EUROLYGA 2023

S. Galdikas žaidė su lūžusiu žandikauliu, kol gavo antrą nesportinę pražangą

Dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato bronzos medalių kovojanti Klaipėdos „Neptūno“ komanda neteko vieno savo lyderių.

S. Galdikas mėnesį negalės sportuoti.<br>kkneptunas.lt
S. Galdikas mėnesį negalės sportuoti.<br>kkneptunas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 3, 2013, 1:46 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:55 AM

Sunkią veido traumą pirmosiose mažojo finalo rungtynėse patyrė puolėjas Simas Galdikas. Jam nustatyti viršutinio žandikaulio ir skruostikaulio lūžiai. 26 metų 203 cm ūgio krepšininkas mėnesį negalės sportuoti.

Iškart po rungtynių puolėjas buvo nuvežtas į Kauno klinikas. Penktadienį ryte S. Galdikui Lietuvos rinktinės medikai atliko operaciją.

Traumą puolėjas patyrė trečiajame kėlinyje po „Prienų“ puolėjo Artūro Valeikos smūgio alkūne.

Teisėjas pražangos neužfiksavo.

„Teisėjai visada Simui didesnį dėmesį skiria, jo veiksmus ypatingai stebi, o kad jis buvo provokuojamas, kad buvo sužalotas nepastebėjo“, - neslėpė apmaudo „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

Per šias rungtynes S. Galdikas užsidirbo dvi nesportines pražangas. Įdomu tai, kad vieną gavo jau po patirtos traumos. Tuomet krepšininkas buvo išvarytas iš aikštės.

Pirmosiose mažojo finalo rungtynėse 78:67 pergalę iškovojo „Prienų“ komanda ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį.

„Komandoje buvo trylika žmonių, dabar be Simo liko dvylika, visus galėsime registruoti. Tačiau tokio žaidėjo, kaip Simas netektis būtų didelis praradimas bet kuriai komandai. Tokią traumą patyręs jis dar ėjo į aikštę“, - krepšininką gyrė O. Kurauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.