EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ laukia pinigų ir iš valstybės, ir iš rėmėjų

Vyriausybės skirta finansine parama galės džiaugtis ne tik didieji Lietuvos krepšinio klubai. Tai portalui lrytas.lt patvirtino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis direktorius ir Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas. Jis ramina ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių, nuogąstavusį, kad visa Vyriausybės skirta parama neatitektų vienam klubui.

„Žalgiris“ ieško stambaus investuotojo, tačiau priimti potencialių rėmėjų pasiūlymų neskuba.<br>M. Kulbis
„Žalgiris“ ieško stambaus investuotojo, tačiau priimti potencialių rėmėjų pasiūlymų neskuba.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

May 4, 2013, 11:08 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:28 AM

Paramą skirstys federacija

Stipriausi Lietuvos krepšinio klubai, kaip ir pernai, šiemet sulauks Vyriausybės paramos. Anksčiau pinigai tiesiogiai pasiekdavo klubus, šį kartą valstybei priklausančių akcinių bendrovių pelno dalį klubams turėtų skirstyti federacija.

Pernai Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ gavo po lygią sumą. „Anksčiau maždaug po pusę milijono gavo „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, dabar situacija yra kitokia“, - lrytas.lt sakė P. Motiejūnas.

Tiksli valstybės skiriama suma kol kas taip pat nėra tiksli. „Dar nėra aišku, ar gausime milijoną, ar du. Tai didelis skirtumas“, - pridėjo LKF vykdomasis direktorius.

Pinigų sulauks penki klubai

Vyriausybės paramą turėtų gauti penki Lietuvos krepšinio klubai, dalyvavę tarptautiniuose turnyruose.

Tai Eurolygoje rungtyniavę „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, Europos taurės turnyre žaidę „Prienai“, Jungtinės lygos turnyre varžęsis Klaipėdos „Neptūnas“ bei moterų Europos taurės turnyre rungtyniavusios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės.

„Dabar paramos suma bus skaičiuojama, atsižvelgiant į tai, kokiame tarptautiniame turnyre klubas dalyvavo ir kiek toli nužengė.

„Žalgiris“ lyg ir toliau ėjo Eurolygoje, bet „Lietuvos rytas“ taip pat ten žaidė, todėl jam skirta suma taip pat turėtų būti nemaža“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Ramina premjerą

„Mes skirsime pinigų krepšinio federacijai, o krepšinio federacija pati turi nuspręsti, kaip asignavimais paskirtus pinigus paskirti klubams.

Tik aš pasakiau, būtų labai neteisinga, jeigu, pavyzdžiui, krepšinio federacija priimtų sprendimą skirti vienam Lietuvos klubui, „Žalgirio“ klubui, visą sumą pinigų“, - BNS teigė A. Butkevičius.

P. Motiejūnas suskubo nuraminti premjerą.

„Mes suprantame, kad yra ir kitos komandos, visoms reikia pinigų, visų situacija yra sunki. Tai normalu. Dėl to ir kalbama, kad federacija turėtų skirstyti pinigus, mes pasiruošę tais valstybiniais pinigais dalintis.

Suprantame, kad ir kitiems reikia pinigų, nesakome „duokite tik mums“, - kalbėjo sakė P. Motiejūnas. „Žalgiris“ paramą skirs algoms

„Žalgirio“ klubui Vyriausybės pinigai būtų tarsi dar vienas gaivaus oro gurkšnis. Finansinių problemų slegiamas klubas žaidėjams vieną atlyginimą sumokėjo kovo pabaigoje.

Nedidelė finansinė injekcija Lietuvos čempionų klubą pasiekė balandį. „Iš Jungtinės lygos mus pasiekė premijos, bet tai tik ketvirtadalis vieno krepšininkų atlyginimo. Tas pinigų judėjimas buvo, bet jis labai mažas“, - pasakojo P. Motiejūnas.

Valstybės atseikėti pinigai būtų skiriami krepšininkų algoms.

Rėmėjų ieškoti sunku

Kovo mėnesį paramą skolose skendinčiam „Žalgiriui“ padidino lažybų bendrovė „Top Sport“, o balandį – ir lošimų bendrovė „Tete-a-tete“.

Vis dėlto to negana, o naujų rėmėjų ieškoti sezono pabaigoje – sunku.

„Baigiantis sezonui pritraukti privatų sektorių yra labai sunku, nes tos reklaminės pozicijos jau yra išnaudotos.

Eurolyga baigėsi, LKL taip pat liko tik finalai, tad pinigai realiai pradėtų kristi tik nuo kito sezono.

Darbas vyksta dabar, bet tos įplaukos pasijaus tik rugsėjo mėnesį. Kažkiek jų bus ir dabar, bet jos nebus tokios didelės, kad žaidėjai tai pajaustų“, - sakė „Žalgirio“ direktorius.

Ieško stambaus investuotojo

Klubo tikslas šį sezoną – išmokėti žaidėjams geriausiu atveju dar du atlyginimus. Visą skolą planuojama grąžinti per trejus ar ketverius metus.

„Jei iš valstybės įkristų tie pinigai, dar su miesto valdžia kalbame, gal būtų galima iš kažkur dar gauti, su privatininkais kalbame – siekiame surinkti dvi ar bent vieną algą krepšininkams.

Kitas skolas dėliosimės kitų metų eigoje, darysime mažesnį komandos biudžetą“, - apie planus kalbėjo P. Motiejūnas.

„Žalgiris“ ieško stambaus investuotojo, tačiau priimti potencialių rėmėjų pasiūlymų neskuba.

„Vis tiek pinigai mus pasiektų tik kitą sezoną. Dabar reikia šį sezoną pabaigti, pažiūrėti, kokie rezultatai.

Norime, kad kuriant komandą potencialūs rėmėjai matytų realų vaizdą, kokio lygio bus komanda.

Pagal tai, kiek dabar tenka kalbėti, matome, kad rėmėjų bus, bet nenorime skubėti. Gal atsiras didesnis investuotojas, ko labai norėtume, kuris galėtų ir akcijų pasiimti, ir aktyviau dalyvauti klubo valdyme. Ne tik kaip rėmėjas - kad už reklamą gautų pinigus“, - sakė P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ direktorius sakė, kad klubas derasi su Lietuvos, o ne užsienio įmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.