EUROLYGA 2023

Broliai Maciai iš Eurolygos ir „Eurosport“ reikalauja daugiau nei pusės milijono eurų

Skandalingai visoje Europoje išgarsėję broliai Normundas ir Nauris Maciai neketina nusiraminti. Jie iš Eurolygos ir „Eurosport“ televizijos reikalauja po 310 tūkst. eurų.

Broliai Maciai tikisi sulaukti solidžios kompensacijos.<br>D. Umbrasas
Broliai Maciai tikisi sulaukti solidžios kompensacijos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 11:22 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:54 PM

Broliams atstovaujantis advokatas Kasparas Freimanis pasakojo, kad penktadienį tiek Eurolygai, tiek „Eurosport“ išsiuntė oficialų raštą su reikalavimais, tačiau atsakymo dar nesulaukė.

Iš viso broliai tikisi gauti 620 tūkst. eurų. Iš šių pinigų jie žada padengti Kauno „Žalgiriui“ Eurolygos skirtą 25 tūkst. eurų baudą, įkurti fondą, pavadinimu „Braliukui“, ir aukoti labdarai.

Broliai įsitikinę, kad Eurolygos jiems skirtas draudimas iki gyvenimo galo lankytis Eurolygos ir Europos taurės rungtynės yra per griežta bausmė. Tuo tarpu žiniasklaidos kompaniją „Eurosport“ jie kaltina šmeižtu.

„Buvome pavaizduoti kaip tie broliai čečėnai teroristai Bostone. Mus laiko agresoriais. Aš juk visai nieko nedariau“, - piktinosi Normundas Macius.

Kauno apylinkės teismas nustatė, kad jis viešosios tvarkos nepažeidė, tuo tarpu krepšininkui smogusiam jo broliui Nauriui buvo skirta 1,3 tūkst. litų bauda. Po kovo 7 dieną vykusių Kauno „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių broliai Maciai įsivėlė į konfliktą su Ispanijos klubo žaidėju R. Fernandezu. Nauris Macius tuomet smogė kumščiu į veidą krepšininkui, o jo brolis Normundas puolė apsaugos darbuotoją.

Broliams buvo nustatytas sunkus ir vidutinis girtumo laipsniai. Po incidento broliai atgailavo, tačiau neapykantos R. Fernandezui neslėpė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.