EUROLYGA 2023

Į krepšį lengvai dedanti B. Griner gali tapti J. Valančiūno varžove NBA (video)

Kai praėjusią savaitę „Dallas Mavericks“ savininkas Markas Cubanas pareiškė, kad ketina pasinaudoti antruoju NBA naujokų biržos šaukimu, kad pasikviestų į krepšį įdedančią žaidėją, Brittney Griner pasaulis apsivertė. 22 metų 203 cm ūgio mergina dabar tiki, kad būtent ji gali tapti ta moterimi, apie kurią dar 2009-aisiais kalbėjo NBA komisaras Davidas Sternas. Tuomet D. Sternas užsiminė apie moterį rungtyniaujančią NBA, rašo latimes.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-08 08:03, atnaujinta 2018-03-08 16:24

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kalbos apie B. Griner ateitį tarp NBA žvaigždžių įsisuko greitai, o norėdamas parodyti, kad turi rimtus ketinimus, M. Cubanas netgi susisiekė su krepšininke per socialinį tinklą „Twitter“.

„Aš tiesiog pagalvojau: „Vau. M. Cubanas. Jis man parašė žinutę? Tikrai pasijaučiau gerai. Pasijaučiau ypatingai. Atrašiau jam: „Kada bandymai?“. Aš galiu pamėginti. Tikrai neketinu nepriimti tokio iššūkio“, - teigė per savo karjerą NCAA 18 kartų į krepšį įdėjusi žaidėja.

Kai NCAA „Final Four“ etapo savaitgalį B. Griner buvo dar karta išrinkta geriausia žaidėja, apie jos kėlimąsi į NBA ėmė trimituoti visa JAV žiniasklaida.

„Aš dabar keliauji į WNBA (moterų NBA). Tačiau jeigu gausiu galimybę, kodėl turėčiau atsisakyti jos? Tai būtų didelis įvykis, net jeigu ir nepatekčiau. Juk bent pamėginčiau“, - kalbėjo krepšininkė.

Didžiausia problema B. Griner, kurią WNBA naujokų biržoje pirmuoju šaukimu turėtų pasirinkti „Phoenix Mercury“ komanda, yra ta, kad ji žaidžia vidurio puolėjos pozicijoje, tačiau jos ūgis NBA tiktų lengvojo krašto pozicijai.

Jeigu ji būtų stambesnė ir raumeningesnė, galėtų kovoti sunkiojo krašto pozicijoje, tačiau tada jai nebūtų lengviau. NBA ekspertų nuomone, ji tokiu atveju būtų per aukšta ir per lėta lengvojo krašto pozicijai, o sunkiojo krašto pozicijai neužtektų ūgio ir jėgos.

„Jie stiprūs ir tikrai didesni nei aš. Turėčiau, kaip sakoma, suvyriškėti. Niekada neatsisakiau iššūkio ir tikrai neatsisakysiu. Jeigu ir gausiu nuo tų vyrukų alkūne į krūtinę, bent galėsiu pasakyti, kad pamėginau“, - entuziazmu tryško B. Griner.

Kai B. Griner buvo paklausta, kaip jaustųsi kovodama su „Los Angeles Lakers“ aukštaūgiu Dwightu Howardu, laikomu vienu tvirčiausių NBA „centrų“, kurio ūgis – 211 cm, o svoris – 120 kg, ji ir toliau išliko pasitikinti savimi.

„Suprasčiau, kaip visi jaučiasi kovodami su manimi. Paragaučiau savo vaistų. Tačiau tikrai nekeisčiau metimo, net jeigu jis ir blokuotų jį“, - teigė B. Griner.

Šią krepšininkę ypač palaiko Nancy Lieberman – pirmoji moteris, kuri iš tiesų žaidė profesionalioje vyrų lygoje. Šalia jos stoja ir Ann Meyers Drysdale, kurią išmėgino „Indiana Pacers“ klubas, tačiau jai nepavyko prasimušti į komandos treniruočių stovyklą. Abi moterys tikina, kad B. Griner – tinkama NBA.

Tačiau yra ir nepatikliai žiūrinčių į tokį B. Griner gyvenimo scenarijų. Štai trenerė Joanne P. McAllie netgi nusijuokė.

„Mano reakcija buvo tokia: „Cha, cha. Juokinga. Tikrai ne. Aš gerbiu tų vyrų greitį ir jėga. Tikrai neįmanoma, kad taip nutiktų. Tai kvaila. Būkime, kas esame. Aš džiaugiuosi, kad M. Cubanas stebėjo rungtynes, tačiau nepamirškime, kas mes esame“, - teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.