EUROLYGA 2023

N. Krstičius: „Pernai dominavome, o šiemet neturime tokios stiprios sudėties“

Maskvos CSKA komanda penktadienį stos į dvigubos svarbos Eurolygos mačą. Pergalės kaina – kelialapis į finalą bei keršto skonis. „Final Four“ etape CSKA penktadienį Londone susitinka su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

N. Krstičius pripažino, kad šiame sezone CSKA komandai sunkiau.<br>P. Mantautas
N. Krstičius pripažino, kad šiame sezone CSKA komandai sunkiau.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-08 20:52, atnaujinta 2018-03-07 01:23

Praėjusiame sezone Martynas Gecevičius su draugais iš Graikijos komandos triumfavo finale ir šypsojosi stebėdami, kaip Jono Kazlausko treniruojama ir Ramūno Šiškausko atstovaujama CSKA ekipa aikštę palieka nuleidusi galvas.

„Šis sezonas – visai kitoks. Praėjusiame mes dominavome, laimėdavome mačus 30 ar daugiau taškų skirtumu. Daugelis į mus žiūrėjo, kaip į pagrindinius Eurolygos favoritus. Šiemet mūsų sudėtis nėra tokia galinga, - teigė CSKA žvaigždė Nenadas Krstičius, kuriam šiemet teko pratintis prie pasikeitusios sudėties. - Turime šešis ar septynis naujus krepšininkus bei naują strategą. Pradžioje buvo sunku, nes turėjome priprasti vienas prie kito, perprasti trenerį ir jo žaidimo filosofiją. Skirtingai nei praėjusiame sezone, šiame patyrėme netikėtų pralaimėjimų ir tai nutiko netgi namų aikštėje. Mums buvo sunkiau patekti į „Final Four“ etapą. Tačiau dabar mes galime būti pirmi.“

- Sugrįžote į „Final Four“ etapą. Kaip jaučiatės? - oficialioje Eurolygoje svetainėje klausiama 29 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjo.

- Mums buvo labai svarbu sugrįžti į šį etapą. Tačiau ne tik dėl praėjusio sezono ar pralaimėjimo finale, bet ir dėl to, kad tokios yra CSKA ambicijos. Tokių pat ambicijų turiu ir aš. Kai sugrįžau į Europą, čia ieškojau komandos, kuri sau kelia tik tokius tikslus.

- Jūsų pusfinalio varžovai - „Olympiakos“ krepšininkai. Šįkart galėsite siekti revanšo. Ar jūs mėginate pamiršti praėjusio sezono finalą, ar tai panaudosite motyvacijai sustiprinti?

- Normalu, kad tie, kurie žaidė, atsimena tas rungtynes. Man pralaimėjimas „Olympiakos“ komandai buvo skausmingiausias per visą mano karjerą klubuose. Dabar viskas priklauso nuo to, kaip tai panaudosi. Tai gali būti papildoma motyvacija arba transformuotis į baimę, kad viskas pasikartos. Aš mėginu tai paversti motyvacija. Noriu visiems parodyti, kad tai buvo tik bloga diena ir pernai mūsų vieta buvo ant aukščiausios pakylos. Turėjome laimėti, tačiau taip jau nutinka „Final Four“ etape. Daug kas priklauso nuo to, ar komandai gera, ar bloga diena.

- Ar tikitės ne itin rezultatyvaus, gynybinio stiliaus pusfinalio, kaip pernai vyko finalas Stambule, ar išvysime gerai veikiančią CSKA puolimo mašiną?

- Savaime suprantama, kad rungtynių pradžia bus nervinga, nes pergalės kaina – didelė. Tai bus sunkios rungtynės. Sunku nuspėti, kaip jos vyks. Tačiau abi ekipos mėgins kietai gintis ir užkirsti kelią varžovams pelnyti daug taškų. Šiame sezone tarpusavyje nežaidėme, todėl tai bus ir naujų ekipų susidūrimas. Labai sunku žaisti atkrintamosiose varžybose, kai negauni antrojo šanso.

- Žmonės sako, kad „Olympiakos“ eina taip toli, kiek ekipą veda Vassilis Spanoulis. Ar jo sustabdymas – pagrindinis dalykas, kurio reikia norint laimėti?

- Tai vienas iš raktų į pergalę, tačiau nesutinku, kad sustabdžius V. Spanoulį „Olympiakos“ nebesugebėtų gerai žaisti. Pernai matėme, kad yra ir kitų žaidėjų, kurie gali gerai sužaisti. Jis yra „Olympiakos“ lyderis ir jeigu jį sustabdysime, bus labai gerai. „Olympiakos“ ir be jo gali nustebinti.

- CSKA 10 kartų iš vienuolikos pateko į „Final Four“ etapą, tačiau tris finalus pralaimėjo mažu taškų skirtumu. Ar dėl to nejaučiate papildomo spaudimo?

- Taip. Aš nejaučiu spaudimo, tačiau klubas, turintis tradicijas ir tokią istoriją, tikrai tai jaučia. Atrodo, kad jau atėjo laikas vėl laimėti Eurolygos titulą. Po 2008-ųjų triumfo CSKA komanda patyrė skaudžių smūgių. Jeigu yra toks dalykas kaip karma, tai tikiuosi, kad dabar mums už viską bus atlyginta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.