EUROLYGA 2023

„Kauno Žalgirio rėmėjo“ tiesioginę kontrolę perėmė ŪBIG, iš pareigų atšauktas A. Masalskis

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2013, 9:12 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:33 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

- Kaip šią informaciją turėtų suprasti Kauno „Žalgirio“ sirgaliai? Ką reiškia šie pokyčiai, kokie tolimesni klubo planai? - šiuos klausimus portalas lrytas.lt uždavė „Kauno Žalgirio rėmėjo“ valdybos nariui Sergejui Fedotovui.

- Susilaikysiu šiuo metu nuo komentarų. Kaip matote, vyksta nemažai pasikeitimų, kol kas ne laikas komentuoti. Manau, tai svarbūs pokyčiai klubui. Apie visus planus klubas organizuotai praneš visuomenei.

- Ar ieškoma klubui naujų rėmėjų, kaip įsivaizduojate tolimesnį klubo valdymą?

- Pasikartosiu, šiuo metu nenoriu nei asmeniškai, nei klubo vardu komentuoti.

- Kada galima tikėtis daugiau informacijos?

- Manau, artimiausiu metu pateiksime nemažai informacijos dėl klubo veiksmų bei ateities planų. Dabar pats negaliu atskleisti detalių, - kalbėjo S. Fedotovas. 

Registrų centro duomenimis, „Kauno Žalgirio rėmėjo“ direktorius Arnoldas Masalskis nuo kovo 1 dienos atšauktas iš pareigų, o naująja direktore paskirta Auksė Zakrienė, įstaigai jau trumpai vadovavusi 2012 metų birželio mėnesį.

Iki šiol vienintele „Kauno Žalgirio rėmėjo“ dalininke buvo bendrovė A. Sabonio Žalgirio krepšinio centras, kurios 75 proc. akcijų valdo ŪBIG, tačiau dabar jo dalininkų balsų skaičius sumenko vos iki 1 procento. 13,6 proc. įstaigos balsų šiuo metu valdo bendrovė „First Partneriai“, kuri taip pat yra viena iš žlugusio Ūkio banko akcininkių, 17,33 proc. - Kaune registruota bendrovė „Turtvalda“.

Registrų centras neturi duomenų, kada pasikeitė „Kauno Žalgirio rėmėjo“ dalininkų struktūra, tačiau pernai lapkričio pradžioje vieninteliu įstaigos dalininku dar buvo A.Sabonio Žalgirio krepšinio centras.

A. Zakrienė nuo 2012-ųjų birželio taip pat yra ir A. Sabonio Žalgirio krepšinio centro vadovė.

V.Romanovas, kuris yra viešai pareiškęs apie pasitraukimą iš Kauno „Žalgrio“ valdymo ir akcijų perdavimą, jo žodžiais, veteranams, vasario 27 dieną atsistatydino iš „Kauno Žalgirio rėmėjo“ valdybos. Įstaigos valdyboje liko ŪBIG direktorė Rita Matūzienė, taip pat V. Romanovo verslo partneriai Angelė Dementavičiūtė, Martynas Ugianskis ir Sergejus Fedotovas.

A. Dementavičiūtė taip pat yra bendrovės Kauno arena, valdančios Kauno Nemuno saloje esančią „Žalgirio“ areną, direktorė. Iki šiol vienintelis Kauno arenos akcininkas buvo „Kauno Žalgirio rėmėjas“, tačiau vasario mėnesį bendrovė papildomu piniginiu įnašu padidino įstatinį kapitalą nuo 310 tūkst. iki 1,3 mln. litų, o kas išpirko naują akcijų emisiją, kol kas nepranešta.

V. Romanovas taip pat yra didžiausias Ūkio banko, kurio veikla buvo sustabdyta vasario 12 dieną, akcininkas. Vasario pabaigoje taip pat atsistatydino visa ŪBIG valdyba, kurios nariai buvo V. Romanovas, R. Matūzienė ir S. Fedotovas.

2012 metų gruodžio 11 dieną 26,8 proc. ŪBIG akcijų valdė bendrovė „Baltmet Holding“, 17,3 proc. - Ūkio bankas, 16,9 proc. - V. Romanovas, 10 proc. - „Kapitalinis turto“, 8,3 proc. - „Optimalus turto valdymas“, 6,9 proc. - „Asocijuoto turto valdymas“, 5,1 proc. - Olga Gončaruk. Dar šeši ŪBIG akcininkai valdė mažiau kaip po 5 proc. bendrovės akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.