EUROLYGA 2023

Eurolygos intriga skaičiais

Į tris vietas – penki pretendentai. Tokia intriga susidarė Eurolygos „Top 16” etapo F grupėje prieš paskutinio turo rungtynes, kurios vyks šią savaitę.

„Montepaschi” ekipa ir jos lyderis B. Brownas nerado vaistų nuo „Barcelona” krepšininkų gynybos.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Montepaschi” ekipa ir jos lyderis B. Brownas nerado vaistų nuo „Barcelona” krepšininkų gynybos.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas („Lietuvos rytas")

Apr 2, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:12 PM

Kas tęs kovą ketvirtfinalyje, o kas liks už borto, paaiškės balandžio 4-ąją.

Lemtingose E grupės rungtynėse kovos Pirėjo „Olympiakos” (8 pergalės) – „Chimki” (7), Vitorijos „Caja Laboral” (7) – Sienos „Montepaschi” (7), „Barcelona” (12) – Tel Avivo „Maccabi” (8).

Bet kokiu atveju 7 pergalių bilietui į ketvirtfinalį nepakaks, bet kuriai nors ekipai ir 8 bus maža.

Apie tai, kas vyko praėjusią savaitę, – įdomiausių Eurolygos skaičių apžvalgoje.

1. Tiek rungtynių Vokietijos klubai „Top 16” etape laimėjo prieš kitų šalių komandas.

Pirmąja vokiečių auka tapo Kauno „Žalgiris”, kurį Berlyne 77:55 sutriuškino ALBA krepšininkai.

2. Tiek taškų per mačą su Vitorijos „Caja Laboral” pelnė aklinai uždengtas ir nė karto iš dviejų ar trijų taškų zonos neatakavęs „Chimki” lyderis Zoranas Planiničius.

Nors kroatas atliko net 9 rezultatyvius perdavimus, komandai trūko įvairesnio jo indėlio, ir „Chimki” namie pralaimėjo 82:86. Z.Planiničiui tai buvo nerezultatyviausios sezono rungtynės.

3. Tiek rungtynių „Barcelona” sužaidė po to, kai užsitikrino kelialapį į ketvirtfinalį. Tačiau net ir pasiekę visus įmanomus tikslus „Top 16” etape Katalonijos krepšininkai neleido sau nė akimirkai atsipalaiduoti ir pergalių seriją pratęsė jau iki 11.

Praėjusią savaitę nuo „Barcelona” krito Sienos „Montepaschi” ekipa, namie nusileidusi Eurolygos lyderiams 69:77. Mėlynų ir granatinių gynėjas Šarūnas Jasikevičius žaidė 18 min. ir pelnė 3 taškus.

4. Tiek E grupės komandų užsitikrino kelialapius į ketvirtfinalį.

Prieš paskutinį turą jau aišku, kad kitame etape žais Maskvos CSKA (10 pergalių), Madßrido „Real”, Atėnų „Panathinaikos” ir Stambulo „Anadolu Efes” (po 9 pergales).

Šią savaitę keturios grupės lyderės kovos dėl dviejų pirmųjų vietų, garantuojančių aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

5. Tiek komandų F grupėje varžosi dėl trijų likusių kelialapių į kitą etapą.

Šioje grupėje ramybę jau seniai užsitikrino toli į priekį nuskuodusi „Barcelona” (12 pergalių), o dėl kitų trijų vietų kovoja penki klubai.

6. Tiek rungtynių iš eilės laimėjo „Maccabi” ekipa. Pastaroji pergalė buvo lengviausia iš visų šešių, bet įsimintina dėl to, kad Tel Avivo krepšininkai pakartojo „Top 16” etapo rekordą – Stambulo „Besiktas” komandą namie sutriuškino 43 taškais (101:58).

Taip pat 43 taškais yra laimėjusi „Caja Laboral”, kuri 2007 m. rezultatu 99:56 nugalėjo Romos „Lottomatica” ekipą.

„Maccabi” lenkė rekordo grafiką ir pirmavo net 56 taškais (91:35), bet po to sumažino apsukas ir paskutinį kėlinį pralaimėjo 10:23.

7. Tiek kartų iš trijų taškų zonos į Bambergo „Brose” krepšį metė „Panathinaikos” puolėjas Jonas Mačiulis.

Vienas sunkiausiai sustabdomų Europos snaiperių pataikė 6 kartus, vos per 23 min. surinko 24 taškus (dar pataikė abu mestus dvitaškius ir abi baudas) ir svariausiai prisidėjo prie Atėnų komandos pergalės svečiuose 82:60.

J.Mačiulis buvo vienas iš trijų rezultatyviausių savaitės krepšininkų.

Taip pat po 24 taškus pelnė „Caja Laboral” puolėjas Andresas Nocioni ir „Real” puolėjas Rudy Fernandezas.

9. Tiek minučių pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo pradžioje (nuo 4-osios iki 13-osios) „Žalgirio” žaidėjai į ALBA krepšį neįmetė nė vieno taško. Berlyno komanda per tą laiką surinko 21 tašką, nutolo 21:6 ir pasidėjo tvirtus pergalės pamatus.

10. Tiek kartų per 23 rungtynes šį Eurolygos sezoną pralaimėjo „Žalgiris”.

Dešimtoji nesėkmė buvo didžiausia (Berlyne pralaimėta 22 taškų skirtumu) – iki praėjusios savaitės kauniečiams prasčiausiai susiklostė dvikovos savo aikštėje su „Olympiakos” ir CSKA komandomis, kurioms buvo pralaimėta 14 taškų skirtumu.

11. Prieš tiek savaičių „Olympiakos” ir Malagos „Unicaja” pastarąjį kartą pralaimėjo rungtynes svečiuose. Abi šios komandos išvykose lai

mėjo jau po penkis mačus iš eilės, o pastarajame ture nugalėjo Stambulo klubus.

„Olympiakos”, kuriam 4 min. žaidęs Martynas Gecevičius nepelnė nė taško, įveikė „Fenerbahce” ekipą 78:73, „Unicaja” pranoko „Anadolu Efes” komandą 70:64.

12. Tiek kamuolių atkovojo „Barcelona” vidurio puolėjas Nathanas Jawai. Be to, jis pelnė 22 taškus (9/10 dvitaškių, 4/5 baudų), surinko 34 balus ir buvo pripažintas naudingiausiu „Top 16” etapo 13-ojo turo krepšininku.

Savaitės penketas

„Lietuvos ryto” versija: V.Spanoulis („Olympiakos”, 14 tšk.), S.Weemsas (CSKA, 21 tšk.), A.Nocioni („Caja Laboral”, 24 tšk.), L.Žoričius („Unicaja”, 21 tšk.), N.Jawai („Barcelona”, 22 tšk., 12 atk. kam.).

Savaitės lietuvis: J.Mačiulis („Panathinaikos”, 24 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.