygoje žaidėme trejetą rungtynių Jungtinėje lygoje. Todėl pertraukos nejautėme. Manau, kad šiek tiek pagerinome žaidimą. Psichologiškai labai gerai nuteikia ir R. Javtoko sugrįžimas į aikštę. Jis linksmas vyrukas, todėl dabar komandoje dar smagiau“, - tikino krepšininkas.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.