EUROLYGA 2023

K. Maksvytis: „Darysime viską, kad nebereiktų grįžti į Prienus“

Klaipėdos „Neptūnas“ yra labai arti istorinio klubui pasiekimo – trečiosios vietos Lietuvos krepšinio lygoje. Tik viena pergalė skiria komandą nuo bronzos medalių. Po trečiųjų mažojo finalo rungtynių, kurias Klaipėdos „Neptūnas“ 85:83 laimėjo prieš „Prienų“ komandą, uostamiesčio ekipa serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2-1.

K. Maksvytis mažojo finalo seriją norėtų užbaigti Klaipėdoje.<br>kkneptunas.lt
K. Maksvytis mažojo finalo seriją norėtų užbaigti Klaipėdoje.<br>kkneptunas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

May 7, 2013, 8:06 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:52 AM

„Neptūno“ ekipos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis pažadėjo daryti viską, kad serija baigtųsi Klaipėdos komandos namų arenoje.

„Džiaugiamės pergale, nebuvo lengvos rungtynės. Du kartus buvome pabėgę į priekį, pirmame kėlinyje pirmavome 10, o ketvirtajame – 12 taškų. Gaila, kad eilinį kartą iššvaistėme pranašumą. „Prienai“ - tokia komanda, kuri gali pataikyti tritaškius, tai atsitiko ir ji vėl ėmė žaisti kaip ant sparnų.

Pirmoje rungtynių dalyje buvome „šviežesni“, aktyvesni, dėl to pavyko susikrauti persvarą, kurios pergalei pakako.

Mūsų tikslas buvo žaisti greičiau, išvarginti varžovus. Vieną kėlinį pavyko laimėti didesniu skirtumu, vėliau rungtynių seka parodė, kad to ir pakako pergalei.

Darysime viską, kad nereikėtų grįžti į Prienus. Tačiau matėte - dvejas rungtynes laimėjome sunkiai. Norėtųsi, kad viskas būtų lengviau, tačiau manau, kad vėl laukia sudėtingos rungtynės.

Iniciatyva mūsų pusėje, žaisime namų arenoje", -  po pergalės kalbėjo „Neptūno“ ekipos vyriausiasis treneris K. Maksvytis 

Atsiliepia nuovargis

Virginijaus Šeškaus auklėtiniai klysti nebegali ir po pralaimėjimo savo arenoje atsidūrė sudėtingoje situacijoje. „Prienų“ krepšininkams būtina laimėti likusias dvejas rungtynes, jei planuoja trečią kartą iš eilės pasidabinti bronzos medaliais.

Anot stratego, Klaipėdoje komandai teks rizikuoti ir imtis nestandartinių sprendimų.

„Visos trys rungtynės buvo atkaklios. Manau, su kiekvienomis rungtynėmis mes netenkame vis daugiau jėgų. Nuo kovo 1 dienos sužaidėme daugiau nei 20 rungtynių. Visose rungtyniavo 7-8 krepšininkai, be to, mūsų gretas išretino traumos.

Didžioji dalis mačų – svarbios, atkaklios dvikovos. Tai Baltijos lygos finalo rungtynės, Lietuvos federacijos taurės finalas. Negražu skųstis, tačiau viena pagrindinių pralaimėjimo priežasčių yra nuovargis bei lygiaverčių žaidėjų trūkumas.

Manau, Klaipėdos rungtynėms kažką sugalvosime, paruošime kažką nauja ir bandysime rizikuoti.

Norėtųsi suteikti daugiau šansų mažiau rungtyniaujantiems krepšininkams. Išleidau Paulių Ivanauską, pelnė tritaškį, tačiau norėtųsi didesnio jo indėlio. Yra 6 pagrindiniai žaidėjai, tačiau jiems lygiavertės pamainos nėra.

Treneris turi jausti pasitikėjimą krepšininkais, deja, jo nejaučiu, pavyzdžiui, kalbant apie Ernestą Ežerskį. Jis būtų labai reikalingas, suteiktų daugiau poilsio pagrindiniams, tačiau kiek jau buvo rungtynių, jo žaidimas nesukėlė pasitikėjimo", - po mačo teigė „Prienų" ekipos strategas V. Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.