EUROLYGA 2023

A. Guoga apie „Žalgirio“ krizę: „Kai viską valdo beprotis, kitaip ir būti negali“

„Jis šį klubą įsigijo ne dėl patriotizmo. Klubas jam – instrumentas, skirtas patenkinti savo norus“, - apie Kauno „Žalgirio“ savininką Vladimirą Romanovą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo sporto mecenatas ir verslininkas Antanas Guoga. Jis pabrėžė, kad į didžiulę krizę patekęs klubas kitokios lemties sulaukti ir negalėjo.

A. Guoga teigė, kad V. Romanovas „Žalgirio“ klubą įsigijo ne dėl noro padėti ar patriotizmo.<br>J. Stacevičius.
A. Guoga teigė, kad V. Romanovas „Žalgirio“ klubą įsigijo ne dėl noro padėti ar patriotizmo.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2013, 11:38 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:10 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Kai viską valdo beprotis, kitaip ir būti negali, - teigė A. Guoga, kurio manymu, V. Romanovas klubą 2009 m. įsigijo ne dėl noro padėti. - Man labai gaila visų veteranų, kurie norėjo prie jo prilipti, visaip glostė. Sakė, kad tai klubo išgelbėtojas.

Viską jis darė dėl savęs. Tai nebuvo parama. Per visą šį spaudimą matėme, kad jis savo pinigų ten dėti nenori, tačiau stengiasi ištraukti iš kitų. Tai negali tęstis.“

Praėjusią savaitę V. Romanovas paskelbė, kad krepšininkams yra skolingas 25 milijonus litų, ir iš Kauno miesto savivaldybės pareikalavo 10 milijonų litų paramos. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas teigė, kad savivaldybė ir taip pakankamai remia klubą ir negali sporto laikyti miesto biudžeto prioritetu.

„Mes nesudarinėjame klubo biudžeto. Savivaldybė Viešajai įstaigai „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ papildomai moka 3,2 milijono litų. Tai ta pati kišenė. Prasidėjus arenos eksploatacijai sudarėme klubui geras galimybes privilioti naujų rėmėjų, užsidirbti iš abonementų, bilietų. Vien „Žalgirio“ pajamos, palyginti su senutėle Kauno hale, išaugo nuo 2 milijonų iki 7 milijonų. Savivaldybės indėlis yra be galo didelis.

Dabar turime atkreipti dėmesį į kitus sektorius. Kad ir į tas pačias gatves ir kultūrą. Negali miesto biudžete dominuoti tik sportas“, - kalbėjo A. Kupčinskas.

„Lietuvos ryto“ dienraščio sporto apžvalgininkas Gintaras Nenartavičius stebėjosi, kaip, pagal V. Romanovo pateikiamus duomenis, nedidelė biudžeto dalis, galėjo šitaip paveikti klubo situaciją.

„Galima tik spėlioti, kokios skolos yra už praėjusį ir šį sezoną. Niekas jų oficialiai nepagrindė. Žinome, kiek davė savivaldybė, tačiau kiek pinigų skyrė bankas, rėmėjai, galime tik spėlioti. V. Romanovas pasakė, kad biudžetas - 36 milijonai. Tie trys milijonai iš savivaldybės, apie kuriuos nuolat kalbama, yra viso labo tik viena dvyliktoji visos biudžeto. Kaip tokia maža dalis gali lemti viso klubo likimą?“ - kalbėjo G. Nenartavičius.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas seimo narys Sergejus Jovaiša teigė, kad norint išsaugoti prestižą, nereikia didžiulių pinigų.

„Faktas, kad klubo biudžetas turi būti nemenkas. Tačiau galime diskutuoti, kokia tai turi būti suma. Galime vardo neprarasti ir su žymiai kuklesniu biudžetu, jeigu mums pavyktų užauginti ir išlaikyti komandoje lietuvių krepšininkus.

Tačiau tai slidus dalykas. Krepšininkai savo agentų vedini ar pakviesti išvyks į daugiau mokančius klubus. Kalbant apie prestižą, galima ir su mažesniais pinigais atrodyti padoriai.

Žinoma, nebūtume tarp lyderių, kaip yra šiame sezone, kuomet komanda turi potencialą ir gražiai rungtyniauja. Viskas priklauso nuo tikslo. Serbai niekada neužima labai aukštų vietų, tačiau jų arena – sausakimša, o komandoje rungtyniauja jauni krepšininkai, kurie po poros metų išvyksta kitur. Tačiau komanda yra mylima ir mėgiama. Sirgaliai ją palaiko“, - teigė S. Jovaiša, kuris mato vieną būdą išsaugoti sezoną – suburti verslo grupę, kuri investuotų į komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.