EUROLYGA 2023

V. Romanovas – apie „Žalgiriui“ kenkiančias sistemas, Saugumo departamentą ir papirkinėjimus

„Lietuvos tautinį olimpinį komitetą kontroliuoja Saugumo departamentas, įsitvirtinti sporte sutrukdė sistema, „Žalgiryje“ buvo papirkinėjamas direktorius, klubui padėti norintys verslininkai – sistemos dalis“, - tokias mintis Lietuvos televizijos laidoje „Pinigų karta“ išsakė verslininkas Vladimiras Romanovas.

V. Romanovas teigė, kad Saugumo departamentas kontroliuoja Lietuvos tautinį olimpinį komitetą. Kalbėdamas apie „Žalgirį“ jis tikino, kad jam teko susidurti ir su klubo direktoriaus papirkimu.<br>M. Patašius
V. Romanovas teigė, kad Saugumo departamentas kontroliuoja Lietuvos tautinį olimpinį komitetą. Kalbėdamas apie „Žalgirį“ jis tikino, kad jam teko susidurti ir su klubo direktoriaus papirkimu.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2013, 1:58 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:35 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kalbėdamas apie Kauno „Žalgirio“ klubą V. Romanovas pareiškė, kad jam yra tekę kovoti ir su papirkinėjimu.

„Su „Žalgiriu“ irgi taip bus. Juk jį kontroliavo ne direktorius. Visur buvo pririšta „snarglių“. Juk negali būti, kad žaidžia Kaune – laimi. Išvažiuoja – iškart pralaimi. Taip nebūna.“

„Futbole turėjau su kiekvienu žaidėju gerus santykius. „Žalgiryje“ irgi nuo jų pradėjau, nes norėjau sulaužyti sistemą. Tai direktorių paperka, tai teisėją“, - kalbėjo 2009 metais „Žalgirį“ įsigijęs V. Romanovas, kuris tikina, jog dabar yra tik klubo rėmėjas.

Prakalbus apie „Žalgirį“ skandinančias skolas V. Romanovas ėmė garsiai kalbėti, kad nori klubą perduoti veteranams, galintiems teisinga linkme nukreipti Lietuvos čempionus.

„Aš seniai ieškojau veteranų, kurie galėtų patraukti komandą. Mums su Vitoldu Masalskiu dirbti buvo sunku, tačiau šiandieną komanda suformuota jo dėka. Atėjo laikas veteranams. Yra du, trys žmonės, kurie gali valdyti klubą. Mes finansiškai valdysime. Leidome valdybai viską sutvarkyti, o jie sako: „Kodėl mes neužsidirbame?“. Tada paėmė ir atleido „Kauno „Žalgirio“ rėmėjo“ direktorių Arnoldą Masalskį. Tada prasidėjo. Pasikalbėjau su Masalskiais, su valdyba. Visi turi savo mąstymą“, - dėstė pagrindinis bankrutavusio Ūkio banko akcininkas.

Skelbiama, kad „Žalgirio“ skolos siekia 25 milijonus litų. Krizės krečiama ekipa jau prarado ir krepšininką – komandą paliko legionierius Tremmellas Dardenas. „Žalgirį“ gelbėti užsimojęs sporto mecenatas Antanas Guoga ne kartą kalbėjo apie verslininkų grupę, pasirengusią ištiesti ranką komandai, tačiau garsiausias Lietuvos klubas nepanoro priimti paramos. Pasak V. Romanovo, visi šie verslininkai – mistiškos sistemos dalis.

„Jų nėra (verslininkų. - Red.). Tai nėra verslininkai. Tai – sistemos dalis, kuri alina mūsų ekonomiką ir visuomenę. Angelė („Žalgirio” klubo valdybos narė Angelė Dementavičiūtė. - Red.) buvo susitikusi su jais. Tai sako: „Gal kitąmet Tautvydas Barštys padės“. Aš pamenu, kad T. Barštys su Arvydu Saboniu atidarė klubą kaip atsvarą man. Jų žaidimas man kainavo penkis milijonus per metus. Sako savivaldybė duos – kur ji? Ji dingo“, - kalbėjo V. Romanovas.

Kauno „Žalgiris“ - vienas iš nenusisekusių V. Romanovo bandymų įsitvirtini sporte. Verslininkui anksčiau priklausė FBK „Kauno“ bei Minsko „Partizan“ futbolo klubai, iš kurių jis vėliau pasitraukė ir paliko ekipas merdėti. Šiuo metu „Kauno“ ekipą mėgina prikelti ištikimiausi komandos aistruoliai.

„Juk puikiai žinote, kas buvo su futbolu padaryta. Berniukams, kurie norėjo pakeisti federaciją, dalyvauti, sakiau: „Ko jūs einat į futbolą? Aš jums neleisiu“. Man sako: „Mes turime kontroliuoti olimpinį komitetą“. Už visos šitos federacijos – Saugumo departamentas. Ne aš reguliuoju viską, o jie taip kontroliuoja olimpinį komitetą“, - apie nesėkmę Lietuvoje kalbėjo V. Romanovas, kuriam taip pat priklauso Škotijoje rungtyniaujantis Edinburgo „Hearts“ klubas, turintis rimtų finansinių sunkumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.