EUROLYGA 2023

P. Jankūnas: „Nors šiandien viskas gerai, žinome, kad kiekvieną dieną gali būti kitaip“

Kauno „Žalgirio“ kapitonui Pauliui Jankūnui jau teko išgyventi panašią situaciją, kurioje jis su komandos draugais atsidūrė dabar. 2008-2009 metų sezone „Žalgiris“ taip pat turėjo finansinių problemų ir krepšininkai netgi grasino boikotu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2013, 2:55 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:22 PM

Situacija pagerėjo tuomet, kai kontrolinį „Žalgirio“ akcijų paketą įsigijo šiandien komandą likimo valiai palikęs Vladimiras Romanovas. Praėjusią savaitę su LRT televizijos laidos „Pergalės kaina“ komanda susitikęs P. Jankūnas neslėpė, kad anas sezonas suteikė jam daug patirties.

„Visą sezoną pamenu, – sakė P. Jankūnas. – Komandoje liko vien lietuviai, todėl tuomet buvo labai geras mikroklimatas. Kita vertus, tuomet gavome daug naujos patirties. Jei šiandien viskas gerai, žinome, kad kiekvieną dieną bus kitaip, nes esame tai patyrę.“

Prieš ketverius metus kilus finansinėms problemoms „Žalgirį“ paliko užsieniečiai, apie tokį scenarijų kalbama ir dabar, kai Lietuvos bankas sustabdė „Žalgirio“ savininko V. Romanovo valdomo Ūkio banko veiklą.

P. Jankūno tikinimu, šiemet užsieniečių požiūris kiek kitoks.

„Galiu pasakyti atvirai: aš devynerius metus „Žalgiryje“, tai tikrai viena geriausių komandų pagal mikroklimatą, – LRT televizijos laidai „Pergalės kaina“ trečiadienį sakys P. Jankūnas. – Šiemet kažkas nuostabaus, nes broliai prisijungė, daug patyrusių lietuvių. Legionieriai taip pat įsijungė į juokelius, bendraujame kaip šeima.“

„Pergalės kainos“ laidoje P. Jankūnas taip pat kalbės apie šį „Žalgirio“ sezoną, trenerį Joaną Plazą ir šiemet skiriamą ypatingą dėmesį legendinei Lietuvos krepšinio komandai.

Žiūrovai taip pat išvys reportažą apie trenerių svarbą sportininkams ir Lietuvos sporto universitete atliekamus tyrimus, pagal kuriuos dar jaunystėje galima nustatyti sportininko potencialą konkrečiose sporto šakose.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.