EUROLYGA 2023

LKL pirmenybėse šį sezoną spindintis G. Orelikas nori atverti rinktinės duris

„Tai – didžiulis įvertinimas – juk apdovanojimą skyrė specialistai. Tiesiog super. Tačiau negaliu sakyti, kad buvo labai netikėta, nes mačiau statistiką, o Lietuvos krepšinio lygos (LKL) svetainėje mano nuotrauka vis viršuje būdavo“, - kalbėjo naudingiausiu LKL reguliariojo sezono žaidėju tapęs Gediminas Orelikas.

Naudingiausiu LKL reguliariojo sezono žaidėju išrinktas G. Orelikas pelnydavo po 16,9 taško.<br>G. Šiuparys
Naudingiausiu LKL reguliariojo sezono žaidėju išrinktas G. Orelikas pelnydavo po 16,9 taško.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

May 4, 2013, 2:04 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:11 AM

Šį sezoną ne kartą spindėjęs ir kelią į pergales „Prienų“ komandai tiesęs 200 cm ūgio puolėjas reguliariajame sezone buvo ir rezultatyviausias – pelnydavo po 16,9 taško.

Iki pat Vilniaus „Lietuvos ryto“ dvikovos su Kauno „Žalgiriu“, kuri baigėsi vilniečių pergale 73:70, „Prienų“ komanda neprarado tikėjimo esant palankiam scenarijui ne itin sunkiai patekti į LKL finalą, tačiau išsipildyti norams nebuvo lemta.

Nori kilti aukščiau

Dabar „Prienai“ kovoja LKL mažajame finale su Klaipėdos „Neptūno“ komanda, o G. Orelikas skaičiuoja paskutines kontrakto su komanda galiojimo dienas.

„Su klubu kalbėjome apie likimą Prienuose, tačiau aš norėčiau pamėginti pereiti į kitą lygį ir žaisti ne tik Lietuvos ar BBL pirmenybėse“, - sakė netrukus - gegužės 14-ąją - 23-ąjį gimtadienį švęsiantis.

Anksčiau „Šiaulių“ ekipoje rungtyniavęs G. Orelikas per savo karjerą taip ir neturėjo progos pakovoti dėl LKL čempionų žiedų. Tačiau naudingiausias reguliariojo sezono žaidėjas neslepia, kad norėtų savo jėgas išmėginti Lietuvos grandų komandose.

„Yra visokių minčių, tačiau pirmiausia norėčiau baigti sezoną su „Prienais“, o tada jau žiūrėsiu, kaip bus“, - kalbėjo krepšininkas, kuris gali papildyti ir legionierių gretas.

„Agentas buvo užsiminęs, kad yra pasiūlymų iš kitų šalių, tačiau kol kas nieko neplanuojame“, - sakė jis.

Didžiausia svajonė - rinktinė

Lietuvos krepšinio specialistų liaupsių sulaukęs G. Orelikas gerai prisimena patarlę „Blogas karys, kuris nenori tapti generolu“. Jo svajonėse – aukščiausi tikslai, tačiau jų siekimą puolėjas dėlioja palaipsniui.

„Pirmiausia norėtųsi pradėti žaisti Eurolygoje. Tada, žinoma, norėsis keltis į NBA – juk tai kiekvieno krepšininko svajonė“, - teigė sportininkas.

Nuo 2010 metų žalius „Rūdupio“ marškinėlius vilkintis G. Orelikas labiausiai nori atsidurti tarp žaidėjų, kuriems aikštėje nurodinės nacionalinės komandos strategas Jonas Kazlauskas.

„Didžiausia mano svajonė – kažkuriais metais patekti į Lietuvos rinktinę. Tačiau neteko kalbėtis su J. Kazlausku ar kitais rinktinės vadovais“, - apie viltis kalbėjo 2011 metų universiados čempionas.

Karo kirvio iškasti nereikėjo

Paklaustas apie nesutarimus su buvusiu „Šiaulių“ treneriu Antanu Sireika, G. Orelikas pabrėžė, kad su strategu niekada nebuvo susipykęs.

„Mes kalbėjome ir susitikę, ir telefonu. Treneris manęs atsiprašė. Suprantu, kad jis pats to nenorėjo pasakyti ar nežinojo situacijos. Taip nutiko dėl „Šiaulių“ direktoriaus pateiktos informacijos“, - A. Sireikos komentarą, neva krepšininkas komandą 2010-aisiais paliko dėl pinigų, prisiminė G. Orelikas.

„Į „Prienus“ išvykau žaisti už mažesnį atlyginimą, todėl kai tai pasakė, pasidarė labai nemalonu. Man draugai pranešė apie tą komentarą. Aš po mačo paskambinau agentui ir pasakiau: „Pažiūrėk, kas ten darosi.“ Jis greitai išplatino pranešimą, žiniasklaidoje pasirodė straipsnių. Tada treneris paskambino ir atsiprašė, mes dar pasikalbėjome“, - pasakojo G. Orelikas, kurio sprendimas palikti „Šiaulių“ klubą ne itin patiko vadovams.

Nuopelnai – ir komandos, ir trenerio

Dėl savo sėkmingo sezono G. Orelikas galvą lenkia ir prieš komandos draugus, ir prieš „Prienų" trenerį Virginijų Šeškų.

„Išskirtinai šiam sezonui nesirengiau. Dirbau kartu su visa komanda. Tiesiog ekipos draugai leido taip žaisti, mielai atlikdavo perdavimus, pasitikėjo. Treneris V. Šeškus suteikė daug žaidimo minučių, leido laisvai atakuoti“, - apie puikų savo sezoną kalbėjo naudingiausias LKL krepšininkas.

Mažąjį finalą „Prienai“ trečiadienį pradėjo namuose. 78:67 „Neptūno“ komandą nugalėję prieniškiai serijoje iki trijų pergalių išsiveržė 1:0.

„Labai daug priklausys nuo to, kaip sužaisime rungtynes Klaipėdoje. Žinoma, dabar esame geresnėje padėtyje, nes turime vieną pergalę, tačiau mačas išvykoje atskleis visas kortas“, - teigė G. Orelikas.

Pirmosiose rungtynėse jis per 28 minutes pelnė 15 taškų. Krepšininkui sulig kiekvienu LKL maču treneriai skiria vis daugiau dėmesio ir stengiasi spęsti spąstus gynyboje, kad sulaikytų puolėją. Tačiau G. Orelikas tikina, kad ne varžovų pastangos yra sudėtingiausias aspektas.

„Sunku ne man vienam. Mes žaidžiame septyniese ar aštuoniese. Visiems tenka daug rungtyniauti, todėl kiekvienas mačas vargina, sekina“, - kalbėjo G. Orelikas, kuris neslepia norintis šalia naudingiausio krepšininko titulo pridėti ir šio sezono LKL bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.