EUROLYGA 2023

Š. Kliokys nusprendė palikti LKL prezidento postą (papildyta)

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) po sezono laukia permainos. Nusileidus sezono uždangai ir paaiškėjus šalies čempionams LKL valdyba susirinks aptarti darbo rezultatų, nubrėžti būsimų sezono gairių ir išrinkti naujo vadovo. Dešimtmetį LKL vadovavęs Šarūnas Kliokys nusprendė – užteks. LKL prezidentas po sezono ketina atsistatydinti.

Š. Kliokys LKL vadovavo dešimt metų.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Š. Kliokys LKL vadovavo dešimt metų.<br>D. Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 25, 2013, 7:45 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:44 PM

„Po sezono sudėliosime paskutinius akcentus, sukviesime valdybą, ir aš pasiūlysiu rinkimus. Kalbėsime apie naują valdybą, naują valdymo sistemą. Tada ir spręsime, ką daryti“, - portalui lrytas.lt sakė Š. Kliokys.

LKL prezidento pareigas Š. Kliokys užėmė 2002-ųjų rugsėjį, kai iš pareigų pasitraukė dešimtmetį lygai vadovavęs buvęs krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.

„Esu pakankamai užsiėmęs žmogus, turiu verslą. Daug metų praleidau LKL, todėl manau, kad atėjo laikas pailsėti, užsiimti kita veikla. Dabar ateis entuziastingas žmogus, padarys kažką naujo“, - kalbėjo LKL prezidentas.

- Ar visiškai paliekate LKL? - lrytas.lt paklausė Š. Kliokio.

- Tarsimės su valdyba. Trauktis norėjau jau prieš metus, bet tuomet mane įkalbėjo likti. Yra nemažai norinčių užimti šias pareigas, kurie gali toliau vadovauti ir skirti tam nemažai savo laiko. - Kaip keitėsi LKL čempionatas jūsų vadovavimo dešimtmečiu?

- Čempionatas visada turėjo stiprų finansinį pamatą. Lyga pratęs sutartį su įmone BEKO, todėl finansinių problemų kilti neturėtų ir kitą sezoną. LKL labai sustiprėjo tapusi Europos krepšinio lygų sąjungos (ULEB) nare, tada išsikovojome tarptautines pozicijas. Manau, čia buvo didelis mūsų nuopelnas. Čempionatas visada buvo intriguojantis, kiekvieni metai buvo vis kitokie.

Dar nebandžiau apžvelgti visų tų metų, dar laukia pusfinaliai, finalas, uždarymas. Apie tai reikia galvoti. Ir apie kitą sezoną. Norinčių žaisti netrūksta. Daug pasiūlymų, daug skambučių sulaukiame. Reikia varžybų formatą apgalvoti. Visada norėjau, kad būtų dviejų ratų sistema. Nors šiemet ji nebuvo visiškai išpildyta, nors čempionatas buvo įdomus, tačiau turi būti mažiausiai du ratai. Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ turėtų ir savo aikštėje žaisti, ne tik išvykose. O kaip tą suderinti su tarptautinėmis varžybomis? Kiek klubų turėtų žaisti, ką daryti, kad klubai neturėtų finansinių sunkumų?

Turime labai geras sporto bazes. Tai turbūt didžiausias pasikeitimas. Kadaise Vilniaus „Sakalų“ salė buvo viena geriausių, dabar ji yra viena silpniausių. Komandos turi naujas, puikias sporto bazes. Tai džiugina. Galime didžiuotis tuo, kad turime puikią infrastruktūrą.

Tačiau, turbūt didžiausia problema, su kuria susiduria klubai – pinigų trūkumas. Didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas sprendžiant klausimus, kaip pakelti rungtynių žiūrimumą, kaip klubams generuoti pajamas iš kitos veiklos, kad LKL iš tiesų būtų profesionali lyga.

- Kokį kandidatą siūlytumėte į savo įpėdinius?

- Pasiūliau klubų valdybos nariams, kad jie pagalvotų, kas labiausiai tiktų užimti šias pareigas. Nenorėčiau, kad būtų tik vienas kandidatas. Tariamės, galvojame, svarstome, tikiuosi, kad bus keli variantai. Norisi išrinkti geriausią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.