EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius: „Žaisiu tol, kol turėsiu motyvacijos“

„Aš save stebinu, kad vis dar noriu tai daryti“, - teigė Šarūnas Jasikevičius. 37 metų įžaidėjas, vilkintis „Barcelona“ komandos marškinėlius, stoja į savo šeštąjį Eurolygos „Final Four“ etapą.

G. Šiupario nuotr. iš archyvo
G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 12:33 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:04 AM

Vienintelio žaidėjo, prestižiškiausio Europos krepšinio klubų trofėjų laimėjusio su trimis skirtingomis komandomis, ir jo ekipos kelyje – amžini varžovai Madrido „Real“ krepšininkai, su kuriais katalonai kovos jau penktadienį.

„Šaras – gyva legenda“, - taip oficialioje Eurolygos svetainėje pristatomas Lietuvos krepšininkas, interviu kalbėjęs apie „Final Four“ etapą, norą rungtyniauti ir savo varžovus.

- Ar penkis mačus trukusi atkrintamųjų serija su Atėnų „Panathinaikos“ sustiprino „Barcelona“ komandą?

- Ne. Nemanau, kad tai turi reikšmės. Iš tiesų, tai mes atkrintamųjų serijoje gerai nepasirodėme. Turėjome progų seriją baigti anksčiau, tačiau nepasinaudojome pranašumu ir patys patekome į bėdą. Dabar vėl viskas prasidės nuo nulio. Mes patekome į kitą etapą, turime iš naujo sutelkti dėmesį ir pasirengti kovoms su Madrido „Real“. Tai kita diena, kita komanda, kitoks nusistatymas. Viskas bus kitaip. Jeigu norime turėti šansą, privalome pasirengti geriausiai.

- Didžiausias sezono etapas – Pete'o Mickaelio praradimas (dėl sveikatos problemų amerikietis laikinai stabdo krepšininko karjerą. - Red.). Kaip komandai pavyko įveikti šį etapą ir ar labai sunku pakeisti P. Mickaelį? - Tai neįmanoma. Neturime tokio krepšininko, kaip Pete'as. Dabar turime veikti kitaip. Pete'as yra vienas kiečiausių žaidėjų Europoje ginantis vienas prieš vieną. Dėl jo iškritimo daugiau žaidžiame perimetre. Žinoma, mums jo trūksta, tačiau dabar kiti turi žengti tvirtai ir atiduoti daugiau. Tu praktiškai neturi kito pasirinkimo, turi tai padaryti. Jo praradimas buvo didelis sukrėtimas, tačiau reikia atsitokėti.

- Tai jūsų šeštasis „Final Four“ etapas. Per tą laiką pralaimėjote tik vieną kartą. Jūsų pasiekimai Eurolygoje – įspūdingi. Ar kada nors sustojate ir pagalvojate, kiek pasiekiate šiame turnyre?

- Taip, kartais. Pažiūri atgal ir pamatai, kad nuveikei daug gero. Tačiau pats stengiesi susitelkti į kitas rungtynes ir į kitą situaciją. Aš save labai stebinu tuo, kad vis dar noriu tai daryti. Vis dar turiu motyvacijos. Ir žaisiu tol, kol turėsiu motyvacijos.

Tačiau dabar tai nauja situacija, naujas iššūkis ir to labai laukiame.

- Prieš „Final Four“ etapą lūkesčiai didžiuliai. Kiek juos padidina tai, kad kovosite su „Real“?

- Manau, kad labiausiai pakvaišęs „Final Four“ etapas buvo 2009-aisiais, kuomet susitiko Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“. Visi apie tai kalbėjo mėnesį, juk abi ekipos yra iš to paties miesto. Dabar viskas vyksta greičiau. Neturime daug laiko apie tai galvoti ar skaityti. Prieš „Final Four“ etapą Berlyne turėjome laisvas penkias savaites. Dabar žaidi praėjusius porai savaičių nuo patekimo.

Viskas vyksta gerokai greičiau ir turi į viską reaguoti staigiai. Manau, kad žiniasklaida labiau įkaitins atmosferą. Tačiau mes mėginsime pasiekti savo tikslą patekti į finalą ir laimėti jį. Juk nėra labai svarbu su kuo žaisi, svarbiausia išlikti.

- „Real“ komandoje nėra nė vieno žaidėjo, kuris būtų laimėjęs „Final Four“ etape. Ar šis faktas „Barcelona“ komandai suteikia pranašumą? Juk ir jūs, ir J. C. Navarro yra laimėję Eurolygos titulus.

- Gali būti ir taip, tačiau kai kurie Madrido ekipos žaidėjai, nors ir nežaidę „Final Four“ etape ar čia nelaimėję rungtynių, puikiai pasirodė nacionalinėse rinktinėse. Vyrukai iš Ispanijos pasaulyje lipo ant aukščiausios pakylos. Nors tai ir kitas turnyras, jie gali suvaldyti savo emocijas. Jie juk žaidė Europos čempionatų, Ispanijos pirmenybių, olimpinių žaidynių ir pasaulio čempionato finaluose. Todėl nemanau, kad tai (pergalės „Final Four“ etape. - Red.) bus didelius faktorius.

- Kuo ypatinga „Real“ gynėjų grandis: Sergio Rodriguezas, Sergio Llullas ir Jaycee Carrollas?

- Tai, galbūt, geriausiai atakuojanti ir geriausiai besiginanti prie savo krepšio grandis Europoje. Savaime aišku, kad komanda, turinti tokius puikius rodiklius, turės daug ginklų. Tokie yra jų krepšininkai, žaidžiantys ties tritaškio linija. Jeigu norime turėti progą laimėti, turime apriboti jų judėjimą, apsunkinti jų darbą ir daryti viską, kad jiems nebūtų lengva. O jeigu taip nepadarysime – jie tiesiog nužudys. Taip pat turime prieš varžovus naudoti savo ginklus.

- Ką manote apie kitą pusfinalio porą – Pirėjo „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA?

- Per vienerias rungtynes gali visko nutikti. CSKA yra viena geriausių Eurolygos komandų ir žais su čempionų titulą ginančia ekipa. Tik prieš metus „Olympiakos“ laimėjo finale. Tai jiems turėtų suteikti daug pasitikėjimo. CSKA turi didelį biudžetą ir yra gerai organizuotas klubas. Komanda žaidė daugybėje „Final Four“ etapų. Esu įsitikinęs, kad dvikova bus sunki.

- Pagrindinė priežastis, kodėl sugrįžote į „Barcelona“ komandą – pasinaudoti galimybe vėl žaisti „Fianl Four“ etape. Kas svarbiausia dabar, ruošiantis kovoms Londone?

- Svarbiausia susitelkti į rungtynes, smulkmenas, nes pabaigoje jos nulems viską. Turime išsaugoti sveiką kūną ir išvalyti mintis, nes turėsime sudėtingą savaitę. Dabar reikia žengti žingsnį atgal ir atsipalaiduoti, tačiau tuo pat metu turime ramiai save ruošti mačui su „Real“.

- Kokie „Final Four“ etapo prisiminimai jums labiausiai įstrigo?

- Visi jie – ypatingi. Tai tas pats, kas išsirinkti mėgstamiausią savo vaiką, o to juk niekada nedarysi. Sunku nuspręsti. Visi jie buvo nuostabūs. Tiesiog stengiesi tai patirti dar kartą. Kiekvienais metais sakai: „O, reikia pamėginti dar kartą.“ Tiesiog viliesi, kad tokie nuostabūs dalykai tavo gyvenime pasikartos.

- Pirmąjį Eurolygos titulą iškovojote 2003-iaisiais. Tuomet vilkėjote „Barcelona“ marškinėlius. Ar triumfas šiemet reikštų, kad praėjo karjeros ciklas?

- Tuomet turėčiau kitais metais grįžti į Tel Avivo „Maccabi“, o vėliau – į „Panathinaikos“ komandą. Laimėti dar kartą būtų nuostabu. Tačiau aš tikrai negalvoju apie ciklus ir panašius dalykus. Svarbiausia turėti tikslą ir iš lėto, žingsnis po žingsnio, jo siekti. Žinoma, bus neįtikėtinai sunku, tačiau Eurolygoje kitaip ir būti negali. Turime progą ir tai yra svarbiausia.

Eurolygos „Final Four“ etapas.

Penktadienis.

19 val. Maskvos CSKA – Pirėjo „Olympiakos“

22 val. „Barcelona“ - Madrido „Real“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.