EUROLYGA 2023

NKL finale sužibėjęs R. Giedraitis svajoja Eurolygos keliu žengti į NBA

„Jeigu ne tėtis, nebūčiau tapęs krepšininku“, - patikina krepšinio trenerio Roberto Giedraičio sūnus Rokas, savaitgalį sužaidęs geriausias rungtynes per savo karjerą. Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finale 20-mečio „Auksinės rinktinės“ atstovo vedama „Mažeikių“ komanda 78:65 nugalėjo šeimininkę Alytaus „Dzūkijos“ ekipą ir iškovojo teisę žaisti Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

R. Giedraitis išrinktas naudingiausiu NKL finalo ketverto žaidėju.<br>NKL
R. Giedraitis išrinktas naudingiausiu NKL finalo ketverto žaidėju.<br>NKL
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 18, 2013, 12:41 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:51 AM

„Negalėjau patikėti, kad laimėjome. Po dviejų kėlinių atsilikinėjome šešiolika taškų, tačiau po didžiosios pertraukos sužaidėme fantastiškai. Buvo „žiauru“, - įspūdžiais dalijosi 198 cm ūgio puolėjas. - Nesupratau, kas įvyko. Buvo neįtikėtina.“

Žaidimu nenustebino

„Šįkart jam tikrai sekėsi – ir pataikė, ir gerai gynėsi. Rokas visą sezoną žaidė ganėtinai stabiliai, todėl jo pasirodymas manęs labai nenustebino, - apie naudingiausiu finalo ketverto žaidėju pripažintą sūnų kalbėjo R. Giedraitis. - Po rungtynių jį pasveikinau su puikia sezono pabaiga.“

17,4 tšk. vidurkį sezone pasiekusiam Rokui taip pat atiteko labiausiai patobulėjusio NKL krepšininko titulas.

„Sveikino ir draugai, ir artimieji. Su tėčiu daug pasikalbėti nespėjome, juk laimėjome finalą“, - kalbėjo R. Giedraitis, vasario pradžioje pasiekęs rezultatyvumo rekordą – pelnęs 35 taškus.

Pagal rezultatyvumą jis NKL pirmenybėse užėmė penktąją vietą.

Klauso patarimų

Buvęs „Šiaulių“ komandos krepšininkas R. Giedraitis stengiasi pamatyti kuo daugiau „Mažeikių“ rungtynių, kad vėliau galėtų sūnui patarti. „Jeigu yra laiko – nuvažiuoju pažiūrėti. Ne kartą lankiausi Mažeikiuose. Visuomet stengiuosi patarti“, - teigė dar šiemet Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausiuoju treneriu dirbęs specialistas.

Pats Rokas tikina, kad klauso tėvo pastabų ir stengiasi tobulinti savo žaidimą.

„Po rungtynių pasikalbame apie mano pasirodymą, jį analizuojame. Tėtis pasako, ką darau blogai, ką gerai. Visuomet jo klausau, nes suvokiu, kad krepšinį jis supranta geriau nei aš, - teigė krepšininkas. - Tačiau nepamirštu ir savo trenerio pastabų.“

R. Giedraitis neslepia, kad sūnui reikia dar daug mokytis, tačiau jį džiugina aikštėje matomas Roko atsidavimas.

„Jis aikštėje save atiduoda visu šimtu procentų. Ar jam sekasi, ar ne – stengiasi iš visų jėgų nuveikti kažką naudingo. Žinoma, jam dar ties daug dalykų reikėtų padirbėti. Tai, kas čia vyksta – yra jo pradžia“, - kalbėjo krepšinio specialistas.

Išliko dėl tėčio

Rokas pasakojo, kad krepšiniui jo gyvenime teko varžytis su futbolu, kuris Šiauliuose – populiarus. Tačiau pasikalbėjęs su tėčiu jis nusprendė nesiblaškyti ir vėl į rankas paėmė krepšinio kamuolį.

„Vasarą buvau pradėjęs lankyti futbolo treniruotes. Tada tėtis pasakė: „Turėtum eiti į krepšinį.“ Sakiau: „Gerai.“ Nuo tada nesidairiau į šalis. Tačiau nesupraskite neteisingai – spaudimo niekad nejaučiau“, - pasakojo „Mažeikių“ puolėjas.

R. Giedraitis teigė, kad iš pradžių negalvojo, jog sūnus pasuks sportininko karjeros keliu. Krepšinis tuomet buvo tik laisvalaikio praleidimo būdas.

„Krepšinis buvo užsiėmimas, kad vaikas nesišlaistytų po gatves. Jis norėjo sportuoti, tačiau apie krepšininko karjerą nesvarstėme, - prisiminė žaidėjo tėtis. - Lankyti treniruotes Rokas pradėjo pirmojoje klasėje. Iš pradžių aš jį pastūmėjau, padrąsinau, tačiau po kelių užsiėmimų jis pats uoliai lankė treniruotes. Krepšininko kelią jis pasirinko pats.“

Svajoja žaisti už Atlanto

Rokas neslepia – daug metų LKL praleidęs tėtis jam – pavyzdys. „Dabar siekiu žengti jo pėdomis, tačiau norisi pasiekti daugiau“, - teigė R. Giedraitis.

Pirmasis žingsnis – jau žengtas. „Mažeikiams“ triumfavus NKL pirmenybėse komanda gavo teisę rungtyniauti pajėgiausioje šalies krepšinio lygoje. Kol kas neaišku, ar Mažeikių Ventos vidurinės mokyklos sporto salėje rungtyniaujanti ekipa atitiks keliamus reikalavimus.

„Klubo vadovai teigė, kad su arena viskas bus gerai, - optimistiškai buvo nusiteikęs puolėjas. - Manau, kad liksiu šiame klube. Čia jaučiuosi gerai. Geros ir sąlygos.“

Tačiau LKL – tik įkalnė, siekiant savo svajonės. Didžiausia R. Giedraičio svajonė – pajėgiausia krepšinio lyga pasaulyje NBA.

„Noriu kilti aukščiau ir vilkėti pajėgiausių ekipų marškinėlius. Norėčiau rungtyniauti Eurolygos turnyre, tačiau svajoju apie NBA. Suprantu, kad dar reikia labai daug dirbti, tačiau, galbūt, ateis tokia diena“, - apie norą prisijungti prie kartu jaunimo rinktinėse žaidusio J. Valančiūno kalbėjo R. Giedraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.