EUROLYGA 2023

Eurolygoje siaučia turkų vėjas

Stambulo „Anadolu Efes” krepšininkai pralaimėjo pirmąsias Eurolygos „Top 16” etapo rungtynes, bet paskui iškovojo 7 pergales iš eilės ir tvirtai žygiuoja į ketvirtfinalį.

„Anadolu Efes” krepšininkai patiesė CSKA paskutinėmis rungtynių minutėmis pataikę du lemtingus tritaškius.<br>V. Yanginas
„Anadolu Efes” krepšininkai patiesė CSKA paskutinėmis rungtynių minutėmis pataikę du lemtingus tritaškius.<br>V. Yanginas
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas („Lietuvos rytas")

Feb 25, 2013, 8:29 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:51 AM

Kurios komandos „Top 16” etape rungtyniauja galingiausiai? Kokį rekordą pagerino „Barcelona”? Kas atsitiko Stambule, kur Turkijos klubas pratęsė pergalių seriją?

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – įdomiausių Eurolygos skaičių apžvalgoje.

0. Tiek pralaimėjimų žaisdama namie šį sezoną patyrė Madrido „Real” komanda.

Savo tvirtovę Ispanijos lygos lyderiai apgynė ir praėjusią savaitę, tačiau tai nebuvo paprasta – karališkajam klubui nelauktai atkakliai pasipriešino Berlyno ALBA ekipa. „Real” tik paskutiniame ketvirtyje patvirtino favorito statusą ir išplėšė pergalę 77:72.

„ALBA garsėja puikia gynyba, todėl ypač pirmojoje pusėje nesugebėjome įgyvendinti savo planų”, – varžovus pagyrė „Real” treneris Pablo Laso.

Madrido komandoje vėl žaidė trejas Eurolygos rungtynes dėl traumos praleidęs Martynas Pocius. Jis per 8 min. pelnė 2 taškus.

1. Po tiek kartų „Top 16” etape suklupo „Real”, Stambulo „Anadolu Efes” ir „Barcelona”. Šios komandos turi po 7 pergales ir yra Eurolygos lyderės.

2. Tiek tritaškių (abu per paskutines 3 min.) „Anadolu Efes” ekipa įmetė į Maskvos CSKA krepšį.

Labai ilgai iš toli netaikliai atakavę Stambulo krepšininkai beveik visą laiką vijosi varžovus, tačiau pabaigoje suderino taikiklį, išsiveržė į priekį ir vienose geriausių šio Eurolygos sezono rungtynių pasiekė pergalę 63:60.

CSKA treneris Ettore Messina nurodė ir kitą „Anadolu Efes” pergalės priežastį: „Buvome įgiję neblogą pranašumą, bet jis labai greitai išgaravo. Pagrindinė priežastis – varžovai atkovojo kamuolius po mūsų krepšiu. Dėl to Stambulo žaidėjai taškų pelnė pasinaudodami antra ar trečia proga.”

Beje, „Anadolu Efes” laimėjo jau septintąsias rungtynes iš eilės.

3. Tiek rungtynių praėjusią savaitę baigėsi didesniu nei 30 taškų skirtumu.

„Barcelona” krepšininkai sutriuškino Stambulo „Fenerbahce” 39 taškais, Tel Avivo „Maccabi” – Sienos „Montepaschi” ekipą ir „Chimki” – Stambulo „Besiktas” komandą nugalėjo 31 tašku.

Iki praėjusio turo 30 ar didesniu taškų skirtumu baigėsi penkerios rungtynės.

4. Tiek pergalių savo sąskaitoje turi Malagos „Unicaja”. Ši komanda per du pastaruosius turus svečiuose nugalėjo abi Vokietijos ekipas – ALBA bei Bambergo „Brose” ir šią savaitę laukia į Andalūziją atvyksiančio Kauno „Žalgirio”. „Unicaja” ir „Žalgirio” rungtynės vyks penktadienį.

6. Tiek taškų praleido „Barcelona” per rungtynių su „Fenerbahce” antrąjį kėlinį. Mėlyni-granatiniai nepriekaištingai ir gynėsi, ir puolė, todėl sužaidus vos pusę mačo pirmavo triuškinamu skirtumu 50:19.

Per du kėlinius 31 taško pranašumą įgijusi „Barcelona” tapo Eurolygos rekordo autore – anksčiau „Top 16” etape nė vienai komandai nebuvo pavykę per 20 min. pabėgti taip toli.

Po pertraukos truputį apsiraminusi „Barcelona” laimėjo 99:60.

7. Tiek kartų iš trijų taškų zonos metė „Montepaschi” įžaidėjas Bobby Brownas, tačiau tikslo nepasiekė nė vienas metimas.

Kadangi pro šalį dažniausiai svaidė ne tik lyderis, bet ir jo komandos draugai, „Montepaschi” teko nuryti labai karčią piliulę – Tel Avive pralaimėta net 61:92.

8. Tokiu taškų skirtumu Pirėjo „Olympiakos” namie nugalėjo Vitorijos „Caja Laboral” komandą. Graikijos čempionai varžovams atsirevanšavo ne tik tokiu pat skirtumu, kokiu gruodžio pabaigoje pralaimėjo Vitorijoje, bet ir lygiai tokiu pat rezultatu – 82:74.

„Olympiakos” turėjo puikią progą pagal dvejų rungtynių rezultatus išsiveržti į priekį. Pirėjo komanda žaidė daug geriau ir priešpaskutinę minutę pirmavo net 17 taškų (80:63), tačiau per anksti atsipalaidavo ir leido varžovams sumažinti skirtumą.

11. Tiek taškų „Panathinaikos” gynėjas Roko Lenis Ukičius pelnė per 6 paskutines rungtynių su „Žalgiriu” minutes. Iš viso kroatas įmetė 21 tašką, surinko 28 naudingumo balus ir kartu su dar dviem krepšininkais pasidalijo naudingiausio turo žaidėjo vardą.

Taip pat po 28 naudingumo balus surinko kroatas Luka Žoričius („Unicaja”) ir amerikietis Devinas Smithas („Maccabi”).

15. Tiek minučių „Chimki” vidurio puolėjas Paulas Davisas žaidė per rungtynes su „Besiktas”. Per tokį trumpą laiką amerikietis spėjo surinkti 18 taškų, o Rimo Kurtinaičio auklėtiniai varžovus 87:56 sutriuškino net ir žaisdami be savo lyderio Zorano Planiničiaus.

Tiesa, „Besiktas” irgi trūko vedlio – į Rusiją neatvyko naudingiausias Stambulo ekipos žaidėjas Curtisas Jerrellsas.

26. Po tiek taškų pelnė du rezultatyviausi 8-ojo turo žaidėjai L.Žoričius („Unicaja”) ir Milošas Teodosičius (CSKA).

Savaitės penketas

„Lietuvos ryto” versija: M.Teodosičius (CSKA, 26 tšk.), R.L.Ukičius („Panathinaikos”, 21 tšk.), J.C.Navarro („Barcelona”, 13 tšk.), P.Davisas („Chimki”, 18 tšk.), L.Žoričius („Unicaja”, 26 tšk.).

Savaitės lietuvis: K.Lavrinovičius („Žalgiris”) – 11 tšk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.