EUROLYGA 2023

I. Jaaberas į Iraną išvyko dėl trigubai didesnio atlyginimo

Nors palikdamas Kauno „Žalgirio“ klubą Ibrahimas Jaaberas aiškino, kad taip elgtis jį verčia religiniai įsitikinimai, regis tikroji priežastis kitokia.

Palikęs Kauną I. Jaaberas pasirašė kontraktą su „Petrochimi“ komanda.<br>M. Kulbis
Palikęs Kauną I. Jaaberas pasirašė kontraktą su „Petrochimi“ komanda.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2013, 10:24 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:47 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Palikęs Kauną 28 metų 188 cm ūgio islamą išpažįstantis krepšininkas pasirašė kontraktą su „Petrochimi“ komanda, rungtyniaujančia Irano krepšinio lygoje.

Irane pasklido kur kas paprastesnė I. Jaabero ir „Žalgirio“ išsiskyrimo versija – esą vos 15 tūkst. eurų per mėnesį Kaune uždirbdavęs įžaidėjas neatsispyrė daugiau kaip triskart pelningesniam Bandar Imamo klubo pasiūlymui.

„Iš pradžių ir mes tikėjome amerikiečio žodžiais, - neslėpė Irane rungtyniaujantis Marius Prekevičius. - Bet paskui sužinojome, jog iraniečiai jį atakavo, likus dar mėnesiui iki pabėgimo ir tų visų jo istorijų dėl pusnuogių šokėjų“.

Nors JAV ir Irano politiniai santykiai labai įtempti, amerikiečiai karingo islamo šalyje yra patys geidžiamiausi žaidėjai.

„Į europiečius jie žiūri įtariai. Jiems labiausiai patinka, jeigu legionierius turi NBA etiketę, - pastebėjo Irane rungtyniaujantis Povilas Čukinas. - Vietiniai žaidėjai žiūri tik NBA. Bando kopijuoti LeBroną, kaip deda į krepšį. Jie neįsivaizduoja kitokio krepšinio negu NBA. Tai didelė bėda, nes TV vaizdas suformuoja jų mąstymą aikštėje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.