EUROLYGA 2023

A. Guoga ieško būdų, kaip gelbėti „Žalgirį“

Lietuvos krepšinio mecenatas Antanas Guoga džiugiai sutiko žinią apie pokyčius Kauno „Žalgrio“ klube. Anot verslininko, naujasis klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas žino, ką daro ir turi pakankamai kompetencijos suvaldyti krizinę situaciją klube. Nors A. Guogai kelia įtarimų klubą valdančios viešosios įstaigos „Žalgirio rėmėjas“ valdybos sudėtyje esantys žmonės, verslininkas mano, kad nuo šiol „Žalgirį“ lydės tik geros naujienos.

Anot verslininko Antano Guogos, naujasis „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas žino, ką daro ir turi pakankamai kompetencijos suvaldyti krizinę situaciją klube.<br>V. Ščiavinskas
Anot verslininko Antano Guogos, naujasis „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas žino, ką daro ir turi pakankamai kompetencijos suvaldyti krizinę situaciją klube.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 21, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:05 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

- Matyt, teko girdėti apie pokyčius Kauno „Žalgiryje“, galbūt jau bendravote su Pauliumi Motiejūnu apie klubo rėmimo perspektyvas? - lrytas.lt paklausė verslininko A. Guogos.

- Tai pozityvus žingsnis. P. Motiejūnas išsilavinęs, jaunas, normalus žmogus, galintis sėkmingai valdyti klubą, manau, labai teigiamas pokytis klube.

Reikia tikėtis, kad jis suvaldys situaciją. Trečiadienį pradėjau konkrečias derybas su Kauno „Žalgiriu“, tikiuosi, padėsiu visais įmanomais būdais klubui išlipti iš finansinės krizės.

- Pats P. Motiejūnas su jumis susisiekė?

- Manau, jis į daugelį kreipėsi dėl pagalbos Kauno „Žalgiriui“ turėdamas įvairių pasiūlymų. Yra tam tikrų klaustukų dėl pačios „Žalgirio“ arenos.

Mano pozicija yra labai paprasta, ji turi būti valdoma Kauno „Žalgirio“ klubo. Gal kiti žmonės kitaip galvoja.

Šiuo metu esu išvykęs, kitą savaitę grįšiu į Lietuvą, sėsime prie stalo, tęsime pokalbius, žiūrėsime, ką galime padaryti.

- Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, jei nesulauks pinigų, nusprendė nebežaisti kitos savaitės Eurolygos rungtynių, kaip vertinate tokį komandos sprendimą?

- Manau, gal dabar jau neverta boikotuoti. Kita vertus, krepšininkai ir treneris minėjo, kad bet kokiu atveju baigs sezoną. Nėra dabar kažkokių greitų priemonių, kurios išgelbėtų klubą ar leistų greitai išmokėti krepšininkams algas.

„Žalgirio“ problemos dar bus ilgai sprendžiamos. Manau, šiemet kol kas realu kažkada išmokėti tik vieną atlyginimą.

Sunku tai komentuoti, buvo daug įvairių pozicijų. Taip, krepšininkai buvo maitinami pažadais.

Tačiau Vladimiro Romanovo klubo valdymo metu nebuvo galima vertinti ir priimti už tiesą bet kokias jo kalbas. Tiesiog vyko spektaklis.

Dabar situacija visai kitokia, svarbu su žaidėjais būti atviriems ir sąžiningiems. Manau, viskas išsispręs į gerąją pusę. Tačiau šiuo metu nėra kitokių variantų, nėra Lietuvoje tokių būdų greitai išmokėti krepšininkams pinigus. Nebent tai „Žalgirio“ aistruolių paaukoti pinigai. Tačiau juk žinote, kokia tai suma - 24 tūkstančiai litų. Ji ir parodo, kokia reali Lietuvoje padėtis su norinčiais padėti klubui.

Žaidėjai turi tai suprasti ir įvertinti. Šiuo momentu yra kitokių motyvų, dėl ko verta žaisti Kauno „Žalgiryje“, ne tik finansinis aspektas. Tai dėl nuostabių gerbėjų, dėl tobulėjimo, dėl klubo, Kauno miesto garbės. Reikia tą pripažinti, kad dabar niekas nepaaukos tokių pinigų, kokius žaidėjams skoloje yra klubas.

- Pasikeitė Kauno „Žalgirio“ klubo valdyba, kaip manote, ar tai ta komanda, kuri gali klubą ištraukti iš krizės?

- P. Motiejūnas dabar yra pirmininkas, tą aš vertinu. Kitų žmonių aš nepažįstu ir negaliu vertinti. Šiek tiek kelia nerimą tai, kad valdyboje gali būti V. Romanovui pavaldžių žmonių.

Tačiau, manau, P. Motiejūnas žino, ką daro ir prisiėmė atsakomybę ant savo pečių ir tikiu, kad jis padės klubui išbristi iš krizės. Tai jo darbas.

Pagal galimybes padėsiu ir aš klubui. Esu pozityviai nusiteikęs.

Kita vertus, nėra „Žalgiris“ vienintelis klubas, kuriam reikia pagalbos. Ne su vienu klubu bendrauju, yra daug prašančių, visiems pagal galimybes stengiamės padėti.

- Gal galite pasakyti, kurie dar klubai kreipėsi į jus pagalbos?

- Tai ir futbolo komandos. Tačiau mes šiuo metu neturime planų solidžiai padėti futbolui. Sulaukiau pasiūlymų iš Klaipėdos, Kėdainių, Vilniaus krepšinio komandų. Rėmimo paklausa yra didžiulė, su visais kalbamės, turbūt mažai tokių klubų, kuriems dabar nereikėtų pinigų. Pasiūlymų daug, juos visus įvertinsime.

Svarbu, kad Lietuvoje būtų sveika konkurencija tarp šalies krepšinio klubų, kad juos valdytų kompetentingi žmonės.

- Kodėl neapsimoka Lietuvoje remti futbolo?

- Matote, Lietuvoje yra keli stipresni klubai. Nėra daug pasirinkimo. Tai Panevėžio „Ekranas“ ir Vilniaus „Žalgiris“. Su jais bendrauju. Tačiau žvelgiant į stadionų lankomumą, trūksta susidomėjimo varžybomis. Reikėtų didžiulių investicijų.

Remiu ir irklavimą, nėra tik krepšinis prioritetų sąraše. Reikia ir šalies krepšinio rinktinei rasti pinigų. Padedame ir Talino „Kalev“ ekipai. Domimės Baltarusijos krepšinio klubais, pradėjome derybas. Tai ne didžiuliai pinigai, o kuklios sumos, pagal mūsų galimybes, tačiau tikiu, kad tai reikšminga pagalba ekipoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.