EUROLYGA 2023

Prieš NCAA pusfinalį - N. Stausko kova su migrena

NCAA finalo aistrose virs ir lietuviškas kraujas. Kanados krepšininkas, turintis lietuviškų šaknų, Nikas Stauskas su Mičigano „Wolverines“ komanda NCAA finalo ketverto turnyro pusfinalyje 61:56 (36:25, 25:31) nugalėjo Sirakūzų „Orange“ ekipą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2013, 12:49 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:00 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Mičigano universiteto komanda į NCAA finalą pateko pirmą kartą nuo 1993 metų.

Nugalėtojams 13 taškų pelnė Timas Hardaway'us jaunesnysis. Po 10 taškų surinko Greenas Robinsonas ir Mitchas McGray'us.

Starto penkete rungtynes pradėjęs N. Stauskas šį kartą taškų nepelnė - per 18 minučių prametė 4 tritaškius ir vieną dvitaškį. Tačiau lietuvių kilmės krepšininkas turėjo tam priežastį.

Rungtynių išvakarėse N. Stauskas kentė didžiulį galvos skausmą. Tyliai kentęs N. Stauskas apie jį kamuojančią migreną prasitarė komandos draugams, stebėdamas kitą pusfinalio kovą tarp Luisvilio „Cardinals“ ir Vičitos „Schockers“. Apie tai sužinojęs treneris Joshas Bartelsteinas liepė jaunuoliui gerti kuo daugiau vandens ir pailsėti.

Sekmadienį N. Stausko savijauta pagerėjo. „Žinojau, kad tai nebuvo taip blogai kaip ankstesniais kartais. Dažniausiai, kai man taip nutinka, einu į tamsią patalpą ir kurį laiką ten būnu užsimerkęs. Tačiau šeštadienį to aš negalėjau padaryti“, - pasakojo N. Stauskas.

NBA skautų dėmesį šį sezoną atkreipęs žaidėjas migreną kenčia jau keletą metų. Tačiau gydytojai nenustato, kodėl vaikiną kamuoja galvos skausmai.

Tačiau N. Stauskas tikina, kad šeštadienio priepuolis nesusijęs su stresu, kurį jis patiria prasidėjus NCAA finalo ketvertui.

„Nepaisant to, jis vis tiek yra geras metikas. Jis gali pataikyti ir užsimerkęs“, - tvirtino „Wolverines“ treneris J. Bartelsteinas.

„Wolverines“ komanda NCAA finale susitiks su „Cardinals“ komanda, kuri nugalėjo „Schokers“ krepšininkus 72:68 (25:26, 47:42).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.