EUROLYGA 2023

M. Johnsonas: „Žaidžiant vienas prieš vieną M. Jordanas įveiktų L. Jamesą“

LeBronas Jamesas šiandien yra neabejotinai geriausias NBA žaidėjas. Antradienį „Miami Heat“ 117:104 laimėjo prieš „Portland Trail Blazers“, o L. Jamesas tapo pirmuoju NBA žaidėju, kuris per šešerias rungtynes pelnė daugiau nei 30 taškų krepšį atakuodamas didesniu nei 60 procentų taiklumu. Artėjant Michaelo Jordano 50 metų jubiliejui, žiniasklaida užvirė diskusiją: kuris krepšininkas būtų pranašesnis žaidžiant vienas prieš vieną - M. Jordanas ar L. Jamesas?

Kuris krepšininkas būtų pranašesnis žaidžiant vienas prieš vieną - M. Jordanas ar L. Jamesas?<br>AP
Kuris krepšininkas būtų pranašesnis žaidžiant vienas prieš vieną - M. Jordanas ar L. Jamesas?<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:18 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kaip niekada geras ir stabilus L. Jameso žaidimas debatus tik dar labiau kursto.

53 metų krepšinio legenda Magicas Johnsonas turi savo tvirtą nuomonę.

„L. Jamesas gali įveikti daugelį žaidėjų žaidžiant vienas prieš vieną, tačiau mes kalbame apie M. Jordaną“, - teigia M. Johnsonas.

„Jei M. Jordanas ir L. Jamesas žaistų vienas prieš vieną 10 kartų, visus laimėtų M. Jordanas. Michaelas yra nesulaikomas rungtyniaujant vienas prieš vieną“, - tvirtino NBA legenda.

Tačiau dar nereiškia, kad buvusi „Lakers“ legenda labiau simpatizuoja „Chicago Bulls“ legendai.

„Aš tikrai myliu Karaliaus Jameso žaidimą. Jis yra dabar geriausias krepšininkas, kurį turime šiandien“, - teigė M. Johnsonas.

Dauguma žmonių pritartų krepšinio legendai: nors L. Lamesas turi ūgio pranašumą prieš M. Jordaną, LeBronas daugiau yra komandinio stiliaus žaidėjas, o M. Jordano stiprybė - žaidimas vienas prieš vieną.

„M. Jordanas 6 kartus tapo NBA čempionu, tiek pat kartų tapo naudingiausiu sezono žaidėju. M. Jordanas buvo nesustabdoma jėga aikštėje“, - tvirtino Magicas.

Po antradienio pergalės prieš „Portland Trail Blazers“ LeBronas suskubo parašyti savo „Twitter“ paskyroje, kad jis negali būti lyginamas su „Chicago Bulls“ superžvaigžde.

„Aš nesu M.J., aš esu L.J.“, - paskelbė „Miami Heat“ žvaigždė.

Neabejojama, kad L. Jamesas yra pagrindinis pretendentas gauti naudingiausio reguliaraus sezono žaidėjo titulą. „Miami Heat“ laikoma viena pagrindinių konkurenčių ir vėl laimėti NBA čempionatą bei apginti nugalėtojų vardus.

Tačiau tą padaryti yra žymiai sunkiau, ypač šiuolaikiniame krepšinyje.

L. Jameso laukia dar labai ilgas kelias, kad galėtų prilygti „Chicago Bulls“ legendai.

Buvusi „Bulls“ žvaigždė įamžinta krepšinio šlovės muziejuje, o L. Jamesas vis dar uoliai gerina savo statistiką ir renka asmeninius apdovanojimus.

Viena svarbiausių priežasčių, kodėl sunku palyginti M. Jordaną ir L. Jamesą - „Chicago Bulls“ legenda buvo kitokio stiliaus žaidėjas nei yra LeBronas.

M. Jordanas siekė dominuoti prieš kiekvieną tiesioginį oponentą, L. Jamesas komandoje yra pasiruošęs imtis bet kokio būtino vaidmens pakeliui į Majamio klubo pergalę.

M. Jordanas krepšininko karjerą baigė vidutiniškai pelnydamas po 30,1 taško, atkovodamas po 6,2 kamuolio, atlikdamas 5,3 rezultatyvius perdavimus ir perimdamas po 2,3 kamuolio.

LeBrono duomenys nežymiai kuklesni. Vidutiniškai per kiekvienas NBA rungtynes krepšininkas pelno po 27,6 taško, atkovoja 7,2 kamuolio, atlieka 6,9 rezultatyvaus perdavimo ir perima po 1,7 kamuolio. Tokia L. Jameso statistika per devynerius su puse metų NBA lygoje.

Pats L. Jamesas supranta, kad yra kvaila lyginti jį su M. Jordanu ir jo žaidimo stilius yra labai skirtingas, tačiau beveik toks pat efektyvus, kokį demonstravo „Chicago Bulls“ lyderis.

Neabejotina, kad L. Jamesas šį sezoną jau dabar drąsiai gali vadinti vienu geriausių savo karjeroje.

Nepaisant to, kad Karalius NBA rungtyniauja jau pakankamai ilgai, jam tik 28-eri ir dar turi ką įrodyti geriausioje pasaulyje krepšinio lygoje.

Visą laiką iki akimirkos, kai L. Jamesui teks kabinti sportbačius ant vinies, jis bus lyginamas su Michaelu Jordanu.

Karaliaus karjerai liko ne daugiau nei geras dešimtmetis.

L. Jamesas gali būti vadinamas geriausiu visų laikų krepšinio talentu. Iki to dar ilgas kelias, bet L. Jamesas turi šią galimybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.