EUROLYGA 2023

N. Macius: „Geriau lietuvišką pasą atiduosiu, nei atsiprašysiu Rudy“

Iš Latvijos kilę, Lietuvos pilietybę turintys broliai Nauris ir Normundas Maciai Vilniuje jaučiasi žvaigždėmis. Lietuviška simbolika papuoštais marškinėliais apsirengę broliai traukia aplinkinių dėmesį it magnetas. „O, latviai“, - sustoja moteris Vilniaus Gedimino prospekte, pamačiusi besijuokiančius brolius. „Lietuviai! Ir nieko ten baisaus nebuvo“, - skuba pasiaiškinti Maciai, galvoje turėdami visoje Europoje juos išgarsinusį incidentą su Ispanijos krepšinio žvaigžde Rudy Fernandezu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 4, 2013, 3:47 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:35 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Atsiprašyti neketina

„Atsiprašau ispanų tautos ir Rudy tėvų, bei artimųjų, bet jo paties – niekada! Geriau lietuvišką pasą atiduosiu, nei jo atsiprašysiu. Rudy atsiprašyčiau tik tuomet, jei jis atsiprašytų Lietuvos“, - pabrėžė Nauris Macius.

Būtent jis kovo 7 dieną Kaune po Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynių tarp „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ smogė ispanui Rudy Fernandezui.

Už tai „Žalgiris“ sulaukė griežtų Eurolygos sankcijų. Klubui skirta 25 tūkst. eurų bauda, o broliams uždrausta iki gyvenimo galo lankytis Eurolygos ir Europos taurės rungtynėse.

Incidentą prisiminę broliai apgailestauja, kad tuomet nepavyko suvaldyti emocijų, tačiau mano, kad jų poelgis nebuvo vertas tokio dėmesio.

„Kai 2007 metais Europos čempionate Ispanijoje iš Sėklos atėmė ir suplėšė vėliavą, jį pasodino į kalėjimą, tai niekas nekalbėjo. O čia vienam davėm į pričioskę, tai visas pasaulis kalba. Nieko ten baisaus nebuvo, tik jis pradėjo verkti kaip mergaitė“, - sakė Nauris.

Broliai Maciai įsitikinę, kad Ispanijos žiniasklaidoje buvo parašyta daug tiesos neatitinkančių dalykų. Tačiau ši klaida bus ištaisyta, tikina broliai. Jie laukia straipsnio, kurį žadėjo parašyti Ispanijoje dirbanti lietuvė žurnalistė.

„Ji parašys kaip iš tikrųjų viskas buvo. Visi sužinos“, - džiaugėsi Maciai.

Planuose – sporto baras Vilniuje

Jau šį mėnesį broliai žada įkurti fondą, pavadintą „Braliukai“, kuriame kauptų pinigus, skirtus padengti „Žalgiriui“ skirtą baudą.

Jiems talkininkauja Latvijos teisininkai, patys pasiūlę už dyką padėti broliams.

„Mūsų pirmas darbas – surinkti pinigus ir atiduoti „Žalgiriui“, - sakė Normundas.

Normundas ir Nauris tikina, kad aukoti yra pasiruošę ne tik lietuviai, bet ir latviai, bei Amerikos lietuviai. Jei pavyktų surinkti daugiau pinigų, juos žada skirti labdarai. Broliai ketina bendradarbiauti su Rimanto Kaukėno labdaros ir paramos fondu.

Jei surinktų lėšų neužtektų – broliai žada pridėti savų. Nauris Rygos oro uoste kartu su partneriais turi suvenyrų parduotuvę, o Normundas vysto tarptautinės prekybos projektą su Italija, Turkija, Rusija.

Macių planuose – ne tik fondas. Broliai norėtų Vilniuje įkurti sporto barą, interneto portalą, bei parduotuvę, kurioje prekiautų marškinėliais su užrašu „Braliukai“.

„Ir su Fernandezo atvaizdu“, - pajuokavo Nauris.

Džiaugiasi krepšininkų palaikymu

Į Lietuvą atvykę broliai ketvirtadienį į paskutines „Žalgiriui“ Eurolygos rungtynes su Bambergo „Brose“ komanda neis.

Jie atsižvelgė į klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno prašymą.

„Jis paskambino ir gražiai paprašė neiti. Mes nenorime pridaryti problemų. Jei jis būtų pasakęs eiti – eitume“, - sakė Normundas.

Tačiau jie tikisi, kad Eurolygos draudimas netruks ilgai. Maciai tikina, kad P. Motiejūnas žadėjo daryti viską, kad jau kitą sezoną jiems Eurolygos turnyro durys būtų atviros.

Broliai džiaugiasi sulaukę ir krepšinio bendruomenės palaikymo.

„Mus palaiko Krasnodaro „Lokomotiv“, Maskvos CSKA komandos, Vladimiras Gomelskis. Jie žino, kas mes tokie, kad nesame agresyvūs. Mums taip pirmą kartą atsitiko, juk bet kam gali.

Širdimi jaučiu, kad ir Rimantas Kaukėnas, Mindaugas Kuzminskas, broliai Lavrinovičiai mus palaiko. Nusiuntėme jiems sveikinimus Velykų proga. Jei nepalaikytų – juk nebūtų atrašę. Sveikinome ir Šarūną Marčiulionį, Mindaugą Balčiūną, P. Motiejūną.

Mus palaiko ir rusai, ir lietuviai, ir latviai, esu tikras, kad ir ispanai, kurie žino teisybę, palaiko“, - vardijo Normundas.

Demonstravo tatuiruotes

Savo kūnus tatuiruotėmis su Lietuvos ir krepšinio simbolika išmarginę broliai nežada sustoti. Marškinėlius nusirengęs Normundas demonstravo Jono Valančiūno atvaizdą ant nugaros.

Tuo tarpu Nauris ant šlaunies išsitatuiravo Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą žymintį piešinį.

Paklausti ar neatsirastų ant jų kūno vietos R. Fernandezo atvaizdui, broliai juokdamiesi purtė galvą.

„Tikrai ne“, - kvatojo Maciai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.