EUROLYGA 2023

NBA krepšininkas J. Collinsas atskleidė, kad yra gėjus

NBA rungtyniaujantis aukštaūgis Jasonas Collinsas atskleidė, kad yra gėjus. JAV žiniasklaidos teigimu, krepšininkas tapo pirmuoju vyru aukščiausio lygio profesionaliame sporte, prakalbusiu apie savo homoseksualumą.

JAV žiniasklaidos teigimu, J. Collinsas tapo pirmuoju vyru aukščiausio lygio profesionaliame sporte, prakalbusiu apie savo homoseksualumą.<br>AP
JAV žiniasklaidos teigimu, J. Collinsas tapo pirmuoju vyru aukščiausio lygio profesionaliame sporte, prakalbusiu apie savo homoseksualumą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 11:21 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:54 PM

„Aš neketinau tapti pirmuoju viešai prabilusiu gėjumi viename iš pagrindinių Amerikos komandinių sportų. Tačiau kadangi esu, džiaugiuosi, jog pradėjau diskusiją. Nenoriu būti tuo vaiku, kuris klasėje kelia ranką ir sako: „Aš esu kitoks“. Galbūt ją būtų iškėlęs kas nors kitas, tačiau niekas to nepadarė, todėl ranką keliu aš“, - „Sports Illustrated“ kalbėjo 34 metų „Washington Wizards“ krepšininkas.

„Kai buvau jaunesnis, susitikinėjau su moterimi. Netgi buvau susižadėjęs. Maniau, kad turiu gyventi tokį gyvenimą. Maniau, kad turiu vesti moterį ir kartu su ja auginti vaikus. Kartodavau sau, kad dangus raudonas, tačiau visada žinojau, jog jis – mėlynas“, - kalbėjo 213 cm ūgio žaidėjas.

J. Collinsas teigė, kad sprendimą viešai pasisakyti apie savo seksualinę orientaciją jį paskatino Bostono maratono sprogimai.

„Aš daugelį metų gyvenau kančioje ir didžiulį gyvenimą nugyvenau mele. Buvau įsitikinęs, kad jeigu kas nors sužinos – mano pasaulis sugrius. Aš vis dar turiu tas pačias manieras, tą patį humoro jausmą ir mane vis tiek palaiko draugai“, - pasakojo krepšininkas.

2001-aisiais metais NBA rungtyniauti pradėjęs J. Collinsas yra žaidęs „New Jersey Nets“, „Memphis Grizzlies“, „Minnesota Timberwolves“, „Atlanta Hawks“ ir „Boston Celtics“ komandose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.