EUROLYGA 2023

Sh. O'Nealo marškinėliai „Lakers“ arenoje pakilo šalia kitų ekipos legendų (video)

Kai 1996-ųjų vasarą, kuomet prisijungė prie „Los Angeles Lakers“ ekipos, Shaquille O'Nealas apsilankė „Staples Center“ arenoje, Jerry Westas liepė jam pažiūrėti į viršų, kur kabėjo karjerą baigusių ekipos legendų marškinėliai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 7:05 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:37 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Gali būti toks didis, kaip šie vyrukai“, - J. Westo žodžius prisiminė Sh. O'Nealas.

Šie itin garsaus buvusio krepšininko žodžiai oficialiai išsipildė. Naktį iš antradienio į trečiadienį vykusių „Lakers“ ir „Mavericks“ rungtynių didžiosios pertraukos metu Sh. O'Nealo 34 numeriu pažymėti marškinėliai atsidūrė palubėse, šalia Wilto Chamberlaino, Kareemo Abdul-Jabbaro, George'o Mikano ir kitų. Simboliškai pergalę 101:81 šventė „Lakers“ ekipa.

„Norėčiau, kad Jerry Bussas būtų čia ir kartu su mumis mėgautųsi akimirka, - apie vasarį mirusį „Lakers“ savininką kalbėjo 216 cm ūgio vienas geriausių „centrų“ NBA istorijoje. - Visada tikėjau ir meldžiau, kad ateitų ši diena. Išsipildė mano svajonė.“

Žodžio kišenėje niekada neieškantis Sh. O'Nealas prisipažino, kad buvo sujaudintas visos apdovanojimų ceremonijos. „Tai emocionalu. Augau Naujajame Džersyje ir mane tėvas visuomet mokė žaisti. Jis nuolat minėdavo W. Chamberlainą ir K. Abdulą-Jabbarą ir sakydavo: „Jeigu tu, sūnau, teisingai elgsiesi, galbūt vieną dieną būsi toks didis, kaip šie vyrai“, - kalbėjo Sh. O'Nealas, „Lakers“ marškinėlius vilkėjęs 1996-2004 metais.

Keturių čempionų žiedų, trijų naudingiausių finalo žaidėjo apdovanojimų ir daugybės kitų trofėjų savininkas savo karjerą NBA pradėjo 1992-aisiais. Tuomet jis apsivilko „Orlando Magic“ ekipos marškinėlius ir tik vėliau iškeliavo į Los Andželą.

„Čia nuveikiau daugiausia. Laimėjau didžiąją dalį savo trofėjų. Čia man patiko labiausiai. Žinoma, ir Majamyje buvo smagu, tačiau čia prisiminimai susiję su trimis trofėjais iš eilės. Jeigu esu pakankamai geras „Šlovės muziejui“, tai būtinai turiu keliauti kaip „Lakers“ žaidėjas“, - teigė krepšininkas, po žaidimo Los Andžele vilkėjęs „Heat“, „Phoenix Suns“, „Cleveland Cavaliers“ ir „Boston Celtics“ marškinėlius.

Sh. O'Nealas aštuonerius metus praleido kartu su Kobe Bryantu. Jų duetas – vienas ryškiausių ir sėkmingiausių NBA istorijoje. Jie kartu laimėjo 2000-ųjų, 2001-ųjų ir 2002-ųjų čempionų žiedus. Tai matė ir legendinis treneris Philas Jacksonas, kuris per ceremoniją buvo „Staples Center“ arenoje.

Sh. O'Nealo ir K. Bryanto keliai išsiskyrė 2004-aisiais. Tuomet abu žaidėjai ėmė svaidytis ugnimi – jų žodinė kova tęsėsi iki 2010 metų sezono. Tačiau vidurio puolėjas tikina, kad visi nesutarimai jau senai liko praeityje.

„Mes kartu daug kalbėjomės. Yra du būdai nemėgti žmogaus – sportinis ir asmeninis. Nebuvo taip, kad vienas kito iš tikro nemėgtume. Turėjome milijoną gerų akimirkų ir tūkstantį blogų. Jeigu galėčiau viską pakartoti, ar ką nors keisčiau? Greičiausiai ne“, - teigė 2011 metais karjerą baigęs Sh. O'Nealas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth