EUROLYGA 2023

Eurolygos išrinktųjų būryje – vien senbuviai

Senojo žemyno krepšinyje šį sezoną didžiausia vertybė yra patirtis. Visi aštuoni į Eurolygos atkrintamąsias varžybas patekę klubai yra rimtose kovose užgrūdinti šio turnyro senbuviai, šiuolaikinėje Eurolygoje rungtyniaujantys daugiau negu dešimt sezonų. Visos aštuonios ekipos anksčiau ne kartą žaidė ketvirtfinalyje, ir tik viena iš jų – Stambulo „Anadolu Efes“ dar niekada nebuvo patekusi į finalo ketvertą.

Stambulo „Anadolu Efes“ dar niekada nebuvo patekusi į finalo ketvertą.<br>V. Yanginas
Stambulo „Anadolu Efes“ dar niekada nebuvo patekusi į finalo ketvertą.<br>V. Yanginas
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2013-04-06 16:10, atnaujinta 2018-03-08 17:59

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Iš aštuonių ketvirtfinalio dalyvių svarbiausiame žemyno krepšinio turnyre ilgiausiai rungtyniauja „Barcelona“, Vitorijos „Caja Laboral“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Šie klubai šiuolaikinėje Eurolygoje be pertraukų žaidžia 13-ąjį sezoną, tai yra nuo tada, kai 2000 metais turnyro organizavimą į savo rankas perėmė ULEB.

Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi“, Atėnų „Panathinaikos“ ir „Anadolu Efes“ šiuolaikinėje Eurolygoje žaidžia 12-ąjį sezoną. „Mažiausiai patyręs“ šįmečiame ketvirtfinalyje yra Madrido „Real“, kuriam šis sezonas yra 11-asis.

Suprantama, visos aštuonios komandos nėra naujokės ir ketvirtfinalio etape. Tiesa, reikia paminėti, kad pagal panašią į dabartinę sistemą Eurolygos varžybos rengiamos tik nuo 2004-2005 metų sezono. Prieš tai ketvirtfinalio etapo nebuvo, o į finalo ketvertą patekdavo keturių „Top 16“ etapo grupių nugalėtojai.

Taigi, ketvirtfinalio serijos tarp „Top 16“ etapo ir finalo ketverto rengiamos tik devintą sezoną. Tačiau net penki klubai ketvirtfinalyje žais jau aštuntą kartą. Tai – CSKA, „Barcelona“, „Caja Laboral“, „Maccabi“ ir „Olympiakos“. „Panathinaikos“ ketvirtfinalyje rungtyniaus septintą kartą, „Real“ – penktą, „Anadolu Efes“ – trečią.

Iki šiol ketvirtfinalyje sėkmingiausiai žaidė CSKA klubas. „Kariškiai“ niekada neužkliuvo už šio barjero ir laimėjo visas septynias ketvirtfinalio serijas.

Šis etapas nėra rimta kliūtis ir „Panathinaikos“ ekipai. Ji iš šešių ketvirtfinalių laimėjo penkis.

Po keturis sykius ketvirtfinalyje kelią į finalo ketvertą prasiskynė „Barcelona“, „Caja Laboral“ ir „Maccabi“, tris – „Olympiakos“.

Kitų dviejų klubų rezultatai – prastesni. „Real“ laimėjo tik vieną iš keturių ketvirtfinalio serijų, „Anadolu Efes“ abu kartus patyrė nesėkmę.

Beje, praėjusį sezoną stipriausio žemyno turnyro naujokai senbuviams sudarė rimtesnę konkurenciją. Pernai į ketvirtfinalį pavyko prasibrauti ir dviem Eurolygos debiutantėms: Bilbao „Gescrap“ (dabar „Uxue“) bei Kazanės „Uniks“ komandoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.