EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ atsisakė A. Guogos siūlomos finansinės pagalbos

Krizės spaudžiamo Kauno „Žalgirio“ vadovai siūlomai finansinei injekcijai stato nepermušamą sieną. Verslininkui Antanui Guogai pasiūlius pagalbą, iš Kauno komandos atstovų buvo pateiktas konkretus atsakymas: „Ne“.

A. Guoga: „Dabar esu atitrūkęs nuo šių reikalų - esu užsienyje ir kurį laiką nebūsiu Lietuvoje“.<br>J. Stacevičius
A. Guoga: „Dabar esu atitrūkęs nuo šių reikalų - esu užsienyje ir kurį laiką nebūsiu Lietuvoje“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Mar 11, 2013, 1:36 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:30 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Lietuvos krepšinio mecenatas A. Guoga susitiko su komandos sporto direktoriumi Vitoldu Masalskiu ir valdybos nare Angele Dementavičiūte ir pasisiūlė perimti klubą bei pradėti mokėti atlyginimus ekipos žaidėjams.

„Susitikimas vyko prieš devynias dienas, bet mes to nenorėjome viešinti. Taip, mes pasisiūlėme perimti „Žalgirio“ kontrolę, bet jų sprendimas buvo toks: „Patys susitvarkysime“. Aišku, mes tam netrukdome, juk tai yra didžiulė našta.

Jie tiki, kad susitvarkys, viską išspręs. Yra žaidėjų ir trenerio patikinimas, kad niekas nesiskirstys. Problemos kaip ir nėra - arena pilna, viskas gerai „Žalgiriui“, - ironiškai kalbėjo A. Guoga.

Atsisakymą iš Kauno komandos atstovų išgirdęs A. Guoga neabejoja, kad „Žalgiris“ vis dar yra Vladimiro Romanovo žaisliukas ir žlugusio banko buvęs savininkas nenori jo paleisti.

„Faktas, kad šiandien V. Romanovas kontroliuoja komandą - tai rodo ir akcijų kontrolė. Jo lojaliausi žmonės jam tarnauja ir vykdo jo nurodymus. Jie yra ištikimi (V. Romanovui - red.) žmonės ir įsivaizduoja, kad viską sutvarkys.

Jų noras yra susirasti rėmėjus, atiduoti pinigus V. Romanovui ir juos padalinti kam reikia“, - kalbėjo A. Guoga.

Anot jo, vis dar yra verslininkų, norinčių remti „Žalgirį“, tačiau juos atbaido V. Romanovo ranka ir nežinia dėl tikrosios finansinės situacijos komandoje.

„Mes norėjome padaryti teisinį ir finansinį auditą ir pasakėme, kad žaidėjams, kurie rungtyniauja, pradėsime mokėti pinigus. O kas dabar yra ir kas gali būti padaryta, aš neįsivaizduoju. Yra rimta verslininkų grupė, kurie nori dalyvauti, bet jei nėra noro iš kitos pusės...“, - apgailestavo A. Guoga.

Situacija, verslininko įsitikinimu, vis dar yra sudėtinga ir įtempta. Dabartiniai komandos žaidėjai vis dar negauna atlyginimų, o skolų krepšininkams šleifas siekia ir praėjusį sezoną.

„Atlyginimai nėra mokami, bet treneris ir žaidėjai tvirtina, kad jie bet kokiu atveju komandoje bus iki sezono pabaigos. Tada problemos kaip ir nėra. Mano manymu, tai tęsis tol, kol žais krepšininkai. Gal kitą sezoną bus pasirašytos sutartis su naujais žaidėjais. Mano žiniomis, nėra atsiskaityta nei su Mantu Kalniečiu, nei kitais praėjusį sezoną komandoje rungtyniavusiais krepšininkais. Gal čia nauja V. Romanovo valdymo schema - nemokėti dabartiniams žaidėjams ir pasirašyti su naujais?“, - svarstė A. Guoga

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.