EUROLYGA 2023

NBA žvalgus Vilniuje domina „Lietuvos ryto“ legionieriai

Nors „Lietuvos ryto” žaidimas šį sezoną stringa, Vilniaus komandos įžaidėją Nemanją Nedovičių supa NBA skautų dėmesys. NBA klubų akiratyje yra ir kitas vilniečių žaidėjas Tomislavas Zubčičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus ( „Lietuvos rytas")

Mar 6, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:26 PM

Tarp beveik 9 tūkst. žiūrovų „Siemens” arenoje pirmadienį šmėžavo Eurolygos sirgaliams gerai pažįstamas veidas.

Amerikietis Johnny Rogersas, per karjerą atstovavęs 10 Europos klubų trijose šalyse ir su Atėnų „Panathinaikos” dusyk laimėjęs Eurolygą, užvakar įsitaisęs tribūnoje už „Lietuvos ryto” komandos suolo akylai sekė rungtynes su „Chimki”.

Šiuo metu NBA klubo „Oklahoma City Thunder” skautams Europoje vadovaujantis J. Rogersas atvyko į Vilnių, kad pamatytų, kaip rungtyniauja N. Nedovičius.

Rungtyniavo energingai

Nors N. Nedovičiaus ekipa „Lietuvos rytas” 79:88 pralaimėjo Jungtinės lygos rungtynes „Chimki” klubui, 21 metų legionierius iš Serbijos žaidė efektyviai.

Per 18 min. jis pelnė 12 taškų (3/4 dvitaškių, 2/3 tritaškių), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir metimais trečiojo kėlinio pradžioje padėjo komandai trumpam atsidurti varžovų iš Rusijos priekyje.

Skautų sulaukia nuolat

Šalia J. Rogerso rungtynes Vilniuje stebėjo ir Danko Cvjetičaninas – buvęs Zagrebo „Cibona” bei Jugoslavijos ir Kroatijos rinktinių žaidėjas, šiuo metu dirbantis NBA klubo „Brooklyn Nets” skautu.

„Įprastai atvykę į Vilnių jie paprašo rungtynių akreditacijų, kurias klubas mielai suteikia. Kartais paprašo dar kokios nors informacijos”, – apie NBA skautų viešnages į Vilnių pasakojo „Lietuvos ryto” komandos sporto direktorius Martynas Purlys.

Su savo pagalbininkais rungtynes Vilniuje stebėję J. Rogersas ir D. Cvjetičaninas nebuvo pirmieji NBA klubų žvalgai šį sezoną „Siemens” arenoje.

Anksčiau Vilniuje viešėjęs vienas „Utah Jazz” atstovų prašė leidimo stebėti „Lietuvos ryto” treniruotę, bet N. Nedovičius tuo metu sirgo.

Kovo 24 dieną Jungtinės lygos rungtynes su Mariupolio „Azovmaš” Vilniuje planuoja žiūrėti „Toronto Raptors” generalinis vadybininkas Bryanas Colangelo.

Jį Vilniuje domina ne tik N. Nedovičius, bet ir kitas „Lietuvos ryto” krepšininkas Tomislavas Zubčičius – šį kroatą „Raptors” pasirinko pernai NBA naujokų biržoje 56-uoju šaukimu.

Prognozuoja kvietimą biržoje

„Šį sezoną NBA atstovų nėra tiek daug, kaip būdavo prieš porą metų, kai visi plaukė stebėti Jono Valančiūno, bet N. Nedovičius sulaukia susidomėjimo”, – sakė M. Purlys.

Iš Belgrado „Crvena zvezda” į „Lietuvos rytą” prieš šį sezoną persikraustęs N. Nedovičius su Vilniaus klubu yra sudaręs ilgametę sutartį, bet kontrakte yra numatyta galimybė iškeliauti į NBA.

Apie potencialius NBA naujokus rašančių interneto svetainių apžvalgininkai prognozuoja, kad jaunasis serbas bus pasirinktas šių metų NBA naujokų biržos antrajame rate.

Eurolygoje N. Nedovičius šį sezoną rinko po 9,8 taško ir Vilniaus ekipoje rezultatyvumu nusileido tik Renaldui Seibučiui.

Jungtinėje lygoje serbo rodikliai – 10,4 taško ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.