EUROLYGA 2023

„Eurosport“ televizijai - A. Sabonio mintys apie karjerą ir pergales (video)

Televizija „Eurosport“ Kaune aplankė geriausią visų laikų krepšininką Arvydą Sabonį - Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas prisiminė savo karjeros pradžią, laiką, praleistą Ispanijos komandose, - Valjadolido „Forum“ ir Madrido „Real“.

A. Sabonį kalbino „Eurosport" televizija.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
A. Sabonį kalbino „Eurosport" televizija.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-11 23:08, atnaujinta 2018-03-08 10:44

A. Sabonis ispanų kalba taip pat pasakojo, kaip pradėjo žaisti krepšinį, kaip ištįso per vieną vasarą, prisiminė olimpiadas, iškovotus medalius, atstovavimą Sovietų Sąjungos ir Lietuvos rinktinėms.

A. Sabonis pasakojo apie tai, kad vaikystėje nebuvo aukštas, o per vieną vasarą paaugo daugiau nei 10 cm. „Iš pradžių krepšinio nežaidžiau, bet centimetras po centimetro augau, augau ir pradėjau žaisti, nes tapau aukštas“.

Apie olimpiadas ir Lietuvos rinktinę: „Geriausieji visuomet išlieka, jei ką nors laimi, kaip tuomet, kai laimėjome olimpinį auksą Seule, bronzą Barselonoje, kur pirmą kartą žaidėme už Lietuvą. Viskas įvyko taip greitai, kad niekas net netikėjo... pasaulis pasikeitė.“

Apie pergalių vertę: „Tai yra tavo istorija, negali visko taip palikti ir sakyti, kad nieko neprisimeni - tu kaip sportininkas daug pasiekei. Medalyje nėra jokio įrašo, medalis priklauso tau, nes jo nusipelnei būtent tu, o ne komunistas, ne kapitalistas ar dar kas nors”.

A. Sabonis taip pat prisiminė sezoną NBA, kai su „Portland Trail Blazers“ Vakarų konferencijos finale pralaimėjo „Los Angeles Lakers“, kalbėjo apie Michaelo Jordano ir Draženo Petrovičiaus talentą ir karjeros etapą Ispanijoje.

„Eurosport“ pokalbį su A. Saboniu žiūrėkite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.