EUROLYGA 2023

Toronte žydinčiam J. Valančiūnui – komandos draugų liaupsės

„Svarbiausia – komandos pergalė“, - kukliai šypsojosi Jonas Valančiūnas. „Toronto Raptors“ savo aikštėje nutraukė pralaimėjimų seriją ir 88:78 nugalėjo „Washington Wizards“ komandą. 20-metis 213 cm ūgio puolėjas iš Lietuvos sužaidė geriausias karjeros rungtynes NBA, rašo tsn.ca apžvalgininkas Joshas Lewenbergas.

J. Valančiūnas sužaidė geriausias savo rungtynes NBA.<br>AP
J. Valančiūnas sužaidė geriausias savo rungtynes NBA.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 6:45 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:14 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

J. Valančiūnas žaidė rekordiškai ilgai šį sezoną - net 40 minučių, per jas pelnė 24 taškus, iš kurių - net 16 baudų metimais (4/7 dvit., 16/18 baudų), atkovojo 10 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, blokavo tris varžovų metimus, keturis kartus prasižengė ir tris kartus suklydo.

Lietuvis buvo antras pagal rezultatyvumą „Raptors“ komandoje - 25 taškus surinko DeMaras DeRozanas.

„Jis kovoja iš visų jėgų ir žaidžia agresyviai, - apie J. Valančiūną kalbėjo D. DeRozanas. - Naujokui pelnyti 20 taškų ir daugiau – puikus pasiekimas. Jau nekalbu apie dvigubą dublį.“

20-metis NBA naujokas dvigubu dubliu pasižymėjo trijuose iš keturių paskutinių „Raptors“ mačų.

„Žaidimo fizinis aspektas jo nebegąsdina. Tose situacijose, kur anksčiau šiek tiek išnykdavo, dabar jis stiprus iki rungtynių pabaigos. Juo galima pasitikėti, jis gali įmesti svarbius baudos metimus, bet svarbiausia, kad jis gali apsiginti be pražangų“, - krepšininką gyrė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

„Iš pradžių aš buvau tiesiog naujas vaikinas NBA. Aš nežinojau daugelio dalykų, todėl mokausi kiekvienose rungtynėse. Nesiginčiju su teisėjais, galbūt tai padeda“, - svarstė J. Valančiūnas.

J. Valančiūno karjeros rungtynes sunku vadinti siurprizu, jis tik išnaudoja vis didėjantį žaidimo laiką.

„Jis įgyja pagarbą lygoje. Jis nėra tik lašelis, užimantis vietą. Šis vaikis gali žaisti, todėl jį gerbia ir teisėjai. Jie jau šiek tiek žino, kaip jis žaidžia, o ateityje dar labiau pažins. Jis žino savo darbą, turi ilgas rankas ir yra talentingas jaunas krepšininkas“, - kalbėjo D. Casey.

„Jis dirba labai sunkiai. Puiku, kad jo pastangos pasiteisina. Manau, Jono karjera NBA bus ilga“, - įsitikinęs Quincy Acy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.