EUROLYGA 2023

Krepšinio varžybų afiša sukėlė Prancūzijos feminisčių įsiūtį

Kaip į moterų krepšinio rungtynes prisivilioti daugiau žiūrovų? Prancūzijos moterų krepšinio lygos (LFB) atstovai ne pirmą kartą pamėgino sužaisti moteriškumo korta, reklamuodami savo varžybas.

LFB viešai paskelbė afišą, reklamuojančią 2013-ųjų spalio mėnesį vyksiantį „Open LFB“ turnyrą.
LFB viešai paskelbė afišą, reklamuojančią 2013-ųjų spalio mėnesį vyksiantį „Open LFB“ turnyrą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2013, 3:30 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:01 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Dar kovo 8-ąją - per tarptautinę moters dieną - LFB viešai paskelbė afišą, reklamuojančią 2013-ųjų spalio mėnesį vyksiantį „Open LFB“ turnyrą.

Šioje afišoje stambiu planu pritraukta moteriška figūra buvo apvilkta krepšinio kamuolio paviršių primenančios medžiagos tekstūra, kurioje iki pusės atvertas užtrauktukas išryškino sultingos krūtinės formas. „Open LFB 2013“ afiša tęsia buvusių mūsų renginių afišų tradiciją. Toks glamour stilius parodo lygos norą žaidėjų aprangą padaryti dar labiau moteriškesnę“, - aiškino LFB atstovai.

Tačiau „Facebook“ tinkle pristatyta afiša Prancūzijoje sukėlė audringas diskusijas, o ne vienas komentatorius net įžvelgė Lygių galimybių įstatymo pažeidimus.

Moterų sporto reklamai skirta afiša tapo pagrindiniu Prancūzijos feminisčių taikiniu.

„Iki šiol nežinojau, kad krepšinis žaidžiamas ir krūtimis, - piktinosi viena internautė. - Buvau įsitikinusi kad didelė krūtinė kaip tik nėra krepšinyje didelis privalumas. Kas būtų, jeigu mes tokioje afišoje pamatytume vaizdą, išryškinantį vyriško kūno privalumus, norėdami girti vyrų sportą?“.

„Moterų sportas labiau turėtų būti vertinamas už pastangas ir rezultatus, o ne tik už vienintelius moterų išvaizdos išskirtinumus“, - teigė dar viena prancūzė.

Bet diskusijas sukėlusi afiša surado ir gerbėjų. „Pabrėžti moterų grožį, patvirtinantį krepšininkių talentą yra puiki idėja. Bravo, tai nuostabi afiša“, - teigė vienas internautas.

„Ar tuomet, kai prekyboje pasirodo kalendorius su regbio žaidėjų nuotraukomis, kyla kokios nors diskusijos? Ne, todėl ir dabar feministėms reikėtų liautis tauzyti niekus. Ši afiša puikiai reklamuoja moterų sportą. Tą padaryti galima ne tik tiesiogiai parodant krepšinio kamuolį“, - aiškino kitas prancūzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute