EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ grūmoja broliams Maciams

Po ketvirtadienio vakarą įvykusio incidento, kai neblaivūs broliai Nauris ir Normundas Maciai po rungtynių užpuolė Madrido „Real“ žaidėją Rudy Fernandezą bei sumušė aršuolius bandžiusį sulaikyti ispanų apsaugininką, „Žalgirio“ klubas laukia Eurolygos sankcijų.

Nauris ir Normandas Maciai (nuotr. viršuje) gali tapti nepageidaujamais arenoje per „Žalgirio“ rungtynes<br>M. Kulbio ir N. Povilaičio nuotr.
Nauris ir Normandas Maciai (nuotr. viršuje) gali tapti nepageidaujamais arenoje per „Žalgirio“ rungtynes<br>M. Kulbio ir N. Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-03-08 22:15, atnaujinta 2018-03-10 07:47

Kauno „Žalgirio“ klubo atstovas spaudai Almantas Kiveris užsiminė, kad Eurolygai klubą nubaudus pinigine bauda, šią sumą bus bandoma per teismą išieškoti iš incidentą sukėlusių smarkuolių.

Sulaukus Eurolygos sprendimo, šiems aistruoliams gali visam gyvenimui užsiverti Kauno „Žalgirio“ arenos durys - Lietuvos pilietybę neseniai gavę broliai gali būti paskelbti nepageidaujamais asmenimis „Žalgirio“ rungtynėse.

Kauno „Žalgirio“ klubo atstovas A. Kiveris penktadienį po pietų viešai komentavo šią situaciją.

- Kokios sankcijos laukia klubo po ketvirtadienio vakarą įvykusio incidento?

- Kol kas sunku pasakyti, nes Eurolyga tik dabar pradėjo oficialų tyrimą. Mums dar net nėra atsiųstas oficialus užklausimas. Jo turime sulaukti per dvi paras, kai sulauksime – atsakysime į Eurolygos užduotus klausimus. Tada gal bus galima kažką pakomentuoti daugiau, šiuo metu laukiame užklausimo.

- Kaip klubas vertina šį incidentą?

- Žinoma, klubas vertina neigiamai. Tokie dalykai nėra toleruojami, mes negalima pateisinti tokio elgesio.

- Ar broliai Maciai pateks į kitas „Žalgirio“ rungtynes? Jie neabejoja, kad šis išpuolis neturės įtakos ateityje ir jie galės į jas vaikščioti. Kokia klubo pozicija?

- Kai turėsime Eurolygos sprendimą, neatmetame galimybės imtis teisinių priemonių dėl nuostolių atlyginimo, taip pat ir dėl įleidimo į areną.

- Ar galima manyti, kad sulaukęs finansinių sankcijų klubas šią sumą bandys prisiteisti iš kaltininkų – ispanų krepšininką ir apsaugos darbuotoją sumušusių brolių Macių?

- Taip, tokios galimybės tikrai neatmetame.

- Ar klubas turi pretenzijų apsaugos darbuotojams, kurie leido neblaiviems aistruoliams prieiti prie „Real“ krepšininkų ir vieną jų užpulti?

- Vakarykštė situacija buvo labai netikėta. Šie gerbėjai „Žalgirio“ rungtynėse lankosi dažnai, iki šiol buvo draugiški, bendraudavo su mūsų krepšininkais, jų laukdavo po rungtynių, kartu fotografuodavosi, jiems iš Latvijos atveždavo dovanų. Todėl buvo sunku tikėtis, kad gali kilti toks incidentas.

Į rungtynes brolius Macius kvietėsi žaidėjai 

Žalgirio“ arenos apsaugos tarnybos vadovo Gintaro Jankausko teigimu, incidentas truko vos keletą sekundžių, N. Maciaus smūgis nebuvo stiprus ir R. Fernandezas neturėjo smarkiai nukentėti.

„Apsaugininkai pažįsta tuos žmones, jie visą laiką elgdavosi kultūringai, todėl ir ketvirtadienio vakarą, pamačius brolius Macius įprastoje vietoje, niekam iš apsaugos darbuotojų nekilo įtarimų. Tai buvo ne tie sirgaliai, iš kurių galima laukti netinkamų veiksmų. Juolab, kad visiems žinomas jų lojalumas Lietuvai, už kurį Prezidentė Maciams suteikė Lietuvos pilietybę“, - sakė G. Jankauskas. Apsaugos vadovas pripažino, jog apsauga niekada nepraranda budrumo, tačiau prie kiekvieno sirgaliaus apsaugininko nepastatysi. „Mes jiems pakvietimų į rungtynes neduodame, brolius Macius į varžybas pakviečia „Žalgirio“ komandos žaidėjai, su kuriais jie bičiuliaujasi – asmeniškai bendrauja, dovanoja dovanas“, - sakė G. Jankauskas. 

Žalgirio“ arenos apsaugos tarnybos vadovo Gintaro Jankausko teigimu, incidentas truko vos keletą sekundžių, N. Maciaus smūgis nebuvo stiprus ir R. Fernandezas neturėjo smarkiai nukentėti.

„Apsaugininkai pažįsta tuos žmones, jie visą laiką elgdavosi kultūringai, todėl ir ketvirtadienio vakarą, pamačius brolius Macius įprastoje vietoje, niekam iš apsaugos darbuotojų nekilo įtarimų. Tai buvo ne tie sirgaliai, iš kurių galima laukti netinkamų veiksmų.

Juolab, kad visiems žinomas jų lojalumas Lietuvai, už kurį Prezidentė Maciams suteikė Lietuvos pilietybę“, - sakė G. Jankauskas. Apsaugos vadovas pripažino, jog apsauga niekada nepraranda budrumo, tačiau prie kiekvieno sirgaliaus apsaugininko nepastatysi.

„Mes jiems pakvietimų į rungtynes neduodame, brolius Macius į varžybas pakviečia „Žalgirio“ komandos žaidėjai, su kuriais jie bičiuliaujasi – asmeniškai bendrauja, dovanoja dovanas“, - „Žalgirio" arenos svetainei sakė G. Jankauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.