EUROLYGA 2023

R. Fernandezą užpuolusiam N. Maciui skirta tik piniginė bauda

Normundas Macius gali lengviau atsikvėpti. Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Mockienė ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo N. Maciaus atžvilgiu nutraukė.

R. Fernandezą užpuolę broliai Maciai gali atsikvėpti – tik vienam iš jų gresia bauda.<br>R. Danisevičius
R. Fernandezą užpuolę broliai Maciai gali atsikvėpti – tik vienam iš jų gresia bauda.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Apr 5, 2013, 10:08 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:30 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Išanalizavus medžiagą ir surinktus duomenis, paaiškėjo, kad jis iš esmės nedalyvavo nusikalstamoje veikloje. Jo veiksmuose nenustatyta nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.  Jo dvyniui Nauriui skirta piniginė nuobauda.

„Broliui reikės sumokėti 1000 litų baudą, o aš esu nekaltas", - penktadienio ryte portalui lrytas.lt kalbėjo Normundas Macius. „Tyrėjai peržiūrėjo vaizdo įrašą, kuriame įsitikino, kad aš nieko nepadariau. Svarbiausia, kad dabar viskas gerai, nieko nemelavome, visada sakėme taip, kaip buvo, neneigėme savo poelgio, dėl kurio labai gailimės.

Advokatai padės paruošti medžiagą, kurią siųsime Eurolygai. Tikimės, kad panaikins sprendimą nesilankyti Eurolygos rungtynėse."  

Atsiprašyti neketina

Po kovo 7 dieną vykusių Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių broliai Maciai įsivėlė į konfliktą su Ispanijos klubo žaidėju Rudy Fernandezu. Nauris Macius tuomet smogė kumščiu į veidą krepšininkui, o jo brolis Normundas puolė apsaugos darbuotoją. Broliams buvo nustatytas sunkus ir vidutinis girtumo laipsniai. Po incidento broliai atgailavo, tačiau neapykanta R. Fernandezui buvo išlikusi.

N. Macius portalui lrytas.lt yra pareiškęs, kad geriau atiduos neseniai gautą lietuvišką pasą, nei atsiprašys R. Fernandezo.

„Atsiprašau ispanų tautos ir Rudy tėvų bei artimųjų, bet jo paties – niekada“, - teigė R. Fernandezui į veidą trenkęs „Žalgirio“ gerbėjas.

Po išpuolio – bausmių lavina

Po plačiai nuskambėjusio skandalo Eurolyga ėmėsi veiksmų. Brolių mėgstamam Kauno „Žalgirio“ klubui, skęstančiam skolose, ji skyrė 25 tūkst. eurų baudą. Bausmės sulaukė ir broliai – jiems iki gyvenimo galo uždrausta lankytis Eurolygos ir Europos taurės varžybose.

„Norint išvengti incidentų ateityje, „Žalgirio“ klubas, bendradarbiaudamas su arenos apsauga, ketina imtis priemonių. Svečių komandai bus įkurtas atskiras įėjimas, kuris bus atskirtas apsauginėmis tvoromis. Kelią nuo arenos iki autobuso prižiūrės daugiau apsaugos darbuotojų“, - buvo rašoma Eurolygos disciplinos komiteto pranešime.

Tačiau broliai Maciai iškart į draudimą nereagavo – nuvykę į Maskvą, kur „Žalgiris“ rengėsi „Top 16“ etapo rungtynėms su CSKA komanda, jie surado būdų prasmukti į areną.

„Paskambino Vladimiras Gomelskis (garsus Rusijos krepšinio komentatorius. – Red.) ir pranešė, kad nebegalėsime patekti į Eurolygos rungtynes. Aš klausiau, o ką mums daryti? Kas dabar bus? Gomelskis paprašė palaukti kelias minutes ir pažadėjo padėti. Jis pats buvo nustebęs dėl tokio sprendimo. Po penkių minučių perskambino ir nuramino mus. Sako: „Viskas bus gerai.“ Taigi nebuvo kliūčių patekti į areną - mus gražiai priėmė, palaikė ir suteikė vietas šalia „Žalgirio“ žaidėjų atsarginių suolelio“, - lrytas.lt teigė Normundas.

Kurs fondą ir lauks malonės

Tačiau daugiau broliai neteisėtai žengti į areną neketino. Nors iš pradžių buvo tokių kalbų, Macių emocijas atvėsino „Žalgirio“ generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno skambutis.

„Trečiadienį paskambino Paulius ir nuoširdžiai paprašė nevykti. Sakė: „Broliukai, neikit. Mūsų tokia prasta situacija. Jei jūs ateisite, bus tik blogiau.“ Jis labai patriotiškas, myli „Žalgirį“ ir Lietuvą. Su juo esame draugai, gerai sutariame, esame krepšinį žaidę. Negalime elgtis kitaip, būtų negražu iš mūsų pusės. Jei jis būtų paskambinęs ir pasakęs, kad eitume – būtume atvykę“, - lrytas.lt pasakojo Normundas.

Šiuo metu broliai Maciai tikisi, kad Eurolyga panaikins savo sprendimą jiems neleisti žengti į Eurolygos ir Europos taurės rungtynes.

„Jis (P. Motiejūnas. - Red.) sakė, kad skambins į Eurolygą ir darys viską, kad kitais metais galėtume eiti. Regis, jau kalbėjo su Eurolygos prezidentu“, - sakė N. Macius.

Broliai Maciai teigė, kad jau šį mėnesį ketina įkurti fondą, pavadintą „Braliukai“, kuriame kauptų pinigus, skirtus padengti „Žalgiriui“ skirtą baudą. Jiems talkininkauja Latvijos teisininkai, patys pasiūlę už dyką padėti broliams. „Mūsų pirmas darbas – surinkti pinigus ir atiduoti „Žalgiriui“, - sakė Normundas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.