EUROLYGA 2023

D. Songaila: „Dar negalvoju apie karjeros pabaigą“

„Doneck“ klubo puolėjas Darius Songaila - vienas labiausiai patyrusių ir tituluočiausių krepšininkų, šį sezoną rungtyniaujančių Ukrainos krepšinio lygoje. Ir jis vienas tų, kuris nesiveržia bendrauti su žiniasklaida. Tačiau kai Ukrainos žurnalistams pavyko prikalbinti 35 metų 204 cm ūgio marijampolietį išsamiam pokalbiui, Lietuvos krepšinio žvaigždei klausimų netrūko - apie mėgstamiausią numerį, karjerą NBA, vasaras Lietuvos rinktinėje, gyvenimą Donecke ir karjeros pabaigą.

D. Songaila dėkingas Lietuvos rinktinei, su kuria praleido darbščias ir įdomias vasaras.<br>G. Šiuparys
D. Songaila dėkingas Lietuvos rinktinei, su kuria praleido darbščias ir įdomias vasaras.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2013, 7:06 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:07 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

- Beveik visą savo karjerą rungtyniaujate su 9 numeriu pažymėtais marškinėliais. Ką jums reiškia šis numeris? - tiger.tv žurnalistas paklausė D. Songailos.

- Kai pradėjau žaisti krepšinį, Lietuvoje buvo vienas krepšininkas, kuris man labai patiko ir jis vilkėjo 9 numeriu pažymėtus marškinėlius. Jis - Alfredas Vainauskas, tuo metu atstovavęs Vilniaus „Statybai“. Kai pradėjau žaisti, man buvo devyneri metai ir taip sutapo, kad pasiėmiau devintąjį numerį.

- Kaip jums, per savo karjerą laimėjusiam ne vieną titulą ir trofėjų, vis dar atsiranda motyvacija žaisti krepšinį?

- Aš tiesiog jaučiu malonumą žaisdamas krepšinį - man tai ne darbas, o hobis. Eini į aikštę, kovoji su varžovais ir man tai teikia pasitenkinimą. Myliu šį sportą ir nežiūriu į tai, kaip į darbą. Vis dar žaidžiu, nes man tai patinka.

- Prieš dvejus metus Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas. Kokios naudos tai davė jūsų šaliai? Ar Ukraina gali sulaukti panašių rezultatų 2015-aisiais?

- Lietuva - maža šalis, ji gyvena krepšiniu, nes tai - populiariausia sporto šaka. Visa šalis gyveno pasiruošimu čempionatui, o kai jis prasidėjo, žmonės palaikė ne tik savo rinktinę - visos arenos buvo pilnos.

Be to, įvairiuose miestuose pastatė naujas arenas, Kaune, kur vyko finalas, buvo pastatyta labai graži arena. Manau, tai buvo vienas geriausiu Europos čempionatų.

Futbolas Ukrainoje populiaresnis už krepšinį, todėl nežinau, kaip jums pavyks. Tiesiog linkiu sėkmės. Tačiau ir čia žmonės myli krepšinį - daugelyje Ukrainos miestų teko žaisti, žmonės ateina pažiūrėti rungtynių, palaiko savo komandas. Tikiu, kad Ukrainoje čempionatas taip pat bus geras.

- NBA žaidėte aštuonis sezonus, atstovavote penkioms komandoms. Kuris karjeros už Atlanto etapas jums buvo sėkmingiausias?

- Manau, pirmieji penkeri-šešeri metai, išskyrus 2006-uosius, kai gydžiausi traumą, buvo sėkmingi. Paskutinį sezoną žaidžiau nedaug - nežinau kodėl, nes traumų neturėjau, nebuvo jokių problemų. Pats geriausias sezonas buvo, kai atstovavau „Chicago Bulls“, nors pabaigoje patyriau traumą ir praleidau 20 rungtynių ir atkrintamąsias.

- Kontrakte su „Doneck“ yra punktas, pagal kurį galite nutraukti sutartį, jei sulauksite pasiūlymo iš NBA. Jūs - Ukrainoje. Pasiūlymų nebuvo?

- Rimtų pasiūlymų nebuvo. Sulaukiau dėmesio iš Eurolygos komandų, tačiau jie taip pat nebuvo konkretūs. Po trijų mėnesių Donecke neturėjau problemų, viskas patiko, susigyvenau su komandos draugais, todėl nusprendžiau likti.

- Kokį įspūdį jums palieka Doneckas?

- Tai vienintelis Ukrainos miestas, kuriame teko gyventi. Kaip miestas jis man patinka - yra vietų, kur galima pasėdėti, pavalgyti, nueiti į teatrą, futbolo rungtynes, juk turite pajėgią komandą. Man čia patinka.

- Jums 35 metai ir dar žaidžiate krepšinį. Koks jūsų receptas ir ar apskritai toks yra?

- Svarbiausia - vasarą palaikyti formą. Jeigu sezonas baigiasi balandį ar gegužę ir iki rugsėjo - beveik penkis mėnesius - tu esi beveik laisvas. Esu dėkingas Lietuvos rinktinei, nes vasarą ten žaidžiau. Svarbu, ką darai vasarą. Reikia nuolat palaikyti formą.

- Ar Darius Songaila jau galvoja, ką veiks baigęs karjerą?

- Žinau, kad tai jau arti. Bet, atvirai kalbant, dar negalvojau apie tai, ką veiksiu baigęs žaisti krepšinį. Esu patenkintas - mano karjera buvo labai gera. Be to, esu geros sportinės formos, todėl dar noriu žaisti ir net negalvoju, kad po šio sezono baigsiu karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.